Smarter_way_USA

Plătește dividende platforma de tranzacționare la bursa eToro ? Ce reprezintă dividendele pentru copiere?

08/05/2020 | Bursa & Investitii | 1,735 views

O intrebare ce mi se pune destul de des este daca primesti dividende pe platforma de tranzactionare eToro de la actiunile detinute fie REALE fie CFD-uri (aveti ambele variantela dispozitie, ca si aici era o intrebare ca multi spuneau ca pe etoro nu poti cumpara actiuni reale. O prostie spusa de multi care voiau sa fie si ei trendy ca isi dau cu parerea din ce aud de la altii).

Asadar, raspunsul este DA, primiti dividende atat la actiuni REALE cat si pentru pozitiile ce le cumparati cu levier (CFD-uri). De asemenea primiti dividende si pentru investitiile in ETF-uri.

Aici aveti lista completa de fee-uri practicate de platforma etoro: https://bit.ly/2U6yUsJ

Contul tău poate fi creditat sau debitat în cazul în care tranzacționezi acțiuni, ETF-uri sau un index care plătește un dividend.

  • Dacă deții o poziție BUY, vei primi plata dividendelor în soldul tău disponibil.
  • Dacă deții o poziție SELL, valoarea dividendelor va fi dedusă din soldul tău disponibil.

Pentru ca plata dividendelor să fie aplicabilă, trebuie să deții poziția înainte de închiderea pieței cu două zile anterior datei fără dividend.

  • Dacă deții o poziție CFD, valoarea dividendelor se va reflecta în soldul tău disponibil la data fără dividend.
  • Dacă deții o poziție acoperită cu un activ real, vei primi plata dividendelor în soldul disponibil la data efectuării plății.

Încasarea de dividende este supusă impozitării în anumite cazuri și jurisdicții. Procentul de impozit reținut depinde de legislația țării în care este constituită societatea care emite dividendele.

Citeste si: Are sau nu are platforma de tranzacționare etoro comisioane mari? Ia să vedem!

Reține că, după ce încasezi dividendele, ai putea fi în continuare pasibil de plata impozitelor, în funcție de țara de reședință și dacă țara respectivă a încheiat sau nu un tratat fiscal aplicabil.

Ce reprezintă dividendele pentru copiere?

Dacă traderul pe care îl copiezi retrage fonduri, o sumă proporțională va fi scoasă din fondurile tale alocate pentru copiere și transferată în soldul contului tău. Această sumă este denumită dividend pentru copiere.

Dividendele pentru copiere te ajută să te bucuri de profiturile obținute de traderii pe care îi copiezi pe parcursul perioadei de copiere (nu doar după încheierea relației de copiere).

Citeste si: Câteva întrebări și răspunsuri referitoare la platforma de tranzacționare la bursă eToro

De exemplu: traderul X are 10.000 USD în cont. Tu aloci 1.000 USD acestui trader și, după câteva săptămâni, acesta obține un profit de 2.000 USD. Dacă traderul X decide să retragă profitul obținut, suma proporțională pentru tine (200 USD) va fi scoasă din suma alocată pentru copiere și transferată înapoi către soldul contului tău, pentru ca și tu să te bucuri de profit, fără a trebui să aștepți încheierea relației de copiere.

În plus, dacă traderul pe care îl copiezi adaugă fonduri noi în contul său, tu vei primi o notificare, pentru a putea decide dacă dorești să mărești suma alocată pentru copiere.

Reține: dacă nu ai fonduri în soldul pentru copiere, nu vei primi dividende pentru copiere.

Click aici pentru a afla mai multe detalii.

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CDF-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să analizezi cum funcționează CFD-urile și să te asiguri că îți poți asuma riscul ridicat de a-ți pierde banii.


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

67% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile