Smarter_way_USA

TOP 5 acțiuni de marijuana de urmărit în T2 din 2022

17/06/2022 | Bursa & Investitii | 1,517 views

Bursa de valori eToro îți oferă posibilitatea să investești în acțiuni canabis. Deoarece în ultimii ani tot mai multe țări au legalizat consumul de canabis în scop medicinal ​​sau recreațional, industria se află într-un trend ascendent. În acest articol vei descoperi cum să investești în acțiuni marijuana, un top acțiuni canabis în care să investești, dar și acțiuni marijuana în funcție de capitalizarea pieței.

Trebuie să precizăm faptul că 4 dintre cele cinci companii prezente în top acțiuni marijuana sunt din Canada. Dacă ești decis să investești în acțiuni cannabis sau acțiuni legate de marijuana, analizează datele prezentate în acest articol și vei regăsi cele mai bune acțiuni cannabis în care să investești acum.

Industria cannabis

Doar gândul la cum să investești în marijuana pare ilegal, însă cu siguranță nu este dacă o faci prin intermediul eToro. În cele ce urmează îți prezentăm un top acțiuni canabis în care să investești. La fel ca și oricare alte acțiuni disponibile la bursa de valori, poți alege să investești în acțiuni legate de marijuana.

În plus, Canada, Argentina, SUA (doar în unele state), Mexic, Belgia, Italia, Cehia, Malta, Olanda, Portugalia, Spania sau Elveția sunt doar câteva din țările care permit consumul de marijuana în scop recreațional sau medicinal. Totuși, în cele mai multe țări consumul este permis doar în scop medicinal.

Situația în România este similară. În țara noastră este ilegal consumul de canabis în scop recreațional, iar fapta este pedepsită potrivit normativelor din Legea nr. 143/2000. Consumul de marijuana în scop medicinal a fost legalizat în România în anul 2013.

Realizând o scurtă analiză pentru acțiuni canabis în funcție de capitalizarea pieței reiese că firmele canadiene sunt marile câștigătoare.

Aurora Cannabis Inc. (ACB)

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indiciu asupra rezultatelor viitoare.

  • Aurora Cannabis Inc. este o companie din Canada care se axează pe cultivarea, dezvoltarea și distribuția de marijuana medicinală. Pe lângă acestea, compania produce și comercializează și produse alimentare cu canabis, dar și sisteme pentru cultivarea plantei.
  • Valoarea acțiunilor a scăzut pe perioada pandemiei de Covid-19, iar la începutul lunii martie 2022 a ajuns la un minim de $3,15. Totuși, relaxarea restricțiilor COVID la nivel mondial poate fi o bună oportunitate pentru ca prețul unei acțiuni Aurora Cannabis să înregistreze creșteri.
  • Compania este una dintre puținele firme care a primit avizul pentru cultivarea de canabis în Germania, țară care se află în curs de aprobare a consumului de marijuana.
  • Aurora Cannabis a încheiat un parteneriat cu compania farmaceutică germană Cannavum, în cadrul căreia este prevăzută distribuția tuturor produselor de cannabis medicinal în farmaciile din Germania.
  • Ținând cont că acțiunile Aurora Cannabis au valorat și peste 100 de dolari, analiștii spun că evoluția acestora merită să fie analizată în perioada următoare.

CUMPĂRĂ ACUM CU 0% COMISION

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Amyris (AMRS)

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indiciu asupra rezultatelor viitoare.

  • Amyris (AMRS) este o companie de top care dezvoltă produse de canabis pentru sectorul sănătății, produse cosmetice și ingrediente alimentare. Diversitatea zonelor de dezvoltare a companiei este unul dintre atuurile apreciate de investitorii cu experiență în acțiuni publice canabis.
  • În raportul pentru anul 2021, compania a anunțat un venit total de 342 de milioane dolari, în creștere cu 97% față de anul precedent.
  • În al doilea trimestru al anului 2022 este planificată deschiderea unei noi fabrici de fermentație în Barra Bonita, Brazilia.
  • Specialiștii preconizează că veniturile companiei vor crește de la un la altul cu peste 150%.
  • Valoarea acțiunilor Amyris nu a reușit să treacă de $5 în anul 2022, asta deși în luna noiembrie a anului  a înregistrat un vârf de preț de $14,85.

CUMPĂRĂ ACUM CU 0% COMISION

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Cronos Group Inc. (CRON)

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indiciu asupra rezultatelor viitoare.

  • Cronos Group Inc. investește în firme autorizate să producă și să comercializeze marijuana în scop medicinal. Firma canadiană are în portofoliul său mai multe companii, printre care In The Zone, Peace Naturals, Whistler Medical Marijuana Co. și Evergreen Medicinal Supply.
  • Grupul Cronos, denumit anterior PharmaCan Capital Corp, are sediul în Toronto, Canada.
  • În previziunile pentru anul 2022, analiștii financiari au estimat o creștere de circa 25% a prețului pe acțiuni.
  • La începutul lunii martie, valoarea acțiunilor era de $3,11, în timp ce prețul maxim atins din acest an a fost de $4,08.
  • În urmă cu aproximativ 2 ani, în luna martie a anului 2019, acțiunile Cronos Group Inc înregistrau prețul record de $21,89.

CUMPĂRĂ ACUM CU 0% COMISION

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Organigram Holdings Inc. (OGI)

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indiciu asupra rezultatelor viitoare.

  • Organigram Holdings Inc. deține compania Organigram Inc., un producător licențiat de canabis și de produse derivate din canabis.
  • Pentru anul 2022, investitorii se așteaptă ca prețul acțiunilor Organigram Holdings să oscileze între $1,78 și $4,20.
  • BAT a investit o sumă suplimentară de 6,3 milioane dolari în Organigram crescându-șil poziția de acționariat de la 18,8% la 19,5%.
  • În urmă cu un an, în luna martie 2021, acțiunile Organigram Holdings au atins cel mai mare preț, cu o valoare de $4,40.
  • Valoarea minimă a acțiunilor în primele trei luni ale anului 2022 a fost de $1,30, în timp ce prețul maxim atins a fost $1,70.

CUMPĂRĂ ACUM CU 0% COMISION

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Tilray Inc. (TLRY)

Performanța înregistrată anterior nu reprezintă un indiciu asupra rezultatelor viitoare.

  • Tilray Inc. (TLRY) este un pionier în cercetarea, cultivarea și distribuția canabisului la nivel internațional.
  • Tilray a anunțat o alianță comercială și financiară cu Hexo Corp. Cei doi lideri ai cotei de piața de canabis din Canada își consolidează astfel eficiența operațională și inovarea continuă a produselor.
  • Recent, Good Supply Brand și-a extins portofoliul de produse canabis cu Hash Bats, un pre-roll infuzat.
  • În previziunile de preț pentru anul 2022, analiștii financiari estimează un preț maxim al acțiunilor de până la $23, în timp ce valoarea minimă poate să ajungă la $0,82.
  • La începutul anului 2022 valoarea acțiunilor a fost de $7,37, iar în luna martie prețul a ajuns la $5,53. Cel mai mic preț din primele trei luni a fost $5,11.

CUMPĂRĂ ACUM CU 0% COMISION

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe.

Concluzie

Industria canabisului, fie că vorbim despre cea de uz medicinal sau recreațional, oferă multe posibilități investitorilor. Faptul că tot mai multe țări au deschidere cel puțin către canabisul folosit în scop medicinal oferă noi oportunități de dezvoltare a industriei.

Nimeni nu poate să ofere predicții preț acțiuni cannabis care să se adeverească întru totul, însă îți recomandăm să analizezi acest set de acțiuni marijuana eToro.

Înscrie-te la eToro și realizează investiții în acțiuni profitabile cannabis.

Totodată, în cadrul platformei eToro este disponibil Cannabis Care, un portofoliu care reunește companii relevante din piața de marijuana. Aici sunt listate fonduri de investiții marijuana și toate acțiunile marijuana. Tot de pe bursă vei afla și preț acțiuni marijuana medicinală astăzi.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile