Smarter_way_USA

Top 10 al celor mai populare acțiuni eToro în ianuarie 2021

04/02/2021 | Bursa & Investitii | 1,548 views

  • Cinci noi firme intră în topul celor mai populare acțiuni tranzacționate pe platforma eToro în ianuarie
  • Numele mari, mereu populare, precum Apple și Tesla rămân în top 10, sugerând că investitorii își propun obiective pe termen lung
  • eToro își îndeamnă investitorii să respecte principiile de bază ale investițiilor în această perioadă de volatilitate

O serie de nume noi au intrat în vocabularul și portofoliile investitorilor individuali în ianuarie, conform ultimelor date ale platformei de investiții eToro.

Cinci noi companii au intrat în clasamentul celor 10 cele mai populare acțiuni de pe piețele globale luna trecută. Topul se referă la cele cumpărate acțiuni din luna ianuarie de către utilizatorii eToro, nu la cele deținute în portofoliu pe termen lung.

Click aici pentru a deschide un cont de tranzactionare la eToro!

{etoroCFDrisk}% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money

Compania BioNano Genomics din domeniul sănătății a fost a doua cea mai populară acțiune în ianuarie, în creștere față de locul 7 ocupat în luna precedentă.

Producătorul de echipamente medicale TransEnterix a sărit pe locul 4 în clasament după ce a primit aprobarea de a-și vinde aparatele de chirurgie robotică bazate pe inteligență artificială în Spațiul Economic European.

Însă numele de pe buzele tuturor este GameStop, care a urcat în vârful topului în ianuarie. O creștere explozivă a tranzacțiilor investitorilor individuali a propulsat lanțul de magazine de jocuri, împreună cu firma de lenjerie Naked și compania Blackberry, în top 10 pentru prima dată – depășind vechea favorită, Apple.

Cu toate acestea, noii intrați nu au reușit să împingă prea jos numele familiare. Amazon a rămas o acțiune populară printre investitorii individuali, căzând de pe locul 8 în decembrie pe locul 18 în ianuarie. Gigantul tehnologic Alibaba a coborât și el, pierzând locul 5 însă rămânând pe poziția 17 în topul global al investitorilor eToro în ianuarie.

Gil Shapira, Chief Investment Officer al eToro, a comentat:

„Navigăm prin condiții de piață fără precedent și am observat că unii utilizatori ai eToro adăugă „noi” nume la portofoliile lor. Continuăm să atragem atenția tuturor investitorilor individuali că este vital să reținem principiile de bază ale investițiilor: diversifică și investește numai în piețe și instrumente cu care ești familiarizat.

Acțiunile farmaceutice și cele din industria IT&C au rămas populare printre investitorii eToro comparativ cu luna trecută. Companiile ale căror servicii sau produse mulți dintre noi le folosim în mod frecvent continuă să apară în această listă, ceea ce vine să întărească încă o dată principiul conform căruia este bine să investești în firmele pe care le cunoști și pe care le înțelegi. Apple a livrat un beneficiu de aproape {etoroCFDrisk}% în cursul anului trecut, Amazon a crescut cu aproape 69% în aceeași perioadă. 

Acest aspect este foarte important pentru că investitorii pe termen lung au aproape întotdeauna portofolii ce pot face față eventualelor riscuri, astfel sunt într-o poziție mult mai bună care le permite să depășească situațiile volatile.”

Cele mai populare acțiuni printre clienții eToro la nivel global  Ianuarie 2021
Poziție Acțiune
1 GameStop Corp
2 BioNano Genomics Inc
3 Nio Inc
4 TransEnterix Inc
5 Jaguar Health Inc
6 Tesla Inc
7 Naked Brand Group Ltd
8 BlackBerry Ltd
9 Palantir Technologies Inc
10 Apple Inc

Nota: Datele din tabel reprezintă primele 10 cele mai cumpărate acțiuni pe platforma eToro la nivel global în ianuarie 2021. Date valabile începând cu 01.02.202.

Comentând rezultatele din ianuarie, Gil Shapira adaugă:

„Piețele au fost incredibil de volatile spre sfârșitul lunii ianuarie și acest lucru se reflectă în topul primelor zece cele mai populare acțiuni ale lunii, top ce include câteva nume legate de ultimele evenimente din piață.

Cu toate acestea, investitorii eToro continuă să adauge nume mari precum Amazon, Facebook și Microsoft în portofoliu, în volume suficient de mari pentru a propulsa aceste acțiuni printre cele mai populare de pe platformă comparativ cu luna anterioară.

Întotdeauna este important să investim în mod responsabil, dar în mod particular investitorii ar trebui să acorde o atenție mai mare acțiunilor lor în prezent, când prețurile acțiunilor sunt atât de volatile. Acum este momentul să respecte principiile de bază ale investițiilor și să se asigure că portofoliul lor este diversificat în mod corespunzător.”

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 18 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atentionare:

eToro este o companie de servicii financiare autorizată și reglementată în Europa de Comisia Valorilor Mobiliare și Bursiere din Cipru, în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) și de către Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) în Australia.

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. {etoroCFDrisk}% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 completeyears and may not suffice as basis for investment decision.

Copy Trading does not amount to investment advice. The value of your investments may go up or down. Your capital is at risk.

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

eToro USA LLC does not offer CFDs and makes no representation and assumes no liability as to the accuracy or completeness of the content of this publication, which has been prepared by our partner utilizing publicly available non-entity specific information about eToro.

Tags: , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile