Smarter_way_USA

Daniel Dines a obținut peste 77 milioane dolari din vânzarea de acțiuni UiPath. Va controla 21,4% din companie, și prin intermediul soției, cu 88% din drepturile de vot

21/04/2021 | Bursa & Investitii | 807 views

Daniel Dines, cofondatorul și directorul general al UiPath, a obținut aproape 77,5 milioane de dolari din vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni în cadrul ofertei publice inițiale de la New York, relevă date analizate de Profit.ro.

Pe 21 aprilie 2021, adică în prima şedinţă de tranzacţionare, acţiunile UiPath au închis la 69,22 dolari pe acţiune, în creştere cu 23,61% faţă de preţul de 56 de dolari din ofertă publică iniţială (IPO) în urma căreia compania a atras 1,3 mld. dolari. Lichiditatea din prima şedinţă a fost de aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Preţul a variat între minimul de 64,98 dolari şi maximul şedinţei de 70,71 dolari pe acţiune.

“Sunt bucuros de preţul din ofertă, de investitorii pe care i-am atras şi cred că preţul ajustat din piaţă a fost mai mare faţă de cel din ultima de finanţare”, spune Daniel Dines, CEO UiPath, într-un interviu la CNBC. “Conştientizarea transformării digitale şi poziţia automatizării ca tehnologie de bază a crescut de zece ori în timpul pandemiei”, adaugă el.

Puteti investi in actiunile UiPath prin platformele:

Prin listarea pe cea mai puternică piaţă de capital la nivel mondial, UiPath transformă îm realitate visurile a generaţii întregi de antreprenori din IT din România: lansarea unui proiect din România, de la zero, şi dezvoltarea lui într-o companie globală care să câştige validarea investitoirilor.

UiPath a anunţat că a vândut acţiuni din oferta sa publică iniţială (IPO) peste intervalul ţintă, adunând astfel de la investitori 1,34 miliarde de dolari. Compania a vândut 23,89 milioane de acţiuni la un preţ de 56 de dolari pe acţiune, evaluând UiPath la 29 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

La preţul de listare de 56 de dolari valoarea pachetului de acţiuni deţinut de Daniel Dines este de 6,1 mld. dolari. Dines deţine 27 de milioane de acţiuni clasa A şi 82,4 milioane de acţiuni clasa B.

UiPath, care numără printre investitori Accel, Dragoneer şi Coatue Management, foloseşte inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta corporaţiile mari şi agenţiile guvernamentale să automatizeze sarcinile de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile