Smarter_way_USA

XTB: Monedele digitale, sub presiunile inflaţioniste şi controversele din industrie. Scenarii posibile în 2023

15/12/2022 | #crypto | 549 views

Evoluţia activelor digitale va depinde foarte mult de sentimentul pieţei de capital, cel puţin atâta timp cât vor menţine corelaţia. În plus, viitorul procesului de înăsprire a condiţiilor monetare din SUA va fi important pentru sentimentul investitorilor, spune Radu Puiu, analist financiar în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.

În timp ce 2022 poate fi considerat un an slab pentru acţiuni, a fost absolut brutal pentru sectorul activelor digitale. Acţiunile se află într-o serie de pierderi majore în acest an, cu S&P 500 în drum către încheierea anului cu o pierdere de 17%. Imaginea este şi mai sumbră pentru Bitcoin şi alte criptomonede importante. În aceste zile, cea mai populară criptomonedă a pierdut aproximativ {etoroCFDrisk}%, în timp ce Ethereum, a doua cea mai cunoscută monedă digitală, a scăzut cu aproximativ 64%.

Dacă avansăm pe „curba riscului”, majoritatea monedelor alternative au scăzut cu peste 90%. Din cauza scurtei sale istorii– Bitcoin există doar din 2009, lansat după Marea Recesiune – scăderile pieţei de active digitale nu au coincis cu o piaţă de scădere în spaţiul financiar mai larg, până de curând. Pieţele financiare s-au bucurat de o piaţă de creştere din 2009 până la sfârşitul anului 2021, întreruptă doar pentru scurt timp de corecţia cauzată de izbucnirea pandemiei de la începutul anului 2020.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile