Smarter_way_USA

Salesforce este în discuții pentru a cumpăra Slack, tranzacția ar putea fi anunțată săptămâna viitoare

26/11/2020 | Bursa & Investitii | 923 views

Salesforce (CRM) este în discuții pentru a achiziționa compania Slack Technologies (WORK), iar tranzacția ar putea fi anunțată imediat săptămâna viitoare, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune.

Acțiunile Slack s-au închis cu aproape 38% mai multe miercuri, după ce Wall Street Journal a raportat pentru prima dată că Salesforce a purtat discuții pentru a cumpăra compania. Salesforce, al cărui stoc s-a închis miercuri cu 5%, este programat să își lanseze veniturile fiscale din trimestrul trei săptămâna viitoare.

Nu este clar cât de mult ar valora afacerea, dar capacitatea de piață a lui Slack a crescut la peste 20 de miliarde de dolari în urma raportului original al WSJ.

Salesforce a fost în plină achiziție , profitând de creșterea capitalului de piață din ultimii ani pentru a cumpăra companii în creștere. A achiziționat MuleSoft pentru 6,5 miliarde de dolari în 2018, cea mai mare afacere a companiei până atunci, pentru a ajuta la conectarea aplicațiilor cloud. Anul următor a cheltuit mai mult de două ori suma pe Tableau, achiziționând compania de vizualizare a datelor pentru 15,3 miliarde de dolari.

Slack ar fi una dintre cele mai mari oferte de software realizate vreodată pentru industrie. S-ar clasa printre achizițiile IBM de la Hat Hat în valoare de 34 miliarde USD în 2019, achiziționarea LinkedIn de 27 miliarde USD de LinkedIn în 2016 și achiziția WhatsApp de Facebook de 19 miliarde USD în 2014.

Acțiunile Microsoft, care concurează cu Slack prin ofertele sale Teams , au scăzut ușor în raport. Microsoft concurează deja cu Salesforce în software pentru urmărirea clienților. În 2016, TechCrunch a raportat că Microsoft a analizat cumpărarea Slack cu până la 8 miliarde de dolari, dar nu s-a produs nicio tranzacție. Mai târziu în acel an, Microsoft a introdus aplicația de comunicare Teams.

„Concurentul nostru principal este în prezent Microsoft Corporation”, a spus Slack când a încercat să devină o companie publică în 2019. Microsoft are o bază mare de clienți pe care a reușit să o convertească în echipe, iar Salesforce ar putea oferi Slack un beneficiu similar.

Slack a spus ultima dată în octombrie 2019 că avea peste 12 milioane de utilizatori activi zilnic.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Your capital is at risk.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile