Smarter_way_USA

Elon Musk a prezentat “cyberporc-ul”, cu un cip implantat în creier

30/08/2020 | Gadgets & IT | 1,134 views

Subiectul prezentat este un porc numit Gertrude, care a trăiește de 2 luni cu un implant de dimensiunea unei monede. Acest cip are fire foarte mici, mai subțiri decât un fir de păr, care sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri.

Prototipul acestui microcip doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk ar vrea ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction – purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri.

„Avem un porc sănătos și fericit, inițial timid, dar foarte energic. Are implantul de două luni”, a spus Musk, potrivit The Guardian.

Fondată de Elon Musk în 2016, compania Neuralink îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman (creierul) pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.

Obiectivul final al acestui proiect este, însă, realizarea unei fuziuni între umanitate şi inteligenţă artificială.

„Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme”, a spus Musk, menţionând afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile