Smarter_way_USA

Cartea Prinţului Harry ar putea duce la sfârşitul domniei Familiei Regale în Marea Britanie

14/01/2023 | Diverse | 711 views

Biografa Regelui Charles al III-lea avertizează asupra riscurilor declaraţiilor făcute de Prinţul Harry în autobiografia lansată ieri pe piaţă.

Cartea Prinţului Harry se află deja pe rafturile librăriilor şi, în urma campaniei de marketing agresive, condimentate cu tot soiul de declaraţii şi atacuri la Familia Regală britanică, este deja una dintre cel mai bine vândute titluri de la începutul anului. Numai că “Spare” ar putea duce la sfârşitul domniei Familiei Regale în Marea Britanie, avertizează Catherine Mayer, biografa Regelui Charles al III-lea.

  • Cumpara cartea “Prinţul Harry – Rezerva” de aici: libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro
  • Pachet carti “Povestea vietii mele. 4 volume – Regina Maria”: emag.ro
  • Pachet carti: “Rezerva” + “Drumul spre libertate”: librex.ro
  • Pachet Printul Harry + Regina Maria”: librex.ro

Catherine Mayer spune că furia față de rasismul, misoginismul și bogăția din familia regală poate submina consimțământul publicului pentru monarhie. Implicațiile “absolut catastrofale” ale atacurilor asupra comportamentului Familiei Regale din volumul de memorii al Ducelui de Sussex sunt ignorate.

Publicarea timpurie a ediției spaniole a cărții “Spare” a pus accentul pe ciocnirile de personalitate, unele alimentate de mașina de publicitate regală, iar acest lucru ar putea amenința monarhia constituțională, indiferent dacă publicul britanic cere sau nu o astfel de schimbare, consideră Catherine Mayer.

“Este posibil să fie ceva care va marca începutul sfârșitului monarhiei și despre asta ar trebui să discutăm. Este important, având în vedere lipsa de încredere în stat în acest moment și o recrudescență a politicii de dreapta. Membrii familiei regale au devenit împuterniciții noștri pentru furia noastră față de rasism, misoginism și bogăție. Aceasta este, până la urmă, o instituție care reprezintă inegalitatea, așa că sunt lucruri uriașe în joc”.

Catherine Mayer Mayer, a cărei carte “The Heart of a King” a fost supusă unor scurgeri de informații și denaturări de securitate similare înainte de publicare, atunci când a apărut în 2015, susține că întrebările fundamentale ridicate de Harry în serialul său de pe Netflix și în noua sa carte, în plus față de interviurile sale cu Oprah Winfrey și cu Tom Bradby de la ITV, sunt eludate. Acuzațiile de hărțuire, rasism și misoginism, precum și distincțiile de clasă susținute de monarhie, se vor combina în cele din urmă pentru a submina baza consimțământului prin care Familia Regală conduce, dacă nu sunt abordate, prezice ea.

“Aceasta nu este doar o poveste car expune nişte persoane publice. Este vorba despre statutul unei instituții importante a statului, cu puteri semnificative și o finanțare semnificativă din partea contribuabililor, așa că, indiferent dacă ești pro sau contra monarhiei, merită să fie luată în considerare cu seriozitate”.

Perspectivele de reconciliere erau îndepărtate chiar și înainte de carte, a spus Mayer, “dar există un stimulent puternic pentru Regele Charles să inițieze un fel de armistițiu – acest lucru readuce în discuție consecințele primei sale căsătorii, iar întrebările despre regina Camilla reapar deja la suprafață”.

O parte din vină, susține Mayer, o au “straturile de secret și de confuzie” care înconjoară Familia Regală și care încurajează neînțelegerile. “Se dorește a fi o apărare, dar va înfrânge organizația dacă se concentrează asupra personalităților. Întreaga familie este menită să fie o reflectare idealizată a poporului britanic însuși, iar căsătoria lui Harry cu Meghan a facilitat mult munca”, a spus ea. “Eșecul acestui proiect este absolut catastrofal pentru Familia Regală”.

  • Cumpara cartea “Prinţul Harry – Rezerva” de aici: libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro
  • Pachet carti “Povestea vietii mele. 4 volume – Regina Maria”: emag.ro
  • Pachet carti: “Rezerva” + “Drumul spre libertate”: librex.ro
  • Pachet Printul Harry + Regina Maria”: librex.ro

Impactul emoțional al noii cărți capătă o greutate suplimentară, atunci când Harry îi povestește lui Bradby despre sentimentul său de amorțeală după moartea subită a mamei sale, Diana, Prințesă de Wales, în 1997: “Am plâns o singură dată, la înmormântare, și știți că intru în detalii despre cât de ciudat a fost și cum de fapt a existat o oarecare vinovăție pe care am simțit-o și cred că și William a simțit-o, plimbându-mă prin exteriorul Palatului Kensington… Toată lumea credea și simțea că o cunoaște pe mama noastră, iar cei doi oameni cei mai apropiați de ea, cei doi oameni cei mai iubiți de ea, au fost incapabili să manifeste vreo emoție în acel moment. “

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile