Smarter_way_USA

#bursapescurt – Știrile business ale zilei 13 iulie 2020

13/07/2020 | #pescurt | 1,106 views

  • Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a anuntat inceperea din data de 13.07.2020 a programului de rascumparare a propriilor actiuni ca urmare a deciziei AGEA din 28 aprilie 2020. In acest sens, compania va rascumpara maxim 10 milioane de actiuni, ceea ce reprezinta 3.64% din capitalul social de la data hotararii. Scopul acestui program este alocarea actiunilor achizitionate catre angajati, administratori si directori ai societatii, dar si in scopul anularii lor pentru reducerea capitalului social al companiei. Durata programului este de maximum 18 luni, iar compania nu va putea achizitiona intr-o zi de tranzactionare mai mult de 25% din volumul zilnic mediu tranzactionat pentru actiunile IMP. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform unui comunicat emis pentru Bursa de Valori Bucuresti de catre operatorul portuar SOCEP, ASF a aprobat documentul de fuziune dintre Socep Constanta si Casa de Expeditii Pheonix, operator portuar specializat in operararea marfurilor pachetizate. In acest context, societatea absorbita (Casa de Expeditii Pheonix) a fost fondata in 1991, fiind privatizata in 1996 si avand ca actionari principali pe Ion si Nicolae Dusu care detin fiecare 36.32% din capitalul social al companiei si Tapangea Decebal cu 23.65%. (Sursa: ZF.ro)
  • Compania de software, Life Is Hard a anuntat castigarea licitatiei organizata de Primaria Cluj-Napoca in vederea achizitionarii de catre aceasta a unui sistem de identificare a locurilor libere de parcare din centrul orasului. In acest sens, Life Is Hard, impreuna cu Telekom, vor furniza 1,258 de senzori de parcare, 9 statii de interconectare echipamente, o aplicatie server si una mobila pentru gestionare-afisare, valoarea contractului fiind de 956,026 RON fara TVA. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform declaratilor membrilor conducerii Engie, publicate in Le Journal du Dimanche, in luna septembrie, Engie va desemna noul CEO, in timp ce compania isi va continua transformarea catre oferirea de solutii pentru clienti in domeniul energiei regenerabile. La inceputul anului, Consiliul de Administratie al Engie a decis sa nu reinnoiasca mandadul CEO-ului, Isabelle Kocher, si sa numesca o echipa de management interimara. Statul francez are in prezent o detinere de 24% in Engie. (Sursa: Reuters.com)
  • Volkswagen ar urma sa il inlocuiasca pe seful diviziei de dezvoltare software, in timp ce compania tinteste tranzitia catre masini electrice. Conform publicatiei Handelsblatt, Christian Senger ar urma sa fie inlocuit in urma problemelor intampinate la modelele recent lansate: ID.3 si Golf 8, acesta avand experienta anterioara la BMW si fiind dezvoltatorul unitatii Car.Software.Org. (Sursa: Reuters.com)
  • Tesla Inc a redus pretul Modelului Y cu 3,000 USD, la doar 4 luni de la lansarea autovehicului, avand un pret de inceput de 49,990 USD, in scadere cu aprox. 6% fata de pretul anterior de 52,990 USD. Aceasta scadere de pret vine dupa ce in luna mai, Tesla a redus pretul automobilelor Model 3, Model X si Model S. (Sursa: Reuters.com)
  • BRD a anuntat ca Valerie Marcelle Paule Villafranca a primit acordul BNR in vederea preluarii pozitiei de administrator al consiliului de administratie al bancii. Aceasta decizie vine dupa ce Philippe Laurent Charles Heim a renuntat in luna octombrie la functie. Valerie Marcelle Paule Villafranca are o experienta de 25 de ani in consultanta afacerilor, activand in conducerea unor companii precum Boston Consulting Group sau Aon. (Sursa: ZF.ro)
  • Compania producatoare de medicamente a anuntat ca la inceputul lunii iulie a realizat primele livrari de medicamente in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Compania a anuntat ca aceste livrari sunt doar inceputul unor contracte ce au fost atribuite in urma castigarii licitatiilor organizate de sistemele de sanatate din cele 2 tari, urmand ca pana la sfarsitul anului, Antibiotice sa livreze 2.5 milioane de flacoane. Producatorul este deja prezent pe pietele din Serbia, Vietnam si Republica Moldova. (Sursa: comunicat companie)
  • Directorul financiar al companiei de training IT, Adrian Victor Stanescu, a vandut in perioada 02.07.2020 – 08.07.2020 mai multe pachete de actiuni, totalizand aproximativ 33,500 RON. Astfel, au fost vandute un numar de 28,712 actiuni, la preturi cuprinse intre 1.15 si 1.195 RON per actiune. (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul de procesoare, Qualcomm a anuntat Snapdragon 865 Plus, un procesor care promite sa creasca cu 10% performanta jocurilor si a aplicatiilor bazate pe inteligenta artificiala comparativ cu versiunea anterioara, Snapdragon 865. Noul chipset va avea o frecventa maxima de 3.12GHz, fiind compatibil cu FastConnect 6900, care accepta viteze de pana la 3.6Gbps pe conexiunile Wi-Fi. (Sursa: TheVerge.com)
  • Amazon.com Inc intentioneaza sa ofere pachete de actiuni in valoare de peste 100 mil. USD pentru a retine cei peste 900 de angajati ai Zoox, start-up-ul auto pe care Amazon s-a oferit sa-l achizitioneze luna trecuta. Retailerul online ar putea renunta la achizitie daca un numar mare de angajati Zoox ar refuza oferta de a lucra la Amazon. Achizitia se va face pentru suma de 1.3 mld. USD, iar contrapartidele spera ca procesul sa se finalizeze pana in Septembrie. (Sursa: Reuters.com)
  • Intel a prezentat cateva caracteristici cheie a noului sau cablu Thunderbolt 4, ce va fi disponibil in ultima parte a anului. In acest sens, viteza maxima de transfer ramane aceeasi ca si pana acum (40Gbps), insa echipamentul va oferi o securitate superioara, suport pentru doua monitoare 4K sau unul 8K si va fi compatibil cu USB4. Aceste cabluri vor ajunge pana la 50 de metri lungime, putand inlocui cu usurinta mai multe tipuri de cabluri, devenind astfel un echipament foarte versatil. (Sursa: Digitaltrends.com)
  • Fitch a mentinut ratingul “BBB-” cu perspectiva stabila pentru Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz. Astfel, se mentioneaza in raport profilul solid al activitatii companiei, dar si o diminuarea progresiva a activitatii internationale de transport al gazelor naturale. Fitch se asteapta ca investitia BRUA (coridorul Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria) sa genereze venituri semnificative dupa ce va fi adaugata in Baza Reglementata a Activelor Transgaz. (Sursa: comunicat companie)
  • Dupa procesul de diminuare a capitalului social ce a avut loc zilele trecute, SIF1 si SIF 4 au ajuns la o detinere de 5.1{etoroCFDrisk}% din SIF Oltenia. In acest sens, SIF Banat-Crisana detine 2.07%, echivalentul a 11.6 milioane actiuni, in timp ce SIF Muntenia detine 3.1%, echivalentul a 17.4 milioane actiuni. De asemenea, in urma diminuarii capitalului social, FIA Certinvest Actiuni, detinea la data de 2 iulie aproximativ 5.12% din capitalul social al SIF5, echivalentul a 28.72 milioane actiuni. (Sursa: Bursa.ro)
  • Banca Comerciala Romana, parte a Grupului Erste, a anuntat miercuri ca a inregistrat in primul trimestru a acestui an o crestere cu peste 70% a conturilor de economii deschise de persoanele fizice. In acest context, 93% din aceste conturi au fost deschise digital, prin intermediul aplicatiei “George”. Mai mult, 28% din totalul creditelor acordate de BCR in prima jumatate a acestui an au fost contractate 100% digital, remarcandu-se, de asemenea, o crestere de peste 204% a deschiderii conturilor in valuta.(Sursa: news.ro)
  • Comcast a anuntat ca urmeaza sa investeasca aproximativ 2 mld. USD in serviciul sau de streaming Peacock pe parcursul anilor 2020 si 2021. In acest context, compania americana se asteapta ca serviciul sau de streaming sa genereze 2.5 mld. USD pana in 2024, dar si sa treacade pragul de 30 de milioane de utilizatori. (Sursa: Variaty.com)
  • Ant Group, divizia fintech a gigantului de comert electronic Alibaba, planifica o listare la Hong Kong inca din acest an si vizeaza o evaluare de peste 200 mld. USD. Cel mai valoros “unicorn” a cautat sa vanda simultan actiuni in Hong Kong si China continentala, dar acum se axeaza pe centrul financiar asiatic, deoarece se va confrunta probabil cu un proces de listare mai usor. Conform surselor, compania ia in considerare vanzarea unui pachet de actiuni intre 5% si 10% din valoarea actiunilor sale. Ant Group este detinut de Alibaba in proportie de 33% si este condus de Jack Ma. (Sursa: Reuters.com)
  • Livarile Airbus au crescut cu aproximativ 50% in luna iunie comparativ cu luna aprilie, atingand astfel cel mai mare nivel de la inceperea pandemiei de coronavirus din Europa (luna martie). In acest sens, compania a livrat 36 de avioane in luna iunie, 24 in luna mai si doar 14 in luna aprilie. Totusi, aceasta recuperare este umbrita de faptul ca nivelul comenzilor in primul semestru al acestui an a fost la minimul ultimilor 16 ani, livrarile scazand cu 49% comparativ cu aceeasi perioada din 2019 (196 vs. 389 aeronave). (Sursa: Reuters.com)
  • Popescu Ileana, actionar care detinea, la data de 02.03.2020, aprox. 20.8% din capitalul social al Norofert si care are o legatura stransa cu o persoana ce detine responsabilitati de conducere in cadrul companiei, a vandut actiuni in valoare de aprox. 95,600 RON pe parcursul a 3 sedinte de tranzactionare. Astfel, Ileana Popescu a vandut pe parcursul a 3 zile (30 iunie, 1 iulie si 2 iulie) 4,382 actiuni NRF. In acest sens, actionarul vanduse inainte de aceste zile, alte 6,681 unitati in valoare aproximativa de 192,271 RON pe parcursul a 5 sedinte de tranzactionare diferite (23, 24, 25, 26 si 29 iunie). Capitalul social al Norofert are o valoare de 802,394 RON, fiind impartit in aproximativ 2 milioane de actiuni. (Sursa: comunicate companie)
  • Producatia totala de hidrocarburi a OMV Petrom, pe segmentul Upstream, in perioada aprilie – iunie 2020 a fost de 147.3 mii barili echivalent petrol pe zi, inregistrand o scadere de 2.64% fata de aceeasi perioada a anului 2019. Vanzarile de produse rafinate au scazut, de asemenea, pana la 1.15 milioane tone in T2 2020, comparativ cu 1.39 milioane tone cat s-a inregistrat in T2 2019, pe segmentul Downstream Oil. Cu toate acestea, vanzarile de gaze naturale au crescut pana la 11.77 Twh, de la valoarea de 9.11 Twh inregistrata in acelasi trimestru din 2019, pe segmentul Downstream Gas. (Sursa: comunicat companie)
  • Credit Suisse tinteste sa-si majoreze detinerea la 100% din cadrul societatii mixte infiintate in China si cresterea cotei de piata dupa obtinerea aprobarii autoritatii de reglementare locale privind detinerea unei participatii majoritare. In luna iunie, Credit Suisee si-a majorat detinerea la 51%, obtinand controlul asupra societatii mixte create impreuna cu Founder Securities si a numit-o pe Janice Hu, Presedintele Consiliului de Administratie a business-ului din Asia. Reprezentantii bancii au declarat ca investitia in China si dezvoltarea operatiunilor de pe aceasta piata reprezinta o oportunitate importanta pentru Credit Suisse. (Sursa: Reuters.com)
  • Guvernul american i-a acordat companiei Novavax Inc suma de 1.6 mld. USD, pentru a produce un vaccin potential pentru COVID-19, aceasta suma incluzand si costul testarii, avand ca tinta livrarea a 100 milioane de doze pana in luna ianuarie. De asemenea, este prevazuta in aceasta suma si cea de-a treia faza in dezvoltarea vaccinului, cea de testare pe oameni, in timp ce compania se asteapta ca prima faza sa se finalizeze in aproximativ o saptamana. Actiunile Novavax au crescut cu peste 30% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri. (Sursa: Reuters.com)
  • Walmart Inc ar urma sa lanseze in scurt timp programul sau pentru membrii, ce va concura direct cu servicul Amazon Prime, conform surselor publicatiei Recode. Serviciul denumit Walmart+ ar putea fi lansat chiar luna aceasta si va costa 98 USD pe an, oferind livrarea in aceeasi zi a anumitor cumparaturi, reduceri la benzinarii si acces prioritar oferit membrilor la diverse reduceri. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, Levi Strauss & Co a anuntat ca operatiunile companiei au fost afectate in ultima jumatate a anului fiscal, de masurile de limitare a raspandirii pandemiei, desi nivelul vanzarilor a inceput sa isi revina dupa redeschiderea magazinelor. In cadrul ultimului trimestru, incheiat pe 24 mai, compania a inregistrat venituri de 497.5 mil. USD, in scadere cu {etoroCFDrisk}% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar peste asteptarile de 485.5 mil. USD. Pierderea neta trimestriala de 363.5 mil. USD, a fost semnificativ mai mica decat profitul net de 28.2 mil. USD inregistrat in urma cu un an. In ultimul trimestru, Levi a inregistrat o crestere de 25% a vanzarilor online, in timp ce la nivel lunar, luna mai este in crestere cu 80% comparativ cu luna anterioara. De asemenea, Levi urmeaza sa disponibilizeze 700 de angajati, aprox. 15% din forta de munca, in segmentele de non-retail si cele care nu au legatura cu productia, aceste reduceri ducand la economii anuale de 100 mil. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Dezvoltatorul imobiliar, Impact Developer & Contractor a anuntat recent incheierea programului de rascumparare de actiuni proprii inceput in data de 22 iulie 2019 si in urma caruia compania a achizitionat 10 milioane de actiuni (3.6% din capitalul social) la pretul mediu de 1.3711 RON per unitate. Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la 13.7 mil. RON, scopul programului fiind alocarea actiunilor catre angajati, administratori si directori, dar si in scopul anularii actiunilor si, automat, a reducerii capitalului social. (Sursa: ZF.ro)
  • Compania producatoare de software educational, Ascendia, a publicat informatii referitoare la Liveresq, unealta ce creeaza module de training in format e-learning. In acest sens, in perioada 01.03.2020 – 01.07.2020, profesori din peste 4,000 de institutii educationale si-au creat conturi in platforma, fiind publicate 1,409 lectii interactive. Totodata, compania a instruit prin intermediul webinariilor sale peste 3,000 de profesori din Romania si Republica Moldova, oferind si certificarea „creator de software educational Livresq” pentru acestia. (Sursa: comunicat companie)
  • Fondul Proprietatea a informat piata si actionarii ca a derulat un program de rascumparare a propriilor actiuni in perioada 29 iunie – 3 iulie 2020, cu o valoare totala a tranzactiilor cu actiuni de 5.34 mil. RON si o valoare a GDR-urilor de aproximativ 1.74 mil. RON (la cursul de schimb al BNR). In acest sens, compania a ajuns la o valoare a actiunilor proprii rascumparate in 2020 de 331.37 mil. RON, la care se adauga si valoarea aproximativa de 127.1 mil. RON a GDR-urilor rascumparate de FP. Numarul de actiuni ramase de rascumparat in cadrul celui de-al unsprezecelea program de rascumparare este de 442.15 milioane. (Sursa: comunicat companie)
  • Deutsche Bank a anuntat ca a incheiat un parteneriat strategic, multianual, cu Google, prin care compania americana ii va oferi acces la servciile de cloud si va incuraja inovatiile in produsele financiare bazate pe tehnologie oferite clientilor bancii. La inceputul anului, DBK a primit oferte din partea Google, Microsoft si Amazon pentru imbunatatirea infrastructurii de tehnologie. Acordul dintre Deutsche Bank si Google face parte dintr-un plan de investitii tehnologice in valoare de 13 mld. EUR, pe care DBK doreste sa il implementeze pana in 2022. Cele doua companii au semnat o scrisoare de intentie, contractul urmand a fi semnat in urmatoarele luni. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, Ford Motor Co a lansat produsul si strategia de marketing pentru noua gama de SUV-uri, Bronco, care vor concura direct cu modelele Jeep produse de Fiat Chrysler Automobiles. Linia de vehicule Bronco, ce urmeaza sa fie lansata luna aceasta, va include modele cu 2 si 4 usi, dar si o varinta mai mica, Bronco Sport. Noua linie va fi inspirata de generatia Ford Bronco, din 1966—1977. Ford a retras in 1996 gama Bronco, cand a scazut cererea pentru SUV-uri cu 2 usi. (Sursa: Reuters.com)
  • Cotatia actiunilor TSLA a crescut cu peste 13% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri, inregistrand un avans de peste 40% in ultimele 5 sedinte, dupa ce analistii au anuntat un pret tinta mai mare, in urma raportarii peste asteptari a livrarilor pe T2 2020. In continuare, pretul mediu calculat de analisti este de 675 USD, semnificativ sub pretul din piata de aprox. 1,372 USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Teraplast S.A. a anuntat piata si actionarii cu privire la finalizarea procesului de fuziune dintre subsidiarele Teraplast Recycling si Politub S.A. Prin urmare, societatea absorbita, Politub S.A., a fost radiata, activele acesteia trecand in patrimoniul Teraplast Recycling, cel mai mare reciclator de PVC rigid din Romania, dupa capacitatea de procesare. (Sursa: Comunicat companie)
  • Societatea Energetica Electrica a facut cunoscut faptul ca a fost votat procesul de fuziune intre 3 societati de distributie din cadrul Grupul. Astfel, Societatea de Distribuite a Energiei Electrice Transilvania Nord, urmeaza sa absoarba Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. si Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. De asemenea, Consiliul de Administratie al companiei a aprobat fuziunea dintre Societatea Filiala de Intretinere si Servicii Energetice „Electrica Serv” S.A. (societatea absorbanta) si Servicii Energetice Muntenia S.A. (societatea absorbita). (Sursa: comunicat companie)
  • In urma hotararii din cadrul AGEA din 18.11.2019, SIF Oltenia si-a diminuat capitalul social cu un numar de 19.6 mil. de actiuni, ce au o valoare nominala de 0.10 RON per actiune. In acest context, valoarea capitalului social s-a diminuat de la 58 mil. RON pana la 56 mil. RON, in timp ce numarul actiunilor a scazut de la 580.16 milioane pana la 560.54 milioane. (Sursa: comunicat companie)
  • CEO-ul, Martin Zielke si Presedintele Consiliului de Supraveghere, Stefan Schmittmann, al Commerzbank, au anuntat ca vor renunta la functiile din cadrul bancii, sub presiunea actionarului Cerberus care a solicitat o schimbare a strategiei in vederea imbunatatirii performantei financiare. Anul acesta, CBKN a inregistrat o pierdere in primul trimestru al anului curent, a amanat acordarea de dividende aferente rezultatelor din 2019, de asemenea, a vandut divizia din Polonia—mBank. Statul, cu o detinere de 16%, este in prezent cel mai mare actionar al CBKN. (Sursa: Reuters.com)
  • Vineri, producatorul auto german, Daimler, si-a anuntat intentia de a vinde fabrica din Hambach, Franta, decizia facand parte dintr-un plan de revizuire a sistemului sau de productie. Ministerul francez de finante a solicitat companiei sa isi reconsidere decizia. In cadrul fabricii din Hambach, s-au produs inclusiv modelele cu doua locuri electrice Smart, productia acestora urmand sa fi mutata in China, in urma parteneriatului incheiat de Daimler cu Geely. (Sursa: Reuters.com)
  • Volumul contractelor de tip business a scazut cu pana la 20% in ultimul trimestru, incheiat in luna iunie, iar conform declaratiilor CFO-ului companiei catre publicatia Boersenzeitung, Siemens se asteapta ca activitatea pe intregul an sa ramana sub nivelul inregistrat in 2019, de asemenea declarand ca SIE are avantaje competitive in anumite zone fata de competitorii sai. (Sursa: Reuters.com)
  • Uber Technologies Inc si Postmates Inc au incheiat un acord prin care compania de calatorii va achizitiona platforma de livrare de mancare Postmates, conform surselor Bloomberg News, valoarea tranzactiei fiind de 2.65 mld. USD, oferta fiind doar de actiuni. Acordul a fost aprobat de Consiliul de Administratie al companiei Uber si ar urma sa fie anuntat chiar astazi, in timp ce directorul Ubear Eats, Pierre-Dimitri Gore-Coty, ar urma sa preia conducerea celor doua business-uri combinate. (Sursa: Reuters.com)
  • Transgaz a anuntat pe propriul site ca intentioneaza sa imprumute 300 mil. RON in vederea finantarii necesarului de capital de lucru. Astfel, compania va opta pentru cel mai scazut cost total din ofertele primite de la banci, la oferta putand participa orice banca inregistrata in UE. Termenul limita de depunere a ofertelor este 6 iulie 2020, in timp ce data de utilizare a finantarii este 14 iulie. (Sursa: ZF.ro)
  • Dafora, companie de foraj, a anuntat ca a incheiat un contract in data de 01.07.2020, in valoare de 2.41 mil. RON, fara TVA. In acest sens, firma se obliga sa puna la dispozitia Transgex SA, companie ce se ocupa cu explorarea apelor geotermale din tara, o instalatie de foraj cu personal, consumabile si piese de schimb. De asemenea, in contract mai sunt prevazute si penalitati de 0.1% pe zi de intarziere, neconstituindu-se garantii in acest sens. (Sursa: comunicat companie)
  • Vanzarile de automobile in China ale companiei GM au scazut cu 5.3% in lunile aprilie-iunie, inregistrand un ritm de scadere mai lent fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce in T1 a inregistrat o scadere a vanzarilor de 43%. General Motors este al doilea cel mai mare producator auto strain din China, livrand 713,600 de vechiule pe piata chineza in T2 2020. (Sursa: Reuters.com)
  • O lista lunga de companii au renuntat pentru o perioada, unele chiar pana la sfarsitul anului, la anunturile de pe platforma Facebook pentru sustinerea campaniei unei organizatii ce critica gigantul american ca nu ia destule masuri pentru a opri postarile ce instiga la ura. Printre aceste companii sunt incluse si Starbucks, Unilever, Coca-Cola, Target, Ford, HP Inc, Levi Strauss, Verizon Communications , dar si numeroase alte companii mai mici. (Sursa: Reuters.com)
  • Boeing Co ar urma sa renunte la producerea modelului 747 jumbo jet, conform Bloomberg News, ultima aeronava din programul 747-8 ar putea fi produsa in cadrul fabricii din Seattle in aprox. 2 ani luand in considerare nivelul de productie actual, de 0.5 aeroave lunar. (Sursa: Reuters.com)
  • Dupa ce Tesla a raportat livrarile aferente T2 2020, de 90,650 de automobile, depasind estimarile medii de 72,000, chiar si limita superioara a asteptarilor de 83,000, cotatia actiunilor TSLA a inregistrat un avans de 10%, dar a inchis cu aproape 8% in crestere. In T2, productia a fost in scadere cu 20%, fata de trimestrul anterior, de 82,272 mii vehicule, dintre care 75,496 Model 3 si Model Y, iar 6,326 de vehicule Model S si Model X. In alte stiri, Tesla a negat acuzatiile din presa conform carora ar fi concediat angajatii ce au ales sa stea acasa dupa deschiderea fabricii din California. In cadrul unei postari pe Twitter, CEO-ul companiei, Elon Musk, a anuntat ca Tesla construieste imprimante mobile ce ar putea ajuta in dezvoltarea unui potential vaccin pentru COVID-19, ce ar urma sa fie produs de CureVac in Germania. (Sursa: CNBC.com, Reuters.com, SeekingAlpha.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile