Smarter_way_USA

AMAZON vs ALIBABA: În care dintre cei doi giganți investim?

22/07/2020 | Diverse | 874 views

Când comparăm Alibaba si Amazon, gigantii comerțului online,, există ceva ce arată cu adevărat diferențele dintre cei doi și anume PROFITABILITATEA!

Amazon este cam „nerentabil” pentru dimensiunea afacerii pe care o operează. În mare parte datorită dorinței lui Jeff Bezos de a investi încontinuu în afacere și de a-și extinde amprenta.

Combină asta cu aceeași idee care menține marjele Walmart scăzute. Prețurile lor scăzute sunt susținute prin volum mare, dar în același timp acționează ca o mini groapă.

Puteti tranzacționa acțiunile Amazon și Alibaba, aici: https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/invite-trading212

Alibaba, pe de altă parte, are marje mari, o marjă de profit aproape 10x față de cea a Amazonului. Ceea ce înseamnă că pentru fiecare 100 USD în vânzări, Amazon obține un profit de 3,60 USD, iar Alibaba obține un profit de 29,30 USD. De asemenea, Alibaba se bazează pe aproape dublu capitalurilor proprii pe care Amazon le are.

Investitorii situează Alibaba într-un raport PER foarte rezonabil în comparație cu Amazon, probabil datorită creșterii sale mai lente (dar încă ridicate).

Potențialul Amazon provine din veniturile sale. Marjele la 3,6% înseamnă că un câștig de 1% = + 25% creștere în EPS. Nu ar dura mult timp până când Amazon să treacă de la creșterea veniturilor hiper la creșterea hiper-câștiguri. Pe de altă parte, Alibaba a trecut deja prin asta, fiind numele mult mai mic, dar mult mai profitabil.

Cine câștigă?
Pe care ai prefera să-l deții în portofoliu?

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

67% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile