Smarter_way_USA

#pescurt: Știrile business ale zilei 25 septembrie 2020

26/09/2020 | #pescurt | 859 views

  • SIF Oltenia a publicat rezultatele financiare consolidate, la 30 iunie 2020. Pierderea neta aferenta primei jumatati a acestui an a fost de 274.39 mil. RON, in comparatie cu profitul net de 350.74 mil. RON, inregistrat la 30 iunie 2019. Veniturile brute din dividende au inregistrat cea mai importanta scadere, din S1 2019 in S1 2020, diminuandu-se cu 74.8%, pana la 30.77 mil. RON. La 31 august 2020, actiunile SIF5 se tranzactionau cu un discount de 44%. In alte stiri, SIF5 a convocat AGEA pentru derularea unui nou program de rascumparare a actiunilor proprii, reprezentand aprox. 5% din capitalul social. (Sursa: comunicat companie)
  • In cadrul AGEA, intrunita ieri, actionariatul Conpet a aprobat declansarea operatiunii de majorare a capitalului social, cu valoarea terenurilor detinute de companie. Terenurile au o suprafata de 554.54 mii m2, compania aproband formularea unei solicitari catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Prahova pentru alegerea unui evaluator autorizat pentru evaluarea terenurilor. (Sursa: comunicat companie)
  • Antibiotice a convocat AGOA, pentru data de 2 noiembrie. In cadrul intrunirii, pe ordinea de zi este avuta in vedere alegerea unui administrator provizoriu, pe o perioada de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii pana la 6 luni. (Sursa: comunicat companie)
  • BMW AG si doua subsidiare din SUA au fost de acord sa plateasca o amenda de 18 mil. USD pentru a solutiona acuzatiile conform carora ar fi prezentat in mod eronat volumul vanzarilor cu amanuntul din SUA, in perioada 2015—2019, in timp ce au atras finantare de 18 mld. USD din partea investitorilor, in cadrul unor oferte de obligatiuni corporative. (Sursa: Reuters.com)
  • AstraZeneca obtine imunitate partiala in acordul pe care l-a incheiat cu UE, privind livrarea de vaccinuri ieftine. Astfel, in cazul manifestarii unor efecte adverse de catre pacienti, dupa administrarea vaccinului impotriva COVID-19, guvernele tarilor europene se obliga sa suporte daunele, pana la o limita convenita cu compania. (Sursa: Reuters.com)
  • Amazon a anuntat lansarea unei drone ce poate fi utilizata pentru inregistrarea video pentru securitate in interiorul caselor, dar si diverse produse pentru masina ce pot avertiza propretarii in cazul unor tentative de furt. Drona ce va putea fi utilizata in interior, denumita Ring Always Home Cam, va fi disponbila incepand cu anul viitor si va anunta proprietarii cand alarma casei a fost dezactivata. (Sursa: Reuters.com)
  • Administratorul de active BlackRock, alaturi de Grupul Vanguard, au declarat ca vor introduce pe piata noi ETF-uri ce exclud companiile petroliere, producatorii de carbune si alte industrii pe care un numar tot mai mare de investitori le evita. Astfel, BlackRock va oferi trei fonduri cu actiuni care replica expunerea la indicele S&P 500 a unor companii cu varii dimensiuni ale capitalizarii bursiere. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile