Smarter_way_USA

Uită de aur. Folosește mai degrabă sfaturile lui Warren Buffett pentru investiții!

07/02/2021 | Bursa & Investitii | 735 views

Warren Buffett a avut întotdeauna un punct de vedere negativ asupra aurului. În timp ce unii investitori și-au căutat refugiul în metalul prețios în perioadele de incertitudine economică, el a cumpărat în schimb companii valoroase atunci când ajung la prețuri din ce în ce mai bune.

Strategia sa a avut un succes imens după cum știți. A depășit cu ușurință piața pe termen lung și ar putea continua să facă acest lucru și în viitor. Prin urmare, în loc să investim bani în aur, în timp ce economia se confruntă în prezent cu multe provocări pe termen scurt, achiziționarea de acțiuni subevaluate ar putea fi o mișcare mult mai profitabilă.

Evitarea aurului de către Warren Buffett se poate datora parțial istoriei bursiere. Chiar dacă bursa a cunoscut numeroase recesiuni în trecut, a revenit totul la normal întotdeauna. Prin urmare, o strategie care urmărește să cumpere acțiuni ieftine și să le dețină pe termen lung a fost în general un mijloc foarte solid de a profita de ciclul pieței.

Puteti investi in actiunile acestea prin platformele:

În schimb, mulți investitori cumpără aur atunci când incertitudinea economică este mare. Calitățile sale defensive înseamnă că este de obicei mai puțin corelat cu perspectivele de creștere a PIB-ului global.

Cu toate acestea, cumpărarea aurului în astfel de momente poate însemna plata unui preț ridicat care limitează oportunitățile de creștere a capitalului. Mai mult, sentimentul investitorilor s-a îmbunătățit întotdeauna după cele mai grave recesiuni ale pieței. Ca atare, strategia lui Buffett de a efectua o recuperare prin achiziții de acțiuni ieftine ar putea fi mult mai profitabilă decât achiziționarea de aur înainte de o reducere probabilă a aversiunii la risc în rândul investitorilor.

Fa parte din comunitatea investitorilor din Romania!

Desigur, Warren Buffett nu caută doar să cumpere acțiuni ieftine. El se concentrează pe valoarea unei companii mai presus de orice. Pentru el, aceasta înseamnă identificarea afacerilor valoroase cu șanțuri economice largi. De exemplu, acesta se uită după un produs unic, o loialitate puternică față de marcă sau o bază de costuri care este semnificativ mai mică decât competitorii din sector. Un șanț economic larg poate produce marje mai mari, o performanță financiară mai rezistentă și o rentabilitate în creștere mai rapidă pe termen lung.

O strategie care urmărește să cumpere companii de valoare la prețuri mici necesită un orizont lung de timp. În timp ce economia a revenit întotdeauna la creștere după recesiuni, iar bursa a înregistrat câștiguri în urma fiecărei recesiuni anterioare, poate avea nevoie de timp pentru ca aceste evenimente să aibă loc.

Warren Buffett are un orizont de timp extrem de lung. Acest lucru oferă posibilitate tuturor achizițiilor sale de a-și reveni de la provocările lor pe termen scurt. Procedând astfel, au depășit deseori performanța pieței de capital și au produs randamente semnificativ mai mari decât cele ale aurului.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile