Smarter_way_USA

Alertă de piață: Investițiile și oportunitățiile la bursa din China

27/07/2021 | Bursa & Investitii | 1,437 views

„Fii lacom când ceilalți se tem” – această declarație a lui Warren Buffett a fost dată trecutului deoarece principalele piețe globale de acțiuni par să se afle într-un raliu nesfârșit. Cu toate acestea, există un loc pentru care investitorii au o mulțime de preocupări în prezent – China. În weekend, Beijingul a emis noi reglementări care închid efectiv sectorul educației online.

Deși sectorul în sine nu este o parte imensă a pieței bursiere, aceste reglementări urmează altor acțiuni întreprinse împotriva companiilor de tehnologie iar investitorii își fac griji că ar putea veni mai multe în curând. Acest lucru a provocat o reevaluare semnificativă a acțiunilor, iar Hang Seng China Enterprises Index (CHNComp) este cu doar 10% peste minimele pandemice din 2020!

Din nou, China și-a revenit rapid din pandemie și câștigă pondere în economia globală. Se poate argumenta că, deși guvernul dorește să mențină un anumit grad de control asupra sectorului tehnologic, aceste companii rămân cruciale pentru dominarea economică și, astfel, Beijingul va fi precaut să meargă prea departe. Privind evaluările record de pe Wall Street, unii ar putea vedea corecția drept o oportunitate.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Cum să investești pentru a obține expunere pe China?

Acest lucru depinde de priorități – investitorii care doresc să beneficieze de o potențială revenire a acțiunilor pe termen scurt ar putea lua în considerare CHNComp, care este un CFD pe contractul futures Hang Seng China Enterprises Index, în timp ce investițiile pe termen lung se pot face prin ETF-uri – să analizăm mai atent.

CHNComp a depășit pragul de 12.200 de puncte chiar în februarie, dar a scăzut marți sub nivelul de 9.000 de puncte. Investitorii care speră la o recuperare rapidă pot lua în considerare acest CFD datorită efectului de levier de 1:10, dar trebuie să-și amintească faptul că efectul de levier funcționează în ambele sensuri – multiplicând câștigurile potențiale, dar dar și pierderile.

ETF-urile ccare oferă expunere în China care merită luate în considerare:

  • Lyxor China Enterprise HSCEI – acesta are exact aceeași expunere ca CHNComp – acestea sunt cele mai mari acțiuni chineze tranzacționate în Hong Kong, ETF-ul are un TER relativ ridicat de 0,65% (raportul cheltuielilor totale)
  • iShares MSCI China A UCITS ETF – interesant datorită faptului că reprezintă acțiuni tranzacționate la bursele continentale care până nu demult erau indisponibile (sau greu de investit) de către investitorii străini. Cu toate acestea, aceste acțiuni sunt în general, relativ aproape de maximele lor recente (TER 0,4%)
  • iShares MSCI China UCITS ETF – da, nu are inclusă litera „A”, dar acest fapt face o diferență uriașă, deoarece acțiunile A sunt subreprezentate în index (doar 20% din capitalizarea lor de piață este reprezentată) și, astfel, acțiunile de top sunt similare cu cele care se regăsesc în HSCEI. Cu toate acestea, acesta este bine diversificat, cu până la 736 de constituenți (TER 0,4%)
  • Xtrackers FTSE China 50 ETF – acesta este mai concentrat (așa cum sugerează și numele) și nu există acțiuni A incluse, dar totodată este și mai costisitor (TER 0,6%)

Care dintre ele vor performa cel mai bine si care vor performa mai putin bine ? Vom vedea, INSA, pentru a ne si bucura de profiturile lor, ceea ce trebuie sa facem e sa investim fie pe LONG, fie pe SHORT.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile