Smarter_way_USA

Care sunt cele mai bune strategii de investiții. Secretul miliardarului Warren Buffett

21/01/2023 | Bursa & Investitii | 963 views

Cu câteva sute de dolari pe lună, poti deveni milionar. Investițiile la bursă pot fi un fiasco, mai ales în perioadele de volatilitate. 2022 a fost unul dificil pentru mulți investitori, iar acum poate fi o perioadă descurajantă pentru a cumpăra acțiuni. În ciuda aparențelor, acum ar putea fi un moment prielnic.

O strategie populară de investiții este cea de a imita un investitor de succes, cum este Warren Buffett, fondatorul Berkshire Hathaway. Deoarece ETF-urile au devenit un vehicul de investiții tot mai popular, tot mai mulți investitori caută să le folosească.

Vrei sa faci parte dintr-o armata de investitori care sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri?

Inscrie-te in MAIOR Army – Prima armata de investitori la bursa din Romania!

Pentru a profita din plin de recesiune, este nevoie de investiții potrivite. Indiferent dacă sunteți novice sau un investitor cu experiență, există fondurile tranzacționate la bursă sau Exchange-Traded Funds (ETF), care i-au adus bani frumoși miliardarului Warren Buffett și care ar putea să vă îmbogățească: este vorba de vorba de ETF S&P 500.

Ce este un ETF S&P 500 și de ce Buffett îl recomandă

S&P 500 este indicele bursier reprezentând cele mai mari 500 de companii după capitalizare, listate pe bursele americane. Acesta este punctul de referință și martorul sănătății economiei americane.

Un ETF S&P 500 este un fond care își propune să reflecte performanța indicelui S&P 500. Include aceleași acțiuni ca și indicele în sine, sau aproximativ 500 de acțiuni de la cele mai mari și mai puternice corporații din SUA. Dacă dețineți un ETF S&P 500 dețineți o participație în toate cele 500 de companii din index, inclusiv la giganți precum Amazon, Apple și Microsoft.

Prin Berkshire Hathaway, Warren Buffett deține două ETF-uri S&P 500: ETF-ul Vanguard S&P 500 și SPDR S&P 500 ETF Trust. Buffett recomandă acest tip de fond de investiții. „Din punctul meu de vedere, pentru majoritatea oamenilor, cel mai bun lucru de făcut este să dețină fondul S&P 500”, afirma el încă din 2020.

În 2008, Buffett a reușit să dea lovitura, după ce a pariat că un fond S&P 500 ar putea depăși fondurile speculative. El a câștigat acel pariu de un milion de dolari cu S&P 500, cu randamente de peste 125%, pe parcursul a zece ani, în timp ce cele cinci fonduri speculative au avut randamente medii de doar 36%.

Cum vă poate proteja banii un S&P 500 ETF

Există mai multe motive pentru care acest tip de investiție poate fi o opțiune bună. În primul rând, vă poate ajuta să păstrați banii în siguranță. Nicio investiție nu e imună la volatilitatea pe termen scurt sau la scăderile pieței.

Dar S&P 500 are o istorie de zeci de ani de recuperare, chiar și după cele mai mari prăbușiri, bear markets și recesiuni. Indiferent care va fi viitorul pieței, este foarte probabil ca S&P 500 și ETF-ul S&P 500 să-și revină.

De la înființarea sa în 1993, S&P 500 ETF Trust a obținut o rată medie de rentabilitate de 9,78% pe an.

Dacă, de exemplu, ați investi lunar 250 dolari în timp cu un randament anual mediu de 10%, iată cât ați putea câștiga, în funcție de perioda de timp în care continuați să investiți: după 20 de ani – 172,000 de dolari, după 25 de ani – 295.000 de dolari, iar după 40 de ani – 1.328.000 de dolari.

Citeste si: #ETF: Cum ne protejăm în cazul unor scăderi pe bursele americane

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Your capital is at risk.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile