Smarter_way_USA

Este TESLA o acțiune scumpă în continuare? Dar producătorii chinezi de mașini electrice ?

09/12/2020 | Bursa & Investitii | 2,812 views

Peste tot auzim că $TSLA (Tesla Motors, Inc.) este o acțiune supraevaluată, chiar dacă are 𝟏𝟖% 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞 pe o piață în creștere.

  • Pe 7 decembrie, Munster a actualizat prețul țintă pentru Tesla la 2.500 de dolari într-un orizont de timp de 3 ani.
  • Săptămâna trecută Goldman Sachs a mărit prețul țintă pentru Tesla la 780 USD de la 455 USD.
  • Ark Invest are un preț țintă de 1.400 USD (7000 USD înainte de împărțirea acțiunilor).

Va prezint o analiză a userului PauloGabrielSA numerele și să comparăm Tesla cu producătorii chinezi de EV care, de exemplu, sunt: ​​$NIO (Nio Inc.) $XPEV $LI si $01211.HK (BYD Co Ltd)

Puteti investi in actiunile acestor companii aici https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/invite-trading212 sau aici https://bit.ly/inregistrare-xtb sau aici https://bit.ly/3k2dJUs

De obicei, am analiza și compara P/E, însă, deoarece unii producători chinezi de EV nu sunt încă profitabili, vom folosi P/Sales și putem obseva următoarele:

Așadar, putem înțelege mai bine că Tesla este cot la cot cu XPEV, de exemplu. NIO este puțin mai mare, prin urmare putem considera 𝐍𝐈𝐎 ca fiind mult mai scumpă decât 𝐓𝐞𝐬𝐥𝐚 din punct de vedere al vânzărilor.

Singurii 2 producători care ar putea fi subevaluati sunt LI și BYD, pe de altă parte, nu aduc pe piață la fel de multă valoare ca Tesla sau NIO, deci ar putea explica faptul că nu cresc atât de mult, deoarece investitorii văd un viitor mai luminos pentru ei.

Acum, dacă analizăm profitabilitatea, este locul în care înțelegem că Tesla merită o evaluare mai bună în comparație cu companiile chineze. Să vedem marja de profit brut:

NIO și XPEV au un raport P/S mai mare și totuși au o marjă de profit mult mai mică comparativ cu Tesla care are 21%. Deci Tesla obține mult mai mult profit/mașină decât producătorii auto chinezi.

Iar când aruncăm o privire asupra Marjei de venit net, devine și mai clar că Tesla merită o evaluare mai bună (în comparație cu companiile chineze):

Singurele două companii care obțin profit sunt Tesla și BYD Co. Toate celelalte încă pierd bani. Asta nu înseamnă că lucrurile vor fi așa întotdeauna, iar evaluarea Tesla ar putea să nu fie atât de nerezonabilă pe cât credeți.

Puteti investi in actiunile acestor companii aici https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/invite-trading212 sau aici https://bit.ly/inregistrare-xtb sau aici https://bit.ly/3k2dJUs

Care dintre ele vor performa cel mai bine si care vor performa mai putin bine ? Vom vedea, INSA, pentru a ne si bucura de profiturile lor, ceea ce trebuie sa facem e sa investim in actiunile acestor companii, fie pe LONG, fie pe SHORT.

Spuneți-mi părerile dvs. despre aceste aspecte în secțiunea de comentarii!

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile