Smarter_way_USA

Ce trebuie să știi despre splitarea acțiunilor Tesla și Apple

30/08/2020 | Bursa & Investitii | 2,172 views

V-a fost dor să vedeți prețurile acțiunilor Apple la 125 dolari și cele ale Tesla la 443 dolari ? Mâine vi se va indeplini dorința :)

Două dintre cele mai mari și populare companii din lume, Apple și Tesla, au anunțat în august 2020 planuri de divizare a acțiunilor.

O divizare de acțiuni este o măsură luată de o companie care își înmulțește instantaneu numărul de acțiuni cu un raport de divizare predeterminat. În acest caz, Apple (AAPL) și Tesla (TSLA) au anunțat divizări de 4 pentru 1 și respectiv 5 pentru 1.

Investiți în acțiuni cu comision de 0%

Cum funcționează împărțirea acțiunilor

Numele în sine este destul de auto-explicativ. O companie decide cu privire la raportul de divizare și îl implementează. De exemplu, în cazul Apple, fiecare stoc curent va fi împărțit în patru bucăți egale. Aceasta înseamnă că un acționar care are 10 acțiuni Apple va avea 40 de acțiuni după împărțire. Cu toate acestea, deoarece prețul fiecărei acțiuni este, de asemenea, redus la un sfert din prețul său inițial, valoarea deținerilor totale ale acționarului Apple va rămâne aceeași.

Uneori, companiile pot decide să efectueze o împărțire inversă, ceea ce este în esență opusul celor de mai sus. O împărțire inversă patru la unu înseamnă că fiecare patru acțiuni ar fi consolidate într-o acțiune.

De ce Apple și Tesla își splitează acțiunile

Există o serie de motive pentru care o companie ar putea dori să-și divizeze acțiunile. Un motiv foarte obișnuit este acela de a face apel la investitorii cu amănuntul, care s-au abținut să investească într-o anumită companie din cauza prețului acțiunii sale prea mare. Cu toate acestea, din moment ce în cazul ambelor companii, majoritatea acționarilor sunt instituționali, acesta nu poate fi motivul în acest caz.

Investiți în acțiuni cu comision de 0%

Deci, de ce să împărțim stocurile? Ei bine, motivul poate fi acela de a oferi investitorilor stimuli psihologici. Ambele companii sunt extrem de apreciate în termeni de preț al acțiunilor și au fost denumite supraevaluate de unii analiști. Acest lucru se aplică în special Tesla, deoarece volumele sale de producție pur și simplu nu se potrivesc cu capitalul său de piață enorm de aproape 270 de miliarde de dolari – o cifră care face din producătorul de mașini electrice cea mai valoroasă companie auto din istorie.

Efectuarea unei împărțiri va reduce instantaneu prețul fiecărei acțiuni individuale, fără a afecta acționarii sau plafonul de piață al fiecărei companii. Practic, divizarea va scădea drastic prețul fiecărei acțiuni, creând efectul psihologic, sau iluzia, că valoarea companiei este mai realistă în ochii celor care cred că este supraevaluată.

Un alt motiv al divizării ar putea fi acela de a oferi mai multă lichiditate. Un număr mai mare de acțiuni, împreună cu un preț mai mic pentru fiecare acțiune, înseamnă că este mai ușor să le cumpărați și să le vindeți, rezultând o lichiditate mai mare.

Istoria divizării Apple

În timp ce Tesla nu și-a împărțit niciodată stocul, Apple a făcut-o. De fapt, aceasta va fi a cincea divizare din istoria Apple. În timp ce primele trei divizări au fost două la unu, cea mai recentă divizare din 2014 și-a împărțit acțiunile șapte la unu. Pe atunci, acțiunile Apple treceau de la maximul de atunci de peste 700 USD la fiecare acțiune în valoare de aproximativ 100 USD.

Investiți în acțiuni cu comision de 0%

Modul în care impactul împărțit are prețul acțiunilor

Nu există nicio modalitate de a ști cum va reacționa prețul acțiunilor fiecărei companii la împărțire. Cu toate acestea, există date istorice, care descriu comportamentul stocului mediu după o divizare. Potrivit grupului de investiții Bespoke , în perioada 2015 – 2020, stocurile de companii care au anunțat divizări, au obținut, în medie, 2,3% între momentul în care au anunțat divizarea și momentul în care a avut loc.

În plus, aproape 70% din aceste stocuri au depășit indicele SPX500 în aceeași perioadă de timp. În anul care a urmat divizării, stocurile au continuat să crească, adăugând o valoare medie de 9,8% la valoarea lor. Deși performanțele anterioare nu sunt niciodată o garanție a rezultatelor viitoare, numerele arată că, în trecut, companiile tindeau să obțină câștiguri după divizarea stocurilor.

Apple și Tesla’s Split pe eToro

Ambele companii își vor executa diviziunile pe 31 august. În același timp, eToro va împărți, de asemenea, toate pozițiile relevante pentru a conține numărul corect de unități după împărțire. Comercianții și investitorii eToro nu vor observa nicio modificare a pozițiilor deschise, în afară de numărul de unități înmulțit cu patru pentru pozițiile Apple și cu cinci pentru pozițiile Tesla.

Prin urmare, dacă intenționați să dețineți acțiuni AAPL sau TSLA pe eToro în acel moment, nu este necesară nicio acțiune din partea dvs. și cel mai probabil nu veți observa nicio modificare a poziției dumneavoastră. Dacă doriți să vedeți ce spun ceilalți membri ai comunității eToro despre împărțire și să contribuiți singuri la conversație, consultați paginile de alimentare Tesla și Apple de pe eToro.

Investiți în acțiuni cu comision de 0%

Comision zero înseamnă că nu se va percepe nicio taxă de broker la deschiderea sau închiderea poziției și nu se aplică pozițiilor scurte sau cu pârghie. Se pot aplica alte taxe . Capitalul dvs. este în pericol. Comisionul zero este disponibil pentru clienții eToro (Europe) Ltd., eToro (UK) Ltd. și eToro AUS Capital Pty Ltd. (AFSL 491139).

Pentru clienții eToro AUS, numai acțiunile tranzacționate la bursele din SUA sunt disponibile ca active subiacente și fără comision. Aceste stocuri sunt oferite prin serviciul eToro (ARSN 637 489 466), operat de Gleneagle Asset Management Limited ABN 29 103 162 278 și promovat de eToro Australia Pty Ltd. CAR 001281634. Consultați FSG și PDS înainte de a decide dacă să tranzacționați cu noi . Toate celelalte stocuri sunt oferite sub formă de instrumente derivate și comision.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile