Smarter_way_USA

#pescurt: Știrile business ale zilei 5 iulie 2020

05/08/2020 | #pescurt | 916 views

  • Oferta publica de rascumparare a actiunilor SIF Oltenia a fost suprasubscrisa de aproximativ 8.8 ori, avand un indice de alocare de 0.11388, ceea ce indica faptul ca la 100 de actiuni oferite spre rascumparare, vor fi alocate 11 la pret preferential. Oferta s-a desfasurat in perioada 22 iulie – 4 august, la pretul de 2.75 RON/titlu, actiunile rascumparate urmand a fi anulate in vederea reducerii capitalului social al companiei. (Sursa: Bursa.ro)
  • BMW a anuntat ca se asteapta la un profit operational la nivel anual, desi masurile de limitare a circulatiei au determinat inregistrarea unui trimestru in pierdere la nivel operational, raportand o pierdere de 666 mil. EUR, semnificativ mai mica decat profitul operational de 2.2 mld. EUR inregistrat in T2 2019. Producatorul german estimeaza o marja de profit inainte de aplicarea taxelor si dobanzilor (EBIT) de 0—3%, sub nivelul estimat inainte de pandemie de 2-4%. (Sursa: Reuters.com)
  • Disney a publicat rezultatele trimestriale, raportand venituri de 11.78 mld. USD in perioada aprilie— iunie 2020, in scadere cu 41.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si raportand sub asteptari cu 580 mil. USD. La nivelul trimestrial, Disney a raportat un profit per actiune de 0.08 USD, peste asteptari cu 0.75 USD, in timp ce profitul ajustat per actiune (GAAP) de –2.61 USD, a fost sub asteptari cu 1.63 USD, compania inregistrand un cost de 5 mld. USD odata cu pandemia si schimbarea preferintelor media. Numarul de utilizatori ai serviciului de streaming Disney Plus a fost de 60.5 milioane, la data de 3 august, in timp ce in urma cu cateva luni, pe 4 mai, inregistra 54.5 milioane de utilizatori. Luand in considerare si serviciile Hulu si ESPN+, Disney inregistreaza peste 100 de milioane de utilizatori de la lansarea serviciului Disney+ de acum 9 luni. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • Beyond Meat a raportat o cifra de afaceri trimestriala de 113.3 mil. USD, in crestere cu 69% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind asteptarile analistilor cu aproximativ 14 mil. USD. Cu toate acestea, compania a avut de suferit din pricina lipsei cererii din partea restaurantelor, care au fost inchise pe durata pandemiei, fiind nevoita sa cheltuiasca cca. 6 mil. USD pentru a se reorienta catre vanzarea in magazine precum Walmart sau Costco. In acest sens, compania a inregistrat o pierdere trimestriala de 10.2 mil. USD, de la un rezultat net negativ de 9.44 mil. USD, cat obtinuse in al doilea trimestru din 2019. (Sursa: Reuters.com)
  • Conform ziarului olandez NRC Handelsblad, Booking Holding, compania ce detine platforma de rezervari turistice Booking.com, planuieste sa disponibilizeze un sfert din cei 17,000 de anagajati, ca urmare a pierderilor financiare cauzate de pandemia de coronavirus. Mesajul a fost comunicat intern de catre CEO-ul companiei, Glenn Fogel. (Sursa: Reuters.com)
  • Viitorul CEO al Ford Motor Co, Jim Farley, a declarat, ieri, ca doreste extinderea operatiunilor si in domenii conexe in tehnologie, inclusiv de software, management de flota si incarcarea vehiculelor electrice. Farley va lucra cu Jim Hackett impreuna pentru o perioada de tranzitie de doua luni, in timp ce Hackett, va continua ca un consultant al companiei pana in martie 2021. (Sursa: Reuters.com)
  • Nuclearelectrica a incheiat un contract de vanzare energie electrica angro cu Electrica Furnizare S.A. in valoare de 10.78 mil. RON. Astfel, valoarea cumulata a contractelor incheiate intre cele doua societati de la inceputul anului a ajuns pana la 384.7 mil. RON. Contractul a fost atribuit prin licitatie pe piata centralizata a contractelor bilaterale de energie electrica, urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2021 si avand scadenta un an mai tarziu. (Sursa: Economica.net)
  • Vinaria Purcari SRL, companie detinuta in proportie de 100% de catre Purcari Wineries PLC, a initiat pe 31.07.2020 procesul de vanzare a unei participatii minoritare (31.415%) pe care o are in cadrul Glass Container Company S.A., unul dintre cei mai mari producatori de articole de sticla din Republica Moldova care exporta produse in peste 30 de tari din lume. In acest sens, participatia se doreste a fi vanduta catre corporatia elvetiana Vetropack Group, lider in industria ambalajului de sticla din Europa. Pana la momentul de fata, partile nu au divulgat valoarea tranzactiei, aceasta urmand a fi definitivata in luna noiembrie 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • SIF Oltenia a anuntat piata si actionarii ca ASF a emis autorizatia prin care se aproba diminuarea capitalului social de la 56.05 mil. RON pana la 52.21 mil. RON, modificandu-se astfel actul constitutiv al companiei. In alte stiri, Consiliul de Administratie al SIF5 a aprobat cooptarea in calitate de administrator provizoriu al lui Baluna Radu Nicolae, economist. In acest sens, viitorul administrator isi va exercita atributiile dupa ce se va primi acceptul Autoritatii de Supraveghere Financiara. (Sursa: comunicate companie)
  • Pentru T2 2020, BP a raportat un rezultat net negativ de 16.8 mld. USD, semnificativ mai mic decat profitul net de 1.8 mld. USD inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul trimestrial a fost afectat si de inregistrarea unui cost non-operational de 10.9 mld. USD, dintre care 9.2 mld. USD reprezentand estimarile refacute privind preturile petrolului si gazelor pentru urmatorii 30 de ani si 1.7 mld. USD reprezentand costuri legate de explorare. De asemenea, BP a anuntat o reducere a dividenului trimestrial la 5.25 centi pe actiune, injumatatind valoarea acestuia de la 10.5 centi pe actiune aferent T1 2020. Actiunile BP inregistreaza o evolutie de –40% de la inceputul anului. (Sursa: CNBC.com)
  • Ieri, Alphabet Inc a emis obligatiuni corporative in valoare de 10 mld. USD, reprezentand cea mai mare emisiune de obligatiuni de pana acum, imprumutandu-se la un cost redus de finantare. Din oferta de 10 mld. USD, o transa de 1 mld. USD cu scadenta pe 5 ani ofera un cupon (dobanda) de 0.45%, reprezentand unul dintre cele mai scazut cupoane pentru acest tip de obligatiuni la aceasta maturitate. Ultima emisiune a companiei, in valoare de 1 mld. USD, din mai 2014, oferea un cupon de 1.25%. Din suma totala imprumutata, 4.5 mld. USD obtinute din transele cu scadenta pe 7, 20 si 40 de ani, vor fi utilizate pentru diverse operatiuni corporative, inclusiv achizitii. In timp ce restul de 5.5 mld. USD vor fi utilizate in initiative ESG (mediu inconjurator, factori sociali si guvernanta corporativa). (Sursa: Reuters.com)
  • La sfarsitul saptamanii trecute, conform surselor Bloomberg, Apple ar fi achizitionat pentru suma de 100 mil. USD startup-ul Mobeewave, ce utilizeaza o tehnologie ce permite utilizatorilor sa faca o plata prin atingerea unui card de credit sau a unui smartphone cu un alt telefon. Integrand tehnologia Mobeewave in cadrul iPhone-urilor ar putea transforma telefoanele in terminale mobile de plati. Compania a lansat Apple Pay in 2014, iar anul trecut a lansat cardul de credit. (Sursa: SeekingAlpha)
  • BRD – Groupe Societe Generale, a treia banca dupa active de pe piata din Romania, a raportat venituri operationale semestriale la nivel de grup in valoare de 1.51 mld. RON, in scadere cu 6% comparativ cu primul semestru din 2019. Astfel, profitul operational semestrial la nivel de grup a fost de 712.5 mil. RON, cu 11.5% sub nivelul la care se situa la 30 iunie 2019. Profitul net la nivelul grupului la S1 2019 a fost de 415 mil. RON, in scadere cu 47% comparativ cu perioada corespondenta a anului anterior, fiind cauzata in principal de costul riscului negativ in valoare de 225.1 mil. RON. Creditele nete ale grupului au crescut usor comparativ cu S1 2019, ajungand pana la 31 mld. RON (+1.2%), evolutie sustinuta de finantarile acordate catre IMM-uri (+7.2%) si segmentul corporate (+4.6%). (Sursa: raport companie)
  • Banca Transilvania a anuntat faptul ca Grupul NN si-a diminuat participatia in cadrul companiei sub nivelul de 10%, pana la 9.96%, valoarea pachetului detinut fiind de aproximativ 1.24 mld. RON, raportat la pretul de 2.1 RON din data de 28 iulie. NN Group este cel mai mare jucator de pe piata pensiilor private din Romania si depasise pragul de 10% din capitalul social al Bancii Transilvania in luna aprilie a acestui an. (Sursa: Bursa.ro)
  • Producatorul de ingrasaminte si pesticide ecologice, Norofert, a anuntat ca a primit certificatul de inregistrare din partea Departamentului de Agricultura din Ohia, SUA, in vederea comercializarii a patru produse in perioada 1 iulie 2020 si 30 iunie 2021. Astfel, cele patru produse ce urmeaza a fi distribuite de catre companie sunt: Alphabill, Buster, Riseseed TS si Rooftol, fiecare dintre acestea fiind special dezvoltate pentru piata americana si urmand a fi comercializate in timpul campaniei de toamna din acest an. (Sursa: ZF.ro)
  • CEO-ul Credit Suisse, Thomas Gottstein, a anuntat in cadrul unui interviu ca banca tinteste reducerea costurilor cu 2-3% in fiecare an, iar noile economii generate vor fi investite in activitatile bancii. Avand costuri anuale de aprox. 17 mld. franci elvetieni, reducerea ar rezulta in economii de 400 mil. franci elvetieni in fiecare an. O alta parte a economiilor ar putea veni din segmentul de „wealth management” din Asia, dar si reducerea extinderii diviziei din Elvetia. (Sursa: Reuters.com)
  • Presedintele Donald Trump a fost de acord sa ii permita companiei Microsoft sa negocieze pentru achizitia aplicatiei chineze TikTok, doar daca va obtine un acord in 45 de zile, pana pe 15 septembrie. Conform surselor Reuters, decizia MSFT de a lua in considerare o preluare a aplicatiei, a venit dupa ce Presedintele Trump a anuntat, vineri, ca planuieste sa interzica TikTok deoarece ar prezenta riscuri de securitate nationala din cauza datelor personale prelucrate de aplicatie. Aplicatia chineza TikTok, detinuta de ByteDance, are in prezent aprox. 100 milioane de utilizatori in SUA. (Sursa: Reuters.com)
  • Facebook Inc a anuntat ca a majorat valoarea acordului pentru incheierea procesului in cadrul caruia compania este acuzata de colectarea si stocarea ilegala a datelor pentru milioane de utilizatori. Valoarea intelegerii a crescut cu 100 mil. USD la 650 mil. USD, dupa ce in ianuarie, FB ajunsese la o intelegere la 550 mil. USD, privind acelasi proces pornit in 2015. (Sursa: Reuters.com)
  • Grupul austriac Erste, din care face parte si BCR, a inregistrat in al doilea trimestru din 2020 venituri operationale in suma de 1.81 mld. EUR, aproximativ la acelasi nivel cu cele inregistrate in T2 2019. Rezultatul operational trimestrial obtinut de Grupul Erste a crescut usor (+1.8%) comparativ cu perioada corespondenta din 2019, pana la nivelul de 805 mil. EUR. Cu toate acestea, profitul net s-a diminuat considerabil in perioada aprilie – iunie (-84% comparativ cu T2 2019), in principal datorita constituirii unui provizion in valoare de 614 mil. EUR. In ceea ce priveste BCR, aceasta a inregistrat un profit net semestrial de aproximativ 500 mil. RON, mult peste pierderea neta de 20.8 mil. RON realizata in aceeasi perioada din 2019. (Sursa: raport companie)
  • Facebook a publicat rezultatele financiare aferente T2 2020, raportand peste asteptari atat la nivelul veniturilor, cat si a profitului trimestrial, inregistrand un castig per actiune de 1.80 USD, fiind cu 0.40 USD peste asteptari. Veniturile trimestriale, de 18.69 mld. USD, in crestere cu 10.7% fata de T2 2019, avand un ritm de crestere mai lent fata de trimestrele anterioare, au depasit cu 1.33 mld. USD asteptarile. Facebook a raportat un numar de 1.79 miliarde de utilizatori activi zilnici, peste asteptarile de 1.7 mld. USD, in timp ce numarul utilizatorilor activi lunar ajunge la 2.7 miliarde, peste asteptarile de 2.6 miliarde. La nivelul tuturor aplicatiilor grupului, inclusiv Instagram, Messenger si WhatsApp, compania inregistreaza 3.14 miliarde de utilizatori activi lunar, in crestere fata de cele 2.99 miliarde de utilizatori din trimestrul anterior. Pentru trimestrul curent, FB estimeaza o crestere de aproape 10% a veniturilor totale. (Sursa: SeekingAlpha.com, CNBC.com)
  • Apple a raportat peste asteptari atat la nivelul profitului, cat si a veniturilor trimestriale. Compania americana a publicat un castig per actiune de 2.58 USD, depasind cu 0.51 USD estimarile analistilor. Veniturile trimestriale, de 59.69 mld. USD, in crestere cu 10.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au depasit asteptarile cu 7.13 mld. USD. In T2 2020, veniturile din vanzarea iPhone-urilor a fost de 26.43 mld. USD, in crestere cu 2% fata de T2 2019 si peste asteptarile de 22 mld. USD, in timp ce veniturile din servicii de 13.16 mld. USD au fost peste asteptarile medii de 13.13 mld. USD. De asemenea, Apple a anuntat un dividend de 0.82 USD/actiune, echivalent unui randament al dividendului de 0.85% (raportat la ultimul pret de inchidere). Odata cu raportarea ultimelor rezultate financiare, AAPL a anuntat splitarea actiunilor, fiecare investitor urmand sa primeasca 4 actiuni noi pentru 1 actiune veche, ajustarea avand loc pe 31 august. (Sursa: SeekingAlpha.com, Reuters.com)
  • Ieri, Alphabet, compania mama a Google, a publicat rezultatele financiare aferente T2 2020, raportand peste asteptarile pietei. In T2 2020, Alphabet a inregistrat un profit net de 10.13 USD, depasind asteptarile cu 1.94 USD, dar in scadere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile trimestriale de 38.29 mld. USD au fost peste asteptari cu 950 mil. USD, dar in scadere cu 1.7% fata de T2 2019, reprezentand primul declin din cei 16 ani de la listarea companiei. Veniturile din reclamele de pe YouTube au fost de 3.81 mld. USD, peste asteptarile de 3.78 mld. USD si in crestere cu 6% fata de T2 2019, in timp ce veniturile din Google Cloud au fost de 3.01 mld. USD, sub asteptarile de 3.06 mld. USD, dar in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, conducerea companiei a aprobat un program de rascumparare de pana la 28 mld. USD din actiunile clasa C (US.GOOG). (Sursa: SeekingAlpha.com, CNBC.com, Reuters.com)
  • Amazon a obtinut, in al doilea trimestru din 2020, venituri operationale in suma de 88.9 mld. USD, cu 40% peste nivelul inregistrat in perioada corespondenta din 2019, dar si peste asteptarile analistilor cu aproximativ 7.62 mld. USD. Astfel, rezultatul operational al companiei a ajuns la 5.8 mld. USD, aproape dublu fata de cel inregistrat in T2 2019 in suma de 3.1 mld. USD. In al doilea trimestru, compania a obtinut un profit net in valoare de 5.2 mld. USD, dublu fata de profitul inregistrat in T2 2019, generand un profit per actiune de 10.3 USD (GAAP), peste asteptarile analistilor cu 8.8 USD per actiune. (Sursa: raport companie, SeekingAlpha.com)
  • Procter & Gamble a inregistrat o cifra de afaceri trimestriala in suma de 17.7 mld. USD, cu 4% peste nivelul din T2 2019, depasind asteptarile de 16.97 mld. USD ale analistilor. Astfel, compania a obtinut un profit trimestrial in suma de 2.8 mld. USD, semnificativ peste rezultatul negativ de 5.2 mld. USD realizat in T2 2019. Profitul per actiune de 1.16 USD a depasit cu 0.15 USD estimarile analistilor chestionati de catre Refinitiv. Compania atribuie aceasta performanta cresterii cererii din America de Nord si China pentru produsele de curatenie (Tide si Comet obtinand vanzari trimestriale mai mari cu 14%) si ingrijire corporala. (Sursa: CNBC.com)
  • OMV Petrom a atacat in instanta ordinul prin care ANRE a obligat compania sa ofere gaze naturale pe burse cu pret de pornire plafonat. Ordinul prevede ca in perioada 1 iunie 2020 – 31 decembrie 2022, producatorii de gaze naturale a caror productie anuala depaseste 3,000,000 MWh (fiind inclusa si Romgaz), au obligatia sa oferteze vanzarea unor cantitati de gaze naturale pe pietele centralizate din Romania in cota anuala de 30%. In alte stiri, desi compania-mama OMV AG a anuntat marti ca reduce propunerea de dividende de la 2 EUR la 1.75 EUR pe actiuni, OMV Petrom a comunicat ca isi mentine politica de dividend cel putin la nivelul din anul precedent. (Sursa: Profit.ro, ZF.ro)
  • Grupul Electrica a prezentat raportul privind informatiile cheie preliminare pentru principalele segmente de activitate. In acest sens, pe segmentul de distributie, volumul de energie electrica distribuita in primul semestru din 2020 a fost de 8,432.4 GWh, intr-o scadere usoara de aproximativ 5% comparativ cu aceeasi perioada din 2019. In ceea ce priveste segmentul de furnizare, compania a livrat in S1 2020 un volum de 4,596.2 GWh catre piata cu amanuntul, la acelasi nivel cu perioada corespondenta din 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Paypal a inregistrat in al doilea trimestru din 2020 venituri in valoare de 5.26 mld. USD, cu 22% peste nivelul din T2 2019, si cu 260 mil. USD peste estimarile analistilor, marcand cel mai bun trimestru din istoria companiei. Profitul net al companiei s-a majorat cu 86% comparativ cu acelasi trimestru din 2019, ajungand pana la 1.53 mld. USD si generand un castig per actiune (EPS) de 1.29 USD (GAAP), cu 0.80 USD peste asteptarile analistilor. Numarul de conturi active a ajuns la 346 milioane, cu 21% mai mult decat la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2019. (Sursa: raport companie, SeekingAlpha.com)
  • Actiunile Qualcomm au crescut cu 13% in sedinta de tranzactionare after-hours, dupa ce compania producatoare de cip-uri a proiectat o crestere semnificativa a profitului si veniturilor, datorita unei intelegeri cu Huawei in privinta unei licente-patent demult asteptate. Astfel, compania se astepta la un profit pe actiune cuprins intre 1.05 si 1.25 USD si venituri cuprinse intre 5.5 si 6.3 mld. USD pentru trimestrul viitor, comparativ cu estimarile analistilor de 1.09 USD per actiune si venituri de 5.76 mld. USD. In trimestrul fiscal curent, compania a raportat un profit de 845 mil. USD, sau 0.74 USD per actiune, insa in forma ajus- tata, profitul per actiune ajunge la 0.86 USD, peste valoarea de 0.80 USD inregistrata in urma cu un an. (Sursa: SeekingAl- pha.com, MarketWatch.com)
  • In raportul privind rezultatele financiare pentru trimestrul II al anului, Boeing a raportat un rezultat negativ de 2.39 mld. USD, reusind sa-si diminueze pierderea comparativ cu cea inregistrata in T2 2019, in valoare de 2.94 mld. USD. Astfel, pierderea per actiune de -4.20 USD a fost sub asteptarile analistilor cu 2.17 USD. Veniturile inregistrate au fost in valoare de 11.81 mld. USD, fiind cu 25% mai mici comparativ cu T2 2020 si sub estimari cu 1.14 mld. USD. Marja operationala a fost de -25.1%, sub esti- marile de 8.6%, iar cheltuielile de numerar operationale au fost in valoare de 5.28 mld. USD. De asemenea, productia de aer- onave 737 este asteptata sa creasca gradual pana la valoarea de 31 unitati pe luna la inceputul lui 2022, comparativ cu esti- marile anterioare de a ajunge la aceeasi valoare in 2021, iar productia de aeronave 787 si 777/777X va fi redusa la valorile de 6, respectiv 2 unitati pe luna (fata de 10, respectiv 5 unitati in momentul de fata). Cu toate acestea, pretul actiunilor a cres cut cu 1.6% in sesiunea pre-market. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • OMV Petrom a raportat o cifra de afaceri trimestriala in valoare de 3.98 mld. RON, in scadere cu 32% comparativ cu acelasi trimestru din 2019. La nivel semestrial, cifra de afaceri a insumat 10.07 mld RON, fiind doar cu 11% mai mica decat in S1 2019. In ceea ce priveste profitul net obtinut de companie, acesta s-a diminuat in al doilea trimestru cu {etoroCFDrisk}%, coborand pana la 214 mil. RON, in timp ce, la nivel semestrial acesta a inregistrat o scadere de 56%, pana la 867 mil. RON. Compania estimeza un pret mediu al titeiului Brent de 40 USD/bbl, sub nivelul de 64 USD/bbl estimat la sfarsitul anului 2019. Totodata, se preconizeaza ca cererea de produse petroliere si electricitate va fi sub nivelul inregistrat in 2019, in timp ce cererea pentru gaze naturale va fi aproximativ la acelasi nivel cu cea din 2019. (Sursa: comunicat companie, ZF.ro)
  • Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz si-a publicat indicatorii operationali cheie ai grupului pentru semestrul incheiat la 30 iunie 2020. Astfel, productia totala de hidrocarburi in primele 6 luni ale anului a fost de 14.53 mil. boe, in scadere cu 16.6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, la nivel semestrial, s-a diminuat si cantitatea de gaz metan din productia interna livrata catre terti cu 19.7%, in timp ce la nivel trimestrial, aceasta a scazut cu pana la 35.1%, atingand 755.9 mil. mc. Injectia de gaze in depozite facturate s-a diminuat la nivel trimestrial cu 47.5%, pana la 530.3 mil. mc, in timp ce extractia de gaze din depozite facturate a fost cu 28.6% mai mica decat in T2 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Visa a inregistrat venituri trimestriale in valoare de 4.84 mld. USD, in scadere cu 17.1% comparativ cu acelasi trimestru din 2019, fiind cu 10 mil. USD sub estimarile analistilor. In ceea ce priveste profitabilitatea companiei, aceasta a inregistrat un profit de 2.4 mld. USD, in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2019, rezultand intr-un castig pe actiune (EPS) de 1.07 USD (GAAP), cu 0.03 USD peste estimarile analistilor. Visa a anuntat si un dividend trimestrial de 0.30 USD per actiune, la acelasi nivel cu cel anterior, urmand a avea ex-date-ul pe 13 august si data platii pe 1 septembrie 2020. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Dupa ce a raportat peste asteptari atat la nivelul profitului net, cat si a veniturilor trimestriale, AMD estimeaza venituri anuale in crestere cu 32% in 2020. AMD a raportat un castig per actiune de 0.13 USD, depasind cu 0.01 USD asteptarile (GAAP). In T2 2020, veniturile de 1.93 mld. USD au fost in crestere cu 26.1% fata de aceeasi perioada a anului trecut si au depasit cu 70 mil. USD asteptarile. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • Ieri, McDonald’s Corp a raportat o scadere de 23.9% a vanzarilor la nivel global in restaurante si a raportat sub asteptari la nivelul profitului net, rezultatele fiind afectate de inchiderea restaurantelor datorita pandemiei, operand doar in regim de livrare si drive-thru. In T2 2020, McDonald’s a raportat un profit per actiune de 0.65 USD, sub asteptarile pietei cu 0.07 USD (GAAP). Veniturile trimestriale de 3.76 mld. USD, in scadere cu 29.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au depasit cu 30 mil. USD asteptarile. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • In cadrul unui interviu, CEO-ul Pfizer Inc, Albert Bourla, a anuntat ca este in discutii cu Uninurea Europeana pentru vanzarea vaccinului COVID-19, dezvoltat in prezent de companie, catre o parte din statele membre. De asemenea, Pfizer Inc a anuntat ca alte tari dezvoltate nu vor benefica de acelasi pret scazut oferit catre SUA, in urma contractului anuntat saptamana trecuta, iar oamenii ar putea avea nevoie de mai multe vaccinari pentru a ramane protejati impotriva visurului. (Sursa: Reuters.com)
  • Grupul TeraPlast a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri in valoare de 486.7 mil. RON, in crestere cu 17% fata de nivelul atins in perioada corespondenta a anului trecut. In acest sens, indicatorul EBITDA s-a majorat cu aproximativ 50% fata de S1 2019, ajungand pana la suma de 52.7 mil. RON. Profitul net semestrial al grupului s-a ridicat pana la 29.5 mil. RON, fiind dublu fata de cel inregistrat in primul semestru din 2019. Reprezentantii companiei au declarat ca aceste cifre le-au depasit asteptarile, fiind un semestru record pentru TeraPlast. De mentionat este ca toate companiile din cadrul grupului si-au marit cifra de afaceri in S1 2020 (TeraPlast +19%, Wetterbest +11%, TeraSteel Romania si Serbia +19%, TeraGlass +22%), veniturile Wetterbest si TeraSteel Romania si Serbia marcand 55.6% din totalul cifrei de afaceri la nivel de grup. Ieri, cotatia actiunilor TRP a incheiat sedinta cu 13.85% peste pretul de inchidere de vineri. (Sursa: comunicat companie)
  • Fondul Proprietatea a anuntat piata si actionarii cu privire la faptul ca dna. Vivian Nicoli a decis sa se retraga din functiile detinute in cadrul Comitetului Reprezentantilor, dar si din Comitetele Consultative ale Fondului. Data intrarii in vigoare a demisiei este 1 septembrie 2020, numirea unui nou membru fiind pe ordinea de zi a urmatoarei AGA. (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul Peugeot, PSA Group, a anuntat ca si-a pastrat marja tinta, in ciuda scaderii profitabilitatii in S1 2020 si se asteapta la o revenire a vanzarilor in luna iulie. In prezent, PSA Group lucreaza la o fuziune cu producatorul italian Fiat Chrysler si estimeaza o „revenire solida” in a doua jumatate a anului. Veniturile PSA Group, de 25.12 mld. EUR, au scazut cu 34.5% in primele 6 luni ale anului curent, in timp ce marjele operationale ajustate ale grupului au scazut la 3.7%, comparativ cu marj a de 8.5% inregistrata la sfarsitul anului 2019. In S1 2020, profitul net raportat a fost de 595 mil. EUR, semnificativ mai mic decat profitul de 1.83 mld. EUR inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: Reuters.com, CNBC.com)
  • Conform Reuters, banca de investitii Goldman Sachs va adopta un sistem de evaluare a performantelor angajatilor, de la care se asteapta sa determine ca aproximativ 10% din cei 39,000 de angajati ai bancii au performat sub nivelul asteptat. In acest sens, GS se asteapta ca noul sistem sa indice faptul ca 25% din angajati vor depasi asteptarile, 65% dintre acestia vor fi la nivelul asteptarilor, in timp ce restul de 10% vor indeplini doar o parte din asteptari, astfel deschizand usa catre noi conc edieri. (Sursa: Reuters.com)
  • La cateva zile dupa ce a anuntat o noua amanare a lansarii cipurilor, Intel Corp a anuntat plecarea directorului de inginerie, Murthy Renduchintala, de la 3 august, in timp ce divizia de tehnologie, arhitectura software si de clienti de grup se va imparti in 5 echipe, fiecare raportand direct CEO-ului, Bob Swan. (Sursa: Reuters.com)
  • Tesla Inc a publicat o serie de anunturi pentru angajare in Shanghai, compania planuind sa angajeze designeri in studio-ul din China si aprox. 1,000 de angajati in fabrica. Anunturile au fost publicate pe contul oficial TSLA de pe platforma WeChat si reprezinta o premiera pentru compania americana privind angajarea designerilor in China. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile