Smarter_way_USA

Merită să investim în așteptarea rapotărilor Walmart ? Se așteaptă o creștere puternică a vânzărilor !

17/08/2020 | #earningsreport | 1,044 views

Lanțul american de supermarketuri Walmart (simbol bursier: WMT) urmează să raporteze rezultatele pentru al doilea trimestru din exercițiului financiar 2020 înainte ca piața să se deschidă marți 18 august 2020.

Mai jos, evidențiez 3 considerente pe care investitorii ar trebui să acorde atenție înaintea raportului de venituri al Walmart.

Spre deosebire de alți comercianți, cred că Walmart a avut parte deja de cea mai nasoala parte în primul trimestru, limitând impactul trimestrului 2. Întrebare este cât de bine va performa în comparație cu concurenții de tip „Big Box”, precum Costco Wholesale și Target, care au câștigat impuls de la începutul pandemiei.

Consumatoriii cheltuiesc mult mai puțin pentru a lua masa, mult mai mult pentru a mânca acasă. Toate aceste tendințe favorizează Walmart.

Vrei să devi investitor la bursă ?
Platforme recomandate: eToro si Trading212

Iti recomand sa iti faci cont pe ambele platforme si sa alegi ce e mai bun pentru tine. Vei primi direct si un cont DEMO alimentat cu 100.000 de dolari VIRTUALI pentru a invata sa investesti la bursa!

Acțiunile Walmart au crescut cu 14% din iulie 2020

Prețul acțiunii Walmart a crescut cu până la 13,5% de la începutul lunii iulie 2020, investitorii rămânând optimiști pe acțiuni chiar dacă pandemia Covid-19 s-a agravat.

Walmart a urcat cu 7% doar la 7 iulie 2020, după ce compania a anunțat lansarea unui nou serviciu de abonament premium similar cu Amazon Prime, numit Walmart+.

Lansarea Walmart+, inițial prevăzută pentru sfârșitul lunii martie, apoi împinsă până la sfârșitul lunii iulie din cauza pandemiei, a fost din nou amânată. Nu există încă niciun cuvânt oficial la o nouă dată de lansare.

Cu toate acestea, așteptarea generală este ca serviciul alimentar premium de livrare în aceeași zi – care, probabil, va costa 98 ​​USD pe an – să fie competitiv într-un peisaj dominat în prezent de Amazon.com.

Prețul acțiunii Walmart a fost, de asemenea, beneficiar al vânzărilor mai mari în acest an, datorită cumpărării de panică cauzată de Covid-19. Vânzările nete ale companiei au crescut cu 10,5% în primul trimestru, veniturile din comerțul electronic au crescut cu {etoroCFDrisk}% în aceeași perioadă.

În consecință, acțiunile au crescut cu aproape 28% de la mijlocul lunii martie – probabil cel mai înalt vârf al coronavirusului din SUA.

Ca urmare a performanței puternice de până în acest an, Walmart a plătit, de asemenea, 1,1 miliarde USD bonusuri speciale angajaților prin intermediul a trei tranșe, cu a treia și cea mai recentă sumă de 428 de milioane de dolari care va fi distribuită la 20 august 2020.

În ciuda perspectivei fundamentale pozitive, stocul pare să fie ușor subestimat, tranzacționându-se la un raport de preț-câștig în creștere de 25,21 începând cu 14 august 2020, sub media pe cinci ani de 25,49. Acest lucru indică faptul că există mai mult spațiu pentru ca valoarea stocurilor de Walmart să crească.

Vreți să cumpărați sau să vindeți acțiuni Walmart ? Începeți astăzi prin deschiderea unui cont de tranzactionare live sau demo .

Walmart a evaluat un „cumpărare” de către analiștii Wall Street

Pe plan general, acțiunea Walmart are în prezent un rating consensual de „cumpărare” de la 39 de brokeri Wall Street, pe baza datelor Bloomberg.

Acțiunea a primit, de asemenea, o țintă medie de preț de acțiune de 12 luni de 139,49 USD pe acțiune, potrivit aceluiași sondaj. Acest lucru indică un potențial dezavantaj de 5,2% pentru acțiunile lanțului de magazine, bazat pe ultimul preț tranzacționat de 132,84 USD înregistrat vineri 14 august.

În ultimele două săptămâni, două firme de investiții – și anume DA Davidson și UBS Group au evaluat acțiunile Walmart pentru „cumpărare”, alături de obiective de preț de 148 USD, respectiv 135 dolari.

Așteptările mai mari ale prețului DA Davidson se bazează pe faptul că retailerul este bine poziționat pentru a profita de cererea de produse alimentare și de casă, care reprezintă aproximativ 56% din totalul vânzărilor sale.

Analiștii au adăugat că strategia Walmart de a investi în afacerea sa a dus, de asemenea, la economii mai bune pentru consumatori care s-au tradus în câștigurile cotei de piață pentru Walmart.

Între timp, UBS Group a reiterat un obiectiv de preț mai moderat de 135 de dolari, precizând că Walmart a „reunit un set solid de rezultate pe un fond de impact cu Covid în 2T”, compania notând în primul trimestru al său apelul că „mai are la un început solid ”.

Walmart a câștigat estimările analiștilor pentru 5 trimestre directe

Analiștii chestionați de Bloomberg au oferit un consens neajustat (GAAP) câștig pe acțiune (EPS) de 1,246 dolari pe acțiune, față de veniturile preconizate de 135,6 miliarde dolari pentru T2 al Walmart.

În ceea ce privește estimările oficiale, Walmart a decis să retragă îndrumările financiare pentru restul anului 2020, având în vedere „incertitudinea semnificativă în jurul mai multor variabile cheie și impactul lor potențial” asupra afacerii, a declarat în raportul său din primul trimestru.

În ciuda lipsei de prognoză, directorul financiar, Brett Biggs, a comentat că „fundamentele de afaceri ale companiei sunt puternice”, în timp ce poziția sa financiară este „excelentă”. „În timp ce mediul pe termen scurt va fi dificil, suntem poziționați bine pentru succesul pe termen lung într-o lume din ce în ce mai omni”, a adăugat el.

Pentru acționarii existenți, este probabil de remarcat și faptul că EPS-ul efectiv al companiei a depășit proiecțiile consensuale pentru cinci trimestre de raportare directe.

Pe de altă parte, veniturile raportate au depășit estimările de la Wall Street în primul trimestru al anului fiscal 2021, precum și T2 din anul 2020 cu 1,54% și 0,28%, dar au ratat obiectivele din T3 și T4 din anul fiscal 2020 cu 0,6%, respectiv 0,45%.

Cum să tranzacționați Walmart la bursă?

Vă simțiți optimist sau pesimist cu privire la Walmart ? Oricum ar fi puți să cumpărați (buy) sau să vindeți (sell) activul folosind instrumente derivate precum CFD-urile oferite pe platforma de tranzacționare Trading212, în câțiva pași simpli:

  1. Creați un cont de tranzacționare live sau demo sau conectați-vă la contul existent
  2. Introduceți Walmart în bara de căutare și selectați instrumentul
  3. Alegeți dimensiunea poziției
  4. Faceți clic pe „cumpărați” sau „vindeți” în biletul de tranzacție
  5. Confirmați tranzacția

Vrei să devi investitor la bursă ?
Platforme recomandate: eToro si Trading212

Iti recomand sa iti faci cont pe ambele platforme si sa alegi ce e mai bun pentru tine. Vei primi direct si un cont DEMO alimentat cu 100.000 de dolari VIRTUALI pentru a invata sa investesti la bursa!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile