Smarter_way_USA

Plătește dividende platforma de tranzacționare la bursa eToro ? Ce reprezintă dividendele pentru copiere?

08/05/2020 | Bursa & Investitii | 2,532 views

O intrebare ce mi se pune destul de des este daca primesti dividende pe platforma de tranzactionare eToro de la actiunile detinute fie REALE fie CFD-uri (aveti ambele variantela dispozitie, ca si aici era o intrebare ca multi spuneau ca pe etoro nu poti cumpara actiuni reale. O prostie spusa de multi care voiau sa fie si ei trendy ca isi dau cu parerea din ce aud de la altii).

Asadar, raspunsul este DA, primiti dividende atat la actiuni REALE cat si pentru pozitiile ce le cumparati cu levier (CFD-uri). De asemenea primiti dividende si pentru investitiile in ETF-uri.

Aici aveti lista completa de fee-uri practicate de platforma etoro: https://bit.ly/2U6yUsJ

Contul tău poate fi creditat sau debitat în cazul în care tranzacționezi acțiuni, ETF-uri sau un index care plătește un dividend.

  • Dacă deții o poziție BUY, vei primi plata dividendelor în soldul tău disponibil.
  • Dacă deții o poziție SELL, valoarea dividendelor va fi dedusă din soldul tău disponibil.

Pentru ca plata dividendelor să fie aplicabilă, trebuie să deții poziția înainte de închiderea pieței cu două zile anterior datei fără dividend.

  • Dacă deții o poziție CFD, valoarea dividendelor se va reflecta în soldul tău disponibil la data fără dividend.
  • Dacă deții o poziție acoperită cu un activ real, vei primi plata dividendelor în soldul disponibil la data efectuării plății.

Încasarea de dividende este supusă impozitării în anumite cazuri și jurisdicții. Procentul de impozit reținut depinde de legislația țării în care este constituită societatea care emite dividendele.

Citeste si: Are sau nu are platforma de tranzacționare etoro comisioane mari? Ia să vedem!

Reține că, după ce încasezi dividendele, ai putea fi în continuare pasibil de plata impozitelor, în funcție de țara de reședință și dacă țara respectivă a încheiat sau nu un tratat fiscal aplicabil.

Ce reprezintă dividendele pentru copiere?

Dacă traderul pe care îl copiezi retrage fonduri, o sumă proporțională va fi scoasă din fondurile tale alocate pentru copiere și transferată în soldul contului tău. Această sumă este denumită dividend pentru copiere.

Dividendele pentru copiere te ajută să te bucuri de profiturile obținute de traderii pe care îi copiezi pe parcursul perioadei de copiere (nu doar după încheierea relației de copiere).

Citeste si: Câteva întrebări și răspunsuri referitoare la platforma de tranzacționare la bursă eToro

De exemplu: traderul X are 10.000 USD în cont. Tu aloci 1.000 USD acestui trader și, după câteva săptămâni, acesta obține un profit de 2.000 USD. Dacă traderul X decide să retragă profitul obținut, suma proporțională pentru tine (200 USD) va fi scoasă din suma alocată pentru copiere și transferată înapoi către soldul contului tău, pentru ca și tu să te bucuri de profit, fără a trebui să aștepți încheierea relației de copiere.

În plus, dacă traderul pe care îl copiezi adaugă fonduri noi în contul său, tu vei primi o notificare, pentru a putea decide dacă dorești să mărești suma alocată pentru copiere.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. {etoroCFDrisk}% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 completeyears and may not suffice as basis for investment decision.

Copy Trading does not amount to investment advice. The value of your investments may go up or down. Your capital is at risk.

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile