Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 20 iulie 2020

20/07/2020 | #pescurt | 975 views

  • Bittnet a anuntat implementarea unei proceduri suplimentare in legatura cu Hotararea AGEA nr. 3 din 29 aprilie 2020, prin care actionarii inregistrati de catre Depozitarul Central in Registrul Actionarilor la data de 21 iulie 2020 vor primi o distributie cash de 0.1 lei pentru fiecare 10 actiuni detinute. Aceasta alocare este suplimentara fata de cele 7 actiuni gratuite distribuite conform Hotararii nr. 2 a AGEA, iar Societatea va beneficia de un numar de 12,724,985 actiuni de trezorerie, care vor putea fi utilizate pe viitor de BNET in cadrul planurilor de incentivare cu optiuni a persoanelor cheie. Deoarece actionarii inregistrati la data de 21 iulie, nu vor coincide in totalitate cu cei de la AGA din 29 aprilie, societatea ofera doua optiuni pentru actionari: fie primirea distributiei cash de 0.1 lei pentru fiecare 10 actiuni gratuite, fie solicitarea societatii de a distribui o actiune gratuita suplimentara, dupa o eventuala aprobare din partea ASF, a carei solicitare poate fi initiata doar dupa derularea unei noi AGA. De asemenea, Bittnet se asteapta la un termen pentru aceste operatiuni nu mai devreme de octombrie 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • Dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri, Electrica a publicat un comunicat prin care a anuntat demisia domnului Valentin Radu din calitatea de Presedinte al Consiliului de Administratie al societatii, incepand cu data de 18 iulie 2020. In cadrul sedintei din 17 iulie, Consiliul de Administratie al Electrica l-a numit pe inlocuitorul sau, domnul Iulian Cristian Bosoanca, mandatul acestuia incepand imediat si fiind in vigoare pana la sfarsitul anului 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • La inchiderea sedintei de vineri, Vrancat a anuntat ca in cadrul sedintei Consiliului de Administratie al scoietatii, a fost numit în calitate de membru provizoriu in cadrul CA domnul EL LAKIS Rachid, pana la data intrunirii AGA. (Sursa: comunicat companie)
  • Creditorul francez a profitat de restructurarea interna a rivalilor europeni, intr-un moment in care si bancile din SUA au fost preocupate cu salvarea operatiunilor domestice. Astfel, banca si-a extins bilantul cu 23% la 2.7 trilioane EUR in primul trimestru, creditand sume de zeci de milioane catre giganti precum BP sau Daimler. Comparativ, alti creditori precum Santander, Deutsche Bank si Credit Suisse si-au extins bilantul cu aproximativ 5%. (Sursa: Reuters.com)
  • Comisia Federala de Comert din USA ia in considerare luarea unui testimonial sub juramant al liderilor Facebook, Mark Zuckerberg si Sheryl Sandberg, declaratiile acestora facand parte dintr-o investigatie ce urmareste sa stabileasca daca compania a intreprins practici ilegale de monopol. Conform publicatiei Wall Street Journal, mai multi membri ai echipei de conducere a Facebook se pregatesc pentru posibilitatea de a face declaratii in cadrul investigatiei. (Sursa: Reuters.com)
  • Walt Disney a devenit cea mai recenta companie care si-a redus cheltuielile publicitare pe Faceook, pe masura ce platforma de social media se confrunta cu un boicot publicitar in ceea ce priveste gestionarea discursului de ura si a continutului controversat, conform publicatiei Wall Street Journal. Perioada de retragere a Disney nu a fost mentionata, unele firme intrerupandu-si cheltuielile publicitare pentru perioade de timp mai lungi. Compania nu a facut un anunt public cu privire la reducerea cheltuielilor publicitare pe Facebook. (Sursa: Reuters.com)
  • Transgaz a incheiat un contract de finantare cu Banca Transilvania in valoare de 300 mil. RON, fara garantii, pe termen de 2 ani si cu o dobanda variabila. In acest sens, creditul va folosi companiei de transport gaze naturale pentru finantarea necesarului de capital de lucru. Principalul criteriu de selectie a furnizorului de credit a fost costul total de finantare, fiind aleasa cea mai avantajoasa oferta pentru Transgaz. De mentionat este faptul ca acest contract de finantare are o valoare ce depaseste 10% din cifra de afaceri a societatii de transport gaze naturale. (Sursa: Economica.net)
  • ASF a amendat 4 persoane din conducerea SIF Oltenia cu cate 60,000 RON pentru incalcarea drepturilor actionarilor. Autoritatea de supraveghere si-a motivat decizia prin faptul ca administratorii, printre care si Tudor Ciurezu, au refuzat sa completeze ordinea de zi a AGA cu solicitarile actionarilor SIF Banat-Crisana, SIF Muntenia si a fondurilor Certinvest. In alte stiri, in urma hotararii a Curtii de Apel Craiova, SIF Oltenia a anuntat ca incepand cu data de 16.07.2020 va sista plata tuturor dividendelor aferente anului 2019 pana la solutionarea definitiva a cererilor ce au ca obiect constatarea nulitatii hotararilor AGOA din 28.04.2020. De asemenea, Lucica Vizitiu, a renuntat, de buna voie, la calitatea de membru provizoriu al Consiliului de Administratie SIF Oltenia. (Sursa: comunicat companie, ZF.ro)
  • Compania de IT&C Bittnet Systems a informat piata si investitorii despre aprobarea Documentului de inregistrare universal de catre ASF, ce va avea scopul de a accelera procesul de aprobare a prospectului. Acest document a fost introdus in noul regulament UE privind prospectul si masurile de punere in aplicare ce a intrat in vigoare in 21 iulie 2019. In acest sens, pentru orice noua oferta de instrumente financiare emise de catre companie, Bittnet va trebui sa pregateasca doar o nota privind valorile mobiliare si un rezumat, lucru ca va reduce semnificativ timpul de finalizare a intregului proces. (Sursa: comunicat companie)
  • Microsoft Corp a anuntat ca a redus forta de munca la nivel global si la nivelul mai multor echipe, incepand un nou an fiscal de la 1 iulie. Conform publicatiei Business Insider, Microsoft ar fi redus cu sub 1,000 numarul de locuri de munca la nivel global. O parte din disponibilizari ar fi avut loc la MSN.com, compania trecand la un feed creat de un algoritm utilizand Inteligenta Artificiala, dar si la divizia de cloud Microsoft Azure. La sfarsitul lunii trecute, Microsoft anunta inchiderea magazinelor de retail, inregistrand un cost de 450 mil. USD prin acesta operatiune. (Sursa: Reuters.com)
  • Netflix Inc a publicat rezultatele financiare trimestriale, anuntand un castig per actiune de 1.59 USD, sub asteptari cu 0.22 USD. Veniturile trimestriale de 6.15 mld. USD, in crestere cu 25% fata de T2 2019, au depasit asteptarile cu 70 mil. USD. La nivel trimestrial, NFLX a inregistrat 10.09 milioane de noi utilizatori, depasind asteptarile de 7.5 milioane si ajungand la un total de 192.95 milioane. Pentru urmatorul trimestru, compania estimeaza doar 2.5 milioane de noi utilizatori, sub asteptarile de 5 milioane, iar cotatia actiunilor NFLX este in scadere cu aprox. 9% in tranzactionarea after-hours. De asemenea, Netflix a anuntat promovarea managerului de continut, Ted Sarandos, la pozitia de co-CEO al companiei, acesta urmand sa devina si membru al Consiliului de Administratie. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • Twitter Inc a anuntat ca in urma atacului cibernetic, de saptamana aceasta, au fost sparte in jur de 130 de conturi, afectand in principal conturile unor persoane publice, organizatii si companii importante. Twitter a declarat ca hackerii au reusit sa obtina control doar asupra unui numar redus de conturi si sa publice postari de pe acestea. (Sursa: Reuters.com)
  • SIF Oltenia a primit avizul pozitiv din partea ASF privind documentul aferent ofertei publice de rascumpare a unui numar de 22.15 milioane de actiuni proprii, reprezentand 3.95% din capitalul social al companiei. Astfel, titlurile vor fi rascumparate la pretul de 2.75 RON/unitate, cu 26.73% peste nivelul pretului de inchidere din 15 iulie. Operatiunea se va desfasura in perioada 22 iulie – 4 august si are ca scop anularea actiunilor cumparate in vederea reducerii capitalului social al societatii financiare. In alte stiri, Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor AGA prezidata de Tudor Ciurezu din data de 28 aprilie. (Sursa: Bursa.ro)
  • Compania de software Life Is Hard a anuntat semnarea unui contract de achizitie a 40% din compania Performia Finance S.R.L. In acest sens, achizitia a fost aprobata in AGEA din 23.12.2019, in timp ce in iulie 2020 s-au obtinut un numar de 8 parti sociale, in valoare de 300,000 RON. Performia Finance este o companie ce are 10 ani de activitate pe piata din Romania, oferind servicii de contabilitate, salarizare, consultanta fiscala si analiza financiara. Firma are in prezent 19 angajati, iar in anul 2019 a inregistrat o cifra de afaceri de 1.53 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Goldman Sachs a obtinut in T2 2020 venituri in suma de 13.3 mld. USD, in crestere cu 40.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 52% peste nivelul inregistrat in primul trimestru al anului curent. In ceea ce priveste profitul net obtinut de companie, acesta a fost la acelasi nivel cu cel obtinut in T2 2019 (2.4 mld. USD), profitul per actiune de 6.26 USD depasind cu mult estimarile analistilor. De mentionat este faptul ca profitul obtinut in acest trimestru a fost dublu fata de cel inregistrat in primul trimestru al acestui an. (Sursa: raport companie, SeekingAlpha.com)
  • Inregistrarile de masini produse de Tesla Inc aproape s-au injumatatit, scazand cu 48%, in statul California, in cel de-al doilea trimestru al anului, conform datelor furnizate de firma de cercetare de piata Cross-Sell. In T2, s-au raportat 9,774 inregistrari de automobile Tesla, dintre care 5,951 de inregistrari model 3, in scadere cu 63.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform analizei, in 23 de state analizate, inregistrarile de automobile Tesla au scazut cu 49% in T2 2020, la 18,702. De asemenea, singura fabrica producatoare de automobile din SUA a companiei, cea din California, a fost inchisa timp de 6 saptamani in ultimul trimestru. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, Google a anuntat ca abonatii corporate ai serviciului Gmail vor putea modifica documente si alte fisiere in cadrul serviciului de email, compania incercand sa atraga clientii competitiorilor sai, oferind un serviciu de aplicatii mai integrat. Google va oferi acces la mesaje, video conferinte si documente printr-o singura aplicatie, in timp ce rivalul sau, Microsoft, ofera 2 aplicatii diferite pentru aceste functii: Outlook si Teams. De asemenea, utilizatorii ce folosesc doar varianta gratuita de Gmail vor avea acces la noile functiuni in viitor. (Sursa: Reuters.com)
  • Tencent a lansat Minishop, o aplicatie prin intermediul careia vanzatorii pot crea un magazin virtual pe WeChat. Prin aceasta aplicatie, Tencent va putea concura cu JD.com si Alibaba, care au lansat deja functiuni similare si ar putea atrage clientii mai mici. Minishop le va oferi vanzatorilor servicii pentru realizarea tranzactiilor, de logistica, dar si suport post-vanzare. WeChat este cea mai populara aplicatie de mesagerie din China, inregistrand peste un miliard de utilizatori. Clientii pot deja achizitiona bilete de avion si realiza diverse plati in cadrul aplicatiei. (Sursa: CNBC.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile