Smarter_way_USA

Genius Brands: Oportunitate bună de investiție sau mai așteptăm?

22/07/2020 | Bursa & Investitii | 1,039 views

Genius Brands a avut recent parte de o mare creștere a prețului acțiunilor, și ar putea urma un drawdown mai mare, dar, oricum, acțiunea GNUS este una de urmărit cu atenție fiindcă pare a avea un potențial uriaș de apreciere.

Deci, ce este Genius Brands? Compania oferă o sursă de divertisment video pentru copii numită “Kartoon Channel”. Este o nouă activitate pentru GNUS. Dar, având în vedere impactul Covid-19 asupra vieții, ședere la domiciliu, intrând pe o piață SVOD car e în continuă creștere și căutând să surprindă o parte din banii cheltuiți în educația tinerilor cu o platformă de copii destinată, sună genial, nu?

Puteti investi in Genius Brands prin platformele:

Business-ul pivotează de la distribuția TV tradițională la streaming online pentru Genius Brands. Dar poziția financiară modestă a companiei nu este ceva care să funcționeze în favoarea investitorilor ce se așteaptă la o evaluare mult mai mare.

Deci, care este problema? GNUS are momentan o problemă cu cash-ul și scalabilitatea. Cert este că Genius Brands are resurse reduse pentru a produce conținut important pentru a concura cu concurenții mai mari. Cei 3 milioane de dolari pe care compania îi are la îndemână nu este o deloc mult. Mai mult, având în vedere că cei de la Disney (DIS), Amazon (AMZN) și Alphabet (GOOG), care au aproximativ 3 miliarde de dolari în fiecare an pentru conținutul copiilor, este evident că le va fi foarte greu celor de la Genius Brands să țină pasul.

Genius Brands s-ar putea împrumuta, nu? Compania ar putea atrage capital de pe piețele de capital. Dar realist vorbind, cu o evaluare cam supraevaluată de aproximativ 450 de milioane de dolari, finanțarea nu ar fi ușoară, dacă nu chiar imposibilă.

Vestea bună este că Genius Brands nu sunt noi în lumea dezvoltării media de calitate. Compania are serii vechi, precum Llama Llama sau Rainbow Rangers, pe care le-a produs și distribuit. Din păcate, eforturile momentan nu duc la un trend crescător al publicului tânăr iar asta este o altă lovitură pentru Genius Brands ca să concureze cu Netflix.

Graficul zilnic al prețurilor bursiere GNUS

Perspectivele imediate ale Genius Brands a fost reduse în mare măsură. Acțiunile GNUS au crescut de la aproximativ 35 de cenți la aproape 12 dolari pe parcursul lunii iunie, pe măsură ce investitorii au apreciat planurile de streaming ale companiei în mod agresiv. Dar, în ultimele câteva săptămâni de vânzări de acțiuni, s-a observat că acțiunile s-au redus cu aproximativ 82% față de maxime. Stocul se tranzacționează acum la puțin peste 2 USD/acțiune.

Întrebarea care urmează să fie pusă este dacă acțiunile Genius fac obiectul unei investiții convingătoare astăzi. Genius Brands ar putea scădea cu 50% până la 1 dolar pentru o evaluare mai conservatoare, care susține o evaluare de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Așa cum am făcut referire mai devreme, sunt un pic mai rezervat în ceea ce privește perspectivele acțiunilor Genius Brands, chiar dacă, în cele din urmă, GNUS rămâne în procesul de corecție către valoarea intrinsecă, moment în care, această acțiune poate deveni o buna oportunitate de investiție.

Puteti investi in Genius Brands prin platformele:

Ca și concluzie: chiar dacă un suportul nu reușește să se formeze aproape de 2 dolari/acțiune, în opinia mea, un preț de 1.5 dolari/acțiune sau chiar 1 dolar/acțiune ar reprezenta totuși o marjă de eroare respectabilă, pentru face din acțiunea Genius Brands, o bună oportunitate investițională.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile