Smarter_way_USA

#pescurt: Știrile business ale zilei 26 noiembrie 2020

26/11/2020 | #pescurt | 886 views

  • Consiliul de Administratie al SIF1 (SIF BANAT CRISANA S.A.) va convoca AGOA in datele de 6/7 ianuarie 2021. Pe ordinea de zi, printre alte puncte, va fi supusa la vot alegerea membrilor Consiliului de Administratie al societatii, pentru un mandat de 4 ani, incepand cu data de 25 aprilie 2021 si pana la 25 aprilie 2025. De asemenea, actionarii isi vor exprima sufragiile in ceea ce priveste politica de remunerare a membrilor Consiliului de Administratie si vor aproba limitele generale ale tuturor remuneratiilor suplimentare ale acestora si ale directorilor societatii. (Sursa: comunicat companie)
  • TGN (S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A.) a comunicat ca, in$ cadrul sedintei Comitetului de Reglementare, ANRE a aprobat, prin Decizia nr. 2210/25.11.2020, Planul de Dezvoltare a Sistemului National de Transport gaze naturale pentru perioada 2020-2029. (Sursa: comunicat companie)
  • Renault a anuntat ca nu va mai asambla automobile in fabrica din Flins, aproape de Paris, si va transforma fabrica intr-un centru de cercetare, reciclare si reparatii pana in 2024, pentru a salva locurile de munca, cu norma intreaga, la nivel local. In urma transformarii fabricii, Renault se asteapta sa angajeze 3,000 de oameni pana in 2030. (Sursa: Reuters.com)
  • Salesforce Inc, specializata pe software de cloud, ar fi in discutii pentru achizitionarea platformei dezvoltate de Slack Technologies Inc, compania fiind interesata de extinderea serviciilor catre clientii business. Conform surselor Reuters, in cazul in care negocierile sunt de succes, acordul ar putea fi anuntat inainte de 9 decembrie, cand Slack urmeaza sa-si publice rezultatele trimestriale. (Sursa: Reuters.com)
  • Potrivit informatiilor de pe propriul website, Tesla a majorat preturile pentru automobilele Model S, in Europa, cu rate distincte de la o tara la alta. In prezent, pretul unei masini Tesla Model S, in Germania, este de 81,990 EUR, fata de 76,990 EUR. In Franta, cresterea absoluta de pret a fost de 5,000 EUR, pe cand, in Spania, a fost de 2,000 EUR. In alte stiri, pretul actiunilor Tesla a crescut cu 40% din 16 noiembrie si pana in prezent, dupa anuntul potrivit caruia actiunile Tesla vor fi incluse in indicele bursier S&P 500. Valoarea medie a volumelor tranzactionate in ultimele cinci zile a fost de 26 mld. USD, reprezentand 8% din valoarea totala tranzactionata a actiunilor de pe toate bursele americane. (Sursa: Reuters.com)
  • Autoritatea de reglementare a aviatiei din Brazilia (ANAC) a ridicat interdictia de zbor a aeronavelor 737 MAX produse de Boeing, dupa ce, cu o zi in urma, autoritatea din Europa (ESMA) a prezentat conditiile care trebuie indeplinite ca aeronavele sa reia zbrourile comerciale. In SUA, zborurile cu 737 MAX sunt programate sa reinceapa pe 29 decembrie. (Sursa: Reuters.com)
  • Walt Disney Co a anuntat ca va disponibiliza 32,000 de angajati, in principal cei din parcurile tematice, in crestere fata de numarul de 28,000 anuntat in septembrie. Disponibilizarile vor avea loc in prima jumatate a anului viitor. (Sursa: Reuters.com)
  • ALR (ALRO S.A.) a donat sapte aparate generatoare de flux integrat de oxigen si tratament cu aerosoli, ce au o valoare totala de peste 170 mii RON, catre Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si catre Spitalul Municipal Caracal, in vederea tratarii pacientilor imbolnaviti cu COVID-19. Pana in acest moment, Alro a donat peste 650 mii RON institutiilor si organizatiilor care previn si combat efectele pandemiei cu noul coronavirus. (Sursa: comunicat companie)
  • AGEA NRF (NOROFERT) a hotarat aprobarea unui program stock option plan pentru perioada 2020-2022, prin intermediul caruia angajatii si conducerea companiei Norofert vor avea dreptul sa primeasca cu titlu gratuit un numar de actiuni care reprezinta cel mult 2% din numarul total al actiunilor. Totodata, actionarii au aprobat operatiunea de majorare de capital a societatii prin aport in numerar, cu suma de 220 mii RON, in schimbul carora se vor emite 550,000 actiuni, numarul total al acestora ajungand de la 8,023,940 actiuni la 8,573,940 actiuni, cu o valoare nominala de 0.4 RON/actiune. (Sursa: comunicat companie)
  • Consiliul de Administratie al ELGS (ELECTROARGES SA CURTEA DE ARGES) a comunicat incetarea perioadei de proba si a mandatului de director general intermar al d-lui Marcel Nastasie. In locul acestuia, Consiliul l-a desemnat pe dl. Mircea Campan in functia de director general interimar, pentru un mandat de 6 luni. (Sursa: comunicat companie)
  • Directorul general, dl. Adrian Volintiru, a declarat, in cadrul evenimentului Romanian International Gas Conference, ca acesta ia in considerare scenariul potrivit caruia SNG (S.N.G.N. ROMGAZ S.A.) isi va dubla cifra de afaceri, in urmatorii sapte ani, datorita imbunatatirii viitoarelor capacitati energetice, care ar necesita inclusiv importul de gaze. Totodata, acesta a declarat ca Romgaz este interesata de investitii in metanol, in parcuri eoliene si fotovoltaice, in vederea cresterii securitatii energetice a tarii. (Sursa: Economica.net)
  • Ford Motor Co a anuntat achizitionarea a 12 congelatoare ce ar putea pastra in conditii optime noul vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc, ce necesita stocarea la o temperatura foarte scazuta de –70 grade Celsius. Un reprezentant al companiei Ford a declarat ca, prin aceasta achizitie, vaccinul va fi disponibil angajatilor ce doresc sa-l primeasca. (Sursa: Reuters.com)
  • Capitalizarea de piata a productorului auto Tesla Inc a depasit pragul de 500 mld. USD in urma sedintei de tranzactionare de ieri, in timp ce cotatia actiunilor inregistreaza un avans de peste 500% anul acesta. Tesla a devenit a saptea cea mai valoroasa companie in functie de capitalizare. In alte stiri, CEO-ul companiei, Elon Musk, a declarat ca Tesla are in vedere extinderea in Europa prin lansarea unui automobil „compact” ce ar intra pe segmentul mass-market. (Sursa: Reuters.com)
  • In T3 2020, lantul de magazine Gap a raportat un profit per actiune de 0.25 USD, sub asteptari cu 0.02 USD. Veniturile trimestriale de 3.99 mld. USD, in scadere cu 0.3% fata de T3 2019, au depasit cu 190 mil. USD asteptarile. Vanzarile comparabile au crescut cu 5%, depasind asteptarile conform carora se anticipa o scadere de 0.{etoroCFDrisk}%, iar vanzarile online au inregistrat un avans de 61% in T3 2020. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • ALR (ALRO S.A.) a anuntat extinderea pentru trei ani a doua facilitati de credit sindicalizate, in valoare totala de 150 mil. USD, coordonate de ExIm Bank. Linia de credit va sustine capitalul de lucru al companiei si ii ofera posibilitatea de a-si extinde portofoliul de produse cu valoare adaugata mare si foarte mare, precum si posibilitatea de a implementa tehnologiile de ultima generatie necesare pentru a atinge neutralitatea climatica. (Sursa: comunicat companie)
  • BRK (SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA) a anuntat inchierea unui contract de imprumut cu Gocab Software S.A. in valoare de 200 mii RON, contractat in vederea desfasurarii activitatii operationale. Imprumutul va fi acordat intr-o singura transa si poarta o dobanda anuala de 10%. Termenul de restituire este la data de 17 noeimbrie 2021, dobanda fiind platibila la scadenta, impreuna cu principalul. (Sursa: comunicat companie)
  • SNN (S.N. NUCLEARELECTRICA S.A.) a comunicat incetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului de Administratie al d-lui Cristian Gentea, incepand cu data de 19 noiembrie 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul suedez de camioane Scania, parte a grupului Volkswagen AG, a achizitionat o companie de camioane din China, Nantong Gaokai, si urmeaza sa produca vehicule pentru prima data pe piata chineza. (Sursa: Reuters.com)
  • General Motors Co va chema in service 7 milioane de vehicule la nivel global, privind o potentiala problema cu sistemul de airbag, dupa decizia unei agentii privind siguranta vehiculelor din SUA. Costul acestei operatiuni ar fi de pana la 1.2 mld. USD si sunt afectate SUV-uri si camioane produse in perioada 2007-2014. (Sursa: Reuters.com)
  • La 9M 2020, NRF (NOROFERT) a raportat un profit net de 5.26 mil. RON, majorandu-si astfel rezultatul net de aproape patru ori fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. Cifra de afaceri a insumat 20.37 mil. RON, dupa primele noua luni ale acestui an, crescand de cca 3.6 ori in comparatie cu cifra de afaceri raportata la 9M 2019. EBITDA, reprezentand profitul operational inaintea deducerii cheltuielilor cu deprecierea si amortizarea, dobanzile si impozitul pe profit, a insumat 8.82 mil. RON, majorandu-se de aprox. 7 ori in comparatie cu indicatorul EBITDA aferent la 30 septembrie 2019. (Sursa: raport companie)
  • La nivel consolidat, la 9M 2020, CMP (COMPA S. A.) a raportat un profit net de 85.88 mii RON (-99.71% vs. 9M 2019). Veniturile totale au insumat 372.86 mil. RON (-36.99% vs. 9M 2019). Soldul EBITDA a fost de 41.5 mil. RON (-38.44 mil. RON vs. 9M 2019). (Sursa: raport companie)
  • SNP (OMV PETROM S.A.) a anuntat introducerea sistemului de plata rapida a carburantilor, direct la pompa de alimentare. Momentan, tehnologia a fost introdusa la o benzinarie din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti. Oficialii companiei spun ca acest sistem de plata rapida va ajunge in perioada imediat urmatoare in cinci benzinarii, din Bucuresti, Prahova si Buzau, iar anul viitor in alte cinci statii, din Bucuresti, Constanta si Cluj. (Sursa: Economica.net)
  • Consiliul de Administratie al SIF2 (SIF MOLDOVA S.A.) va convoca AGA, in data de 11 ianuarie 2021, in vederea alegerii membrilor Consiliului de Administratie, pentru un mandat de 4 ani, cuprins intre 5 aprilie 2021 – 5 aprilie 2025. (Sursa: comunicat companie)
  • FP (FONDUL PROPRIETATEA) convoaca AGEA, in data de 14 ianuarie 2021, in vederea aprobarii unor modificari in Actul Constitutiv, ce vizeaza, printre altele, durata de functionare a Fondului sau atributiile actionarilor. (Sursa: comunicat companie)
  • Pfizer Inc a aplicat vineri pentru aprobarea de urgenta din partea autoritatilor din SUA a utilizarii vaccinului COVID-19. Administratia pentru medicamente si alimente (FDA) urmeaza sa organizeze o intalnire a comitetului consultativ pe 10 decembrie, membrii urmand sa discute despre vaccin. In ciuda faptului ca agentia nu a dat un termen clar pana la aprobarea vaccinului, Pfizer si secretarul de stat al sanatatii SUA estimeaza ca decizia de aprobare va fi anuntata la jumatatea lunii decembrie. (Sursa: Reuters.com)
  • General Electric Co. si o companie din Vietnam au semnat sambata un memorandum in vederea dezvoltarii unei centrale electrice cu gaze naturale lichefiate, conform declaratiilor GE si a unui reprezentant al administratiei Trump. General Electric ar urma sa ofere tehnologia turbinei cu gaz, dar si alte echipamente si servicii in valoare de peste 1 mld. USD pe tot parcursul proiectului. (Sursa: Reuters.com)
  • M (MED LIFE S.A.) anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al Centrului Medical Veridica, cunoscut si ca Centrul Medical Basarab, cu o activitate de 17 ani pe piata serviciilor medicale private. Astfel, ca urmare a tranzactiei, MedLife si-a consolidat pozitia in Bucuresti si pe piata clinicilor ce furnizeaza servicii medicale in relatie cu CAS. Totodata, MedLife si-a extins reteaua de laboratoare COVID, ajungand la 5 unitati, intrucat CM Veridica se afla in parteneriat cu DSP pentru testare RT-PCR, in ve- derea depistarii virusului SARS-CoV-2. In plus, potrivit d-lui Mihai Marcu, CEO MedLife, compania are in vedere realizarea de alte achizitii, in viitor. (Sursa: comunicat companie)
  • Termenul de finalizare a construirii noii centrale a SNG (S.N.G.N. ROMGAZ S.A.) de la Iernut a fost amanat la 30 iunie 2021, de la 31 decembrie 2020, data prevazuta initial. Executantul lucrarilor, reprezentand asocierea dintre Duro Felguera S.A. si Romelectro S.A. au invocat clauza de forta majora si imposibilitatea respectarii obligatiilor contractuale. Pentru a putea beneficia in continuare de finantarea partiala a investitiei, din fonduri europene in valoare de 320 mil. RON, Guvernul a intocmit un proiect legislativ prin care modifica HG nr. 1096/2013, prelungind termenul pana la care Romgaz trebuie sa finalizeze investitia, respectiv la 30 iunie 2021. (Surse: Economica.net, tirnaveni.ro)
  • Producatorul auto Daimler a prezentat noul model de limuzina Mercedes-Maybach S-Class, cu un pret care variaza in inter- valul 173,000 – 250,000 USD. Totodata, Daimler intentioneaza sa-si dubleze vanzarile de automobile tip limuzina Mercedes- Maybach, dupa ce a reusit sa vanda 12,000 unitati in anul precedent. De asemenea, compania doreste sa lanseze o varianta electrica a automobilului tip limuzina, potrivit declaratiilor directorului executiv. (Sursa: Reuters.com)
  • Apple a anuntat lansarea programului 5G Fleet Swap, impreuna cu o ramura a companiei de telecomunicatii Verizon, prin in- termediul caruia clientii corporate isi pot da la schimb telefoanele mobile din patrimoniul acestora cu un model iPhone 12. Diferentele de pret ce apar ca urmare a schimbului sunt subventionate de compania Verizon. Programul ajuta Apple sa livreze modelele iPhone 12 catre intreprinderi si, simultan, atrage noi clienti in reteaua 5G a Verizon. Cu exceptia modelului iPhone 12 Mini, detinerea de modele iPhone 12 ii va obliga pe clienti la plata unei sume lunare catre Apple. (Surse: Reuters.com, Seek- ingalpha.com)
  • Verizon Business, o ramura a Verizon, a comunicat ca primii clienti majori ce isi vor instala tehnologia 5G indoor cu banda ultra larga sunt General Motors si Honeywell, prima companie urmand sa implementeze tehnologia in interiorul fabricii din Detroit, pe cand a doua companie va utiliza tehnologia in cadrul sediului central din statul Carolina de Nord. In alte stiri, Verizon Media a vandut site-ul de stiri HuffPost catre BuzzFeed, in schimbul unor detineri minoritare in cumparator. (Surse: Reuters.com, wsj.com)
  • TEL (C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA) convoaca AGEA si AGOA, pe 21/22 decembrie, in vederea obtinerii aprobarii in ceea ce priveste, printre altele, “Planul de dezvoltare a retelei electrice de transport pentru perioada 2020-2029”. De asemenea, actionarii vor supune la vot aprobarea unor modificari in Actul Constitutiv al Transelectrica, ale caror efect este acordarea de noi prerogative Consiliului de Supraveghere. De asemenea, in cadrul AGOA, actionarii vor fi informati in privinta prescrierii dreptului de a primi dividende aferente anului financiar 2016. In alte stiri, cei patru membri noi ai Directoratului, a caror alegere a fost comunicata ieri, si-au acceptat mandatele, numirea acestora devenind efectiva. (Surse: comunicate companie)
  • Activele industriale functionale ale COS (COS TARGOVISTE S.A.) vor fi preluate in contul datoriilor pe care combinatul le are la ANAF si vor fi reintroduse in circuitul economic, potrivit declaratiilor ministrului Economiei, Virgil Popescu, dupa ce, ieri, Guvernul Romaniei a aprobat modificarea unui act legislativ in acest sens. (Sursa: Economica.net)
  • S-au publicat rezultatele preliminare ale studiului in cea de-a doua faza de testare a vaccinului COVID-19 dezvoltat de Universitatea din Oxford si AstraZeneca, acestea aratand ca vaccinul prezinta siguranta si ofera o imunitate similara in cazul adultilor. Rezultatele promitatoare au fost publicate astazi in revista de specialitate medicala The Lancet, studiul fiind realizat pe 560 de adulti, dintre care 240 cu varsta de peste 70 de ani. Eficienta vaccinului va fi evaluata in cea de-a treia faza a studiului. (Sursa: CNBC.com)
  • Producatorii de medicamente Pfizer Inc si BioNTech au anuntat ca ar putea obtine autorizarea de urgenta din partea autoritatilor americane si europene pentru vaccinul COVID-19 chiar luna viitoare, dupa ce rezultatele finale ale testului au avut de o rata de succes in proportie de 95% si fara a prezenta efecte secundare serioase. (Sursa: Reuters.com)
  • Apple Inc a anuntat ca planuieste sa lanseze un program prin care dezvoltatorii de software ce au obtinut un venit mai mic de 1 mil. USD in venituri din App Store sa plateasca comisioane mai mici, de 15%, spre deosebire de comisionul obisnuit de 30%. In alte stiri, Apple va plati 113 mil. USD pentru a solutiona acuzatiile intentate de 33 de state din SUA si Districtul Columbia conform carora ar fi incetinit performanta iPhone-urilor pentru a masca problemele cu bateria si a determina utilizatorii sa cumpere telefoane noi. (Sursa: Reuters.com)
  • Administratia Federala de Aviatie din SUA a ridicat interdictia de zbor a aeronavelor 737 MAX produse de Boeing, dupa 20 de luni de imobilizare la sol. De asemenea, Administratia a publicat un set de actualizari de software, sistem si traininguri pe care Boeing si liniile aeriene trebuie sa le indeplineasca inainte de a relua zborurile comerciale. Canada si Brazilia au anuntat ca vor derula propriile investigatii si urmeaza sa finalizeze curand procesul privind permiterea zborurilor cu acest tip de aeronave, in timp ce linia aeriana braziliana Gol se asteapta ca pana la sfarsitul anului sa reia zborurile, in scenariul cel mai optimist. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile