Smarter_way_USA

Ghid complet despre Alegerile din SUA pentru investitori

23/10/2020 | Bursa & Investitii, Politica | 990 views

Trump este acum favoritul investitorilor și, indiferent de rezultat, piața va reacționa la rezultatul alegerilor. Abia după patru ani suntem în măsură să evaluăm impactul pe care președintele Statelor Unite și acțiunile sale l-a avut asupra piețelor.

Donald Trump era de temut în 2016, iar veteranii de pe Wall Street erau siguri că Hillary Clinton ar fi fost alegerea mai bună. Avansăm rapid în 2020, piețele sunt mult mai sus, iar reducerea impozitului pe profit a fost unul dintre motivele majore care a stat la baza acestei performanțe.

În mod surprinzător, Trump este acum favoritul investitorilor și, indiferent de rezultat, piața va reacționa la rezultatul alegerilor, arată XTB România, în Ghidul complet despre Alegerile din SUA pentru investitori (DESCARCA GHIDUL).

Documentul analizează profilurile candidaților și poziția lor cu privire la elementele cheie ale pieței, face referire la cât de puternic ar putea reacționa piețele extrem de importante ca US500, EURUSD sau Aur la rezultatele alegerilor, explică ce acțiuni sunt în mod special dependente de rezultat și cum să tranzacționezi în Noaptea Alegerilor. (vezi infograficul de sus)

Piețe de urmărit

Președinția lui Donald Trump este un exemplu excelent cu privire la faptul că impactul pe piață poate fi evaluat doar după încheierea mandatului. Cu toate acestea, știind ce părere au candidații, piețele pot reacționa în anumite moduri, în funcție de rezultatul din noaptea alegerilor.

Orientarea lui Joe Biden către infrastructură ar putea ajuta acțiunile „economiei reale”, dar US500 a devenit un indice bazat preponderent pe tehnologie. Planul său de a introduce o taxă minimă pentru companiile tehnologice ar putea juca un rol esențial în reacția piețelor. Donald Trump ar putea fi mai dur cu China în timpul celui de-al doilea mandat, dar este extrem de sensibil la performanța indicilor de pe Wall Street, așadar piețele consideră că acesta ar putea beneficia de mai multă susținere din partea lui Trump decât din partea lui Biden.

Petrolul WTI ar putea fi, de fapt, destul de sensibil la rezultatul alegerilor. Unii democrați propun o interdicție națională a frackingului petrolier și, deși Biden s-a distanțat de acest subiect, este clar că victoria sa ar aduce zile mai întunecate pentru producătorii de șist în comparație cu președintele pro-petrol Trump. O producție mai mare de petrol înseamnă, de obicei, un preț mai mic, deși există în mod evident alți factori în joc (de exemplu, viteza de redresare globală).

Din punct de vedere monetar, ambii candidați sunt susținători ai unei abordări relaxate, deoarece ar pleda pentru o atitudine dovish a Fed. Cu toate acestea, în cazul în care eventuala victorie a lui Biden se va dovedi nefastă pentru indici, aurul ar putea primi fluxuri suplimentare acționând ca activ de refugiu. Cu toate acestea, o corecție mai profundă a indicilor poate aprecia dolarul american, ceea ce poate afecta negativ prețul aurului!

Donald Trump a susținut întotdeauna piața bursieră, dar punctul său de vedere asupra dolarului a fost inconsecvent. Pentru Joe Biden, puterea monedei nu va fi o prioritate, iar reacția, în acest caz, ar putea deriva din reacției de pe US500. O corecție pe US500 ar putea trage în jos EURUSD.

Acțiuni sensibile 

Rezultatul alegerilor prezidențiale va avea un impact masiv asupra piețelor bursiere din SUA. Donald Trump și Joe Biden au păreri diferite asupra multor domenii, de la climă până la tehnologie. Aceste diferențe vor juca un rol cheie în determinarea listei potențialilor câștigători și învinși, precum și a diferitelor rezultate ale alegerilor din SUA. Nu există nicio certitudine, dar aceste acțiuni merită urmărite.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile