Smarter_way_USA

Bitcoin va fi indicele monetar al lumii. ”Aurul digital” va înlocui aurul în acest deceniu?

30/11/2021 | #crypto | 894 views

Regele criptomonedelor, Bitcoin, a fost martorul unui număr mare de evoluții, încă din momentul apariției sale. De la deja cunoscutul FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) până la presiunea de reglementare, Bitcoin a trecut prin toate etapele. Toate acestea pot echivala fie cu o creștere, fie cu un regres major pentru Bitcoin și prețul acestuia, scrie Ambcrypto.

CEO-ul Microstrategy, Michael Saylor, a vorbit recent, într-un interviu pentru CNBC, despre Bitcoin, afirmând că moneda digitală prevalează în calitate de câștigător, indiferent de adversarul pe care îl are, scrie Ambcrypto.

MicroStrategy, o companie bazată pe software, este cel mai mare HODLer Bitcoin. Deține mai mult de 114k BTC, reprezentând 0,54% din totalul ofertei de BTC.

Bitcoin va câștiga, iar aurul va pierde

Saylor a comparat rivalitatea dintre aurul digital și aurul ca metal prețios, afirmând: „Este destul de clar că Bitcoin va câștiga, iar aurul va pierde. Și asta va continua… Este foarte clar că aurul digital va înlocui aurul în acest deceniu”.

Nu este prima afirmație de acest gen a lui Michael Saylor. În trecut, acesta declara că „Bitcoin a înlocuit sau va înlocui sau este pe cale să înlocuiscă aurul ca depozit de valoare pentru majoritatea investitorilor”.

Mai mult, Saylor crede că Bitcoin nu va concura doar cu aurul și că va avea alți rivali, inclusiv economia mondială. Cu toate acestea, Bitcoin va rămâne de neoprit ca proprietate digitală.

Bitcoin va reprezenta 5% până la 7% din economia mondială

”Când vom ajunge acolo, Bitcoin va reprezenta 5% până la 7% din economia mondială. Dolarul american va înlocui, probabil, 150 de valute. Poate că vor mai rămâne doar două sau trei. Ar putea fi euro, yuanul chinez și dolarul. Probabil că totul va dispărea. Iar atunci Bitcoin va fi indicele monetar al lumii”, susține Michael Saylor.

Bitcoin s-a tranzacționat ultima oară cu 59.000 de dolari

Bitcoin s-a tranzacționat ultima oară cu 59.000 de dolari, cu aproximativ 12% mai puțin decât recordul de 69.000 de dolari din data de 10 noiembrie. Prețul Ether a fost și el de 4.163 de dolari, cu 14% mai mic față de vârful de 4.868 de dolari.

Prețul Bitcoin s-a dublat de la începutul lui 2021 și o corecție severă ar putea urma dacă scade sub 58.000 de dolari, afirmă Craig Erlam, analist de piață de la firma de brokeraj Oanda.

„Acesta este nivelul la care a găsit susținere puternică la sfârșitul lui octombrie și dat fiind cât de mult s-a zbătut să reușească un avans important de atunci, ar putea fi catalizatorul unei corecții mai puternice”, spune Erlam.

În ciuda potențialului promițător, BTC are un alt obstacol de care trebuie să-și facă griji – reglementările. Fosta candidată democrată la președinție, Hillary Clinton, a avertizat că creșterea Bitcoin și a altor criptomonede ar putea submina statutul de monedă de rezervă al dolarului american.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile