Smarter_way_USA

Care este cea mai buna oferta la energie electrica. Diferentele sunt uriase.

20/09/2022 | Diverse | 2,249 views

Ce furnizor de energie electrică oferă cele mai mici facturi la curent? Întrebarea este tot mai importantă, în contextul scumpirii accelerate a energiei. Mai jos găsiți un clasament al ofertelor furnizorilor cu cele mai mici facturi la energie electrică pentru București, pentru contractele încheiate începând cu luna septembrie.

Trebuie precizat din start că, până la 31 august 2023, prețurile la energie electrică sunt plafonate. Asta însemnă că indiferent care este oferta furnizorului, nu veți plăti mai mult decât prețul maxim plafonat. Acesta este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care au avut în 2021 consum mediu lunar mai mic sau egal cu 100 kWh. Pentru cei care au avut în 2021 un consum mediu lunar între 100 kWh și 300 KWh inclusiv, prețul maxim este de 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus.

De ce e foarte importantă alegerea furnizorului după noua schemă de plafonare

Aceste prețuri sunt valabile dacă consumul lunar nu depășește 255 kWh; tot ce trece la acest nivel se plătește la prețul din contract, adică neplafonat, conform ordonanței recent adoptate. Ca urmare, este foarte important să alegeți furnizorul potrivit, fiindcă e o mare diferență între a plăti kilowații suplimentari cu 0,69 lei sau cu 12,38 – acesta fiind intrevalul dintre cea mai ieftină și cea mai scumpă ofertă la energie electrică.

În clipa de față, există un singur furnizor care oferă un preț la energie electrică sub cel plafonat, iar aceasta este Hidroelectrica, în cazul clienților care au înregistrat un consum mediu de energie electrică între 100 kWh și 300 kWh în 2021.

Informațiile nu sunt valabile pentru consumatorii casnici care au consumat în medie peste 300 kWh lunar anul trecut – în cazul acestora, contractele și condițiile sunt diferite. Informațiile au ca sursă ANRE și sunt valabile doar pentru București. Clasamentul este similar și în restul țării, dar prețurile au diferențe de câțiva bani per kWh. În toate județele, cele mai mici facturi sunt la Hidroelectrica, potrivit datelor oficiale din comparatorul ANRE.

Hidrolectrica are cele mai mici facturi, chiar sub prețul plafonat

Hidroelectrica are, în acest moment, cele mai mici facturi la energie electrică – la fel cum s-a întâmplat și în august. Cu un preț de 0,69 de lei/kWh pentru București în oferta ”Viitor Verde”, la un consum lunar de 150 kWh, factura este de 104 lei. Facturile Hidroelectrica pentru clienții cu un consum mediu între 100 kWh și 300kWh au chiar un preț sub plafonul maxim – care este de 0,8 lei kWHh. Deci, la un consum lunar de 150 kWh, factura ar fi de 120 de lei, în vreme ce pentru un abonat Hidroelectrica, factura va fi de numai 104 lei.

Mai ales pentru cei care un consum ce depășește 255 kWh, oferta Hidroelectrica este extrem de avantajoasă, pentru că ei vor plăti practic per kilowat sub prețul plafonat oricât de mult ar consuma. Astfel, la un consum de 300 kWh, ar avea de achitat doar 206 lei, pentru că și cei 45 de kilowați care trec de plafon se achită la prețul de 0,69 de lei/kWh – aproape cât cel mai preț plafonat.

Acest preț este fix, timp de un an, pentru oricine semnează un contract nou de furnizare cu Hidroelectrica până la sfârșitul lui 2022 – sau prelungește contractul existent.

Cum se face citirea sau autocitirea indexului la Hidroelectrica și cum se plătesc facturile

Facturile Hidrolectrica pot fi primite pe mail sau prin poștă. Clienții mai multor bănci – BCR, Banca Transilvania și CEC – le pot plăti prin aplicația online, cei ai BRD și Raiffeisen, prin Direct Debit. Există și varianta plății prin SelfPay sau, pur și simplu, prin virament. Termenul de plată este de 45 de zile.

Citirea este făcută de cei de la Hidroelectrica la 3 luni, dar clienții pot comunica indexul autocitit între zilele de 24-28 ale lunii curente la numărul de telefon 0800 800 359 (apel gratuit).

Condițiile de contractare Hidroelectrica pentru clienți casnici și pentru prosumatori pot fi găsite AICI.

Ce oferte la energie electrică au alți furnizori

Pentru locurile 2 și 3, competiția este practic între Grenerg, care are o ofertă cu preț variabil, și Electrica Furnizare, care are o ofertă cu preț fix. De la un consum peste 180 kWh pe lun, oferta Grenerg este mai avantajoasă; la un oncum mai mic, este mai bună cea a Electrică. Diferențele nu sunt foarte mari, ambii furnizori venind cu prețuri între 1,69 și 1.72 lei/kWh.

Sub 2 lei mai sunt și ofertele ENEL Energie și ENEL Energie Muntenia (mai precis, 1,92 lei/kWh). Toți ceilalți furnizori vin cu prețuri mai mari, iar de la 1 septembrie, dat fiind că nu se mai plafonează toată valoarea facturii la electricitate, ci doar până la un consum de 255 kWh pe lună, chiar este important cât veți plăti în plus.

Există, pentru consumatorii casnici din București și 4 furnizori cu prețuri peste 10 lei/kWh: Monsson Trading, MOLDO MEX WE POWER TEAM și RESTART ENERGY. Fără plafonare, o factură lunară de 150 kWh ar depăși, la toți acești furnizori, 1.500 de lei, putând ajunge chiar la aproape 2.000 de lei.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile