Smarter_way_USA

Purificatoare de aer: 10 motive pentru care merita investiţia într-un purificator de aer performant

25/02/2023 | Gadgets & IT | 1,880 views

Se ştie faptul că aerul este elementul indispensabil vieţii. În oraşele în care se desfaşoară un trafic intens, oamenii sunt nemulţumiţi atunci când vine vorba de calitatea aerului respirat. Însă în spaţii deschise, nu prea sunt soluţii de purificare a aerului.

Lucrurile se schimbă atunci când ne dorim o calitate superioară a aerului, acasă sau la birou. Pentru aceste spaţii în care ne petrecem o bună parte a timpului, există soluţia respirării unui aer net superior comparativ cu spaţiile deschise.

Soluţia cea mai utilizată şi cu cele mai satisfăcătoare rezultate, o reprezintă achiziţionarea unui aparat care purifică aerul, denumit simplu – purificator de aer. Te invit să parcurgi materialul pentru a vedea de ce să îţi cumperi un purificator de aer.

Vezi oferta de purificatoare de aer de la:
emag.ro, alecoair.ro, flanco.ro, evomag.ro

Purificatorul de aer reprezintă dispozitivul special creat pentru o calitate mai bună a aerului, fiind eficient în combaterea mai multor lucruri care ne pot afecta sănătatea noastră, dar şi pe cea a persoanelor dragi nouă.

Dintre elementele care ne pot modifica în rău starea de sănătate amintimꓽ

● Acarienii

● Polenul

● Praf

● Păr de animale

● Virusuri

● Bacterii

● Spori de mucegai

● Mirosurile neplăcute

Un aer purificat nu este nicidecum un lux, din contră, ar trebuie să fie considerat o necesitate. În mod special, persoanelor care suferă de diferite afecţiuni respiratorii şi nu numai, le este recomandat de către medici, achiziţionarea unui purificator de aer. Un exemplu concret de afecţiune respiratorie direct proporţională cu calitatea aerului respirat este astmul. Persoanele care suferă de astm au mare nevoie de aer curat. Ştim cu toţii vorba aceea ,, respiri aer de munte”, însă nu toţi avem posibilitatea de a merge în vacanţe la munte, astfel cumpărarea unui purificator de aer va rămâne soluţia cea mai la îndemână şi totodată cea mai bună.

Aerul pe care îl respirăm în interiorul casei sau la birou, poate fi mai nociv decât aerul pe care îl respirăm afară. Nu doar persoanele care suferă de astm sunt afectate, dar şi persoanele care au alergii sunt sensibile cu privire la calitatea aerului respirat.

Cum funcţionează un purificator de aer?

Mecanismul de funcţionare pe care îl are un purificator de aer se bazează pe un sistem intern de ventilare care trage aerul printr-o serie de filtre. După trecerea prin filtre, aerul se împrăştie înapoi în cameră. Această tehnică se repetă de câteva ori pe oră, menţinând în încăpere un mediu sănătos.

În cele ce urmează, vom vedea 10 motive pentru care este bine să îţi cumperi un purificator de aer.

1. Purificatorul de aer îţi asigură atât ţie, cât si familiei tale un aer curat, numai bun de respirat

Dacă te-ai decis asupra achiziţionării unui purificator de aer, orientează-te spre calitatea acestuia, chiar dacă uneori preţul unui purificator de aer bun poate fi mai mare decât bugetul stabilit iniţial. Nu uita că e mai bine să previi decât să tratezi, deci investeşte în calitate.

2. Purificatorul de aer înlătură mirosurile neplăcute dintr-o încăpere

Fie că ne place să gătim des, fie că simţim nevoia de a avea mereu un aer curat în casă, un purificator de aer te va ajuta mai mult şi mai sănătos decât ar face-o orice alt odorizant de cameră. Odorizantele doar maschează mirosurile, în timp ce un purificator de aer le va îndepărta.

3. Ajutor pentru fumători

Ştim cu toţii faptul că fumatul este un viciu de care nu poţi scăpa cu uşurinţă, însă ce te faci când în viaţa ta va apărea un copil, iar tu vei dori să fumezi în continuare? Un purificator de aer ieftin te poate scăpa de mirosul puternic al fumului de ţigară.

4. Un purificator de aer îţi poate curăţa praful înainte ca acesta să se aşeze

Wow, ar spune doamnele. Wow pentru că praful se aşterne atât de repede şi de uşor în locuinţă, încât de nenumărate ori ai avut impresia că ai uitat să îl aduni. Acum vei scăpa de grija aceasta. Adio praf, bun-venit purificării!

5. Eliminarea bacteriilor

Bacteriile care ne înconjoară sunt la tot pasul. Dacă pe mâini ne putem spăla pentru a elimina murdăria şi bacteriile, ei bine cu aerul nu putem face asta. Însă putem face o învestiţie într-un purificator de aer pentru că acesta chiar poate elimina peste 90٪ din bacterii.

6. Te scapă de alergia produsă de părul animalelor

Te numeri printre cei care iubesc animalele, chiar dacă părul acestora îţi provoacă alergii urâte? Evident că nu poţi renunţa la îndrăgitul animăluţ. Pentru a putea păstra animalul de companie în casă şi în acelaşi timp părul lăsat de acesta să nu îţi mai accentueze alergiile care ţi-au dat bătăi de cap, alege un purificator de aer. Împuşti doi iepuri deodată, garantat.

7. Un purificator de aer te poate ajuta în combaterea alergiilor sezoniere

Poate te numeri printre cei care au mai multe alergii decât însăşi vârsta. Pentru orice există o soluţie, chiar şi pentru combaterea alergiilor sezoniere. Primăvara şi vara sunt sezoanele cu cele mai frecvente alergii. Fie că vorbim de prezenta polenului din pomii proaspăt înfloriţi, fie că ambrozia sau puful din plopi îţi strică buna dispoziţie trimiţându-te din nou la medicul alergolog, un purificator de aer te poate ajuta extrem de mult, aerul filtrat care îţi pătrunde înapoi în casă va reuşi să îţi ţină alergiile sub control. Deşi ai crede că alergia se manifestă doar afară, în preajma factorilor care o declanşează, de fapt alergia ştii că ,,vine cu tine” şi în casă.

8. Previne răspândirea bolilor

Atunci când în casă se află şi copiii, cu siguranţă îţi este familiară expresia ,,Nu te pupă mami ca să nu îţi dau răceala”. Să ştii că prezenţa în locuinţă a unui purificator de aer care are filtru HEPA şi lămpi UV, poate ţine microbii la distanţă.

9. Corp sănătos într-un aer sănătos

Stai, stai. Nu era ceva cu o minte sănătoasă într-un corp sănătos?

Ba da, fix aşa era. Însă noi îţi spunem faptul că plămânii tăi îţi vor mulţumi dacă te hotărăşti asupra achiziţionării unui purificator de aer.

10. Un purificator de aer se potriveşte în orice încăpere

Datorită dimensiunilor diversificate ale sale, un purificator de aer se poate încadra perfect în decorul casei tale. Varietatea de modele existente în magazinele fizice, dar mai ales în cele online, te vor ajuta să faci o achiziţie de care nu vei regreta.

Ce zici, te-am convins?

Ventilarea oscilantă, vitezele care se pot schimba, dar şi posibilitatea de a economisi energia fac parte din tehnologia unui purificator de aer. Să discutăm puţin despre tipurile de purificatoare de aer.

●Purificatoare de aer portabile

Acestea au avantajul de a putea fi instalate uşor, fără a depune un efort prea mare. Preţul unui astfel de purificator de aer poate începe de la câteva sute de lei şi până la câteva mii de lei. Costul mare al unui purificator de aer poate fi justificat prin performanţa pe care o oferă.

● Purificatoare de aer fixe şi industriale (cele folosite de marile companii, de exemplu)

Acestea au dezavantajul unui cost mai mare, iar achiziţionarea lor într-o locuinţă poate crea modificări în structura apartamentului, fapt ce va conduce inevitabil la costuri suplimentare.

De menţionat este faptul că unele modele de purificatoare de aer pot face ca nivelul de ozon din atmosferă să se reducă, acest lucru fiind benefic pentru buna funcţionare şi pentru sănătatea plămânilor noştri.

Te-ai decis asupra cumpărării unui purificator de aer? Te felicităm! Ai luat o deicize care îţi va îmbunătăţi starea de sănătate. Iată de ce este indicat să ţii cont atunci cand vrei să cumperi un astfel de aparat de purificat aerul.

● Tipul de particule şi ce mirosuri pot fi îndepărtate cu acele particule

Această caracteristică este una extrem de importantă întrucât de aceste particule depinde performanţa unui purificator. Cu cât purificatorul poate filtra mai multe tipuri de particule, cu atât va fi mai bun un purificator de aer. Particulele care sunt filtrate cel mai des pot fi praful, alergenii, polenul, diferite microorganisme, bacterii şi viruşi.

● Fii atent ca purificatorul de aer să aibă certificarea HEPA( pentru filtrarea particulelor mici)

HEPA (High-Efficiency Particulate Arrestance) – se referă la certificarea filtrului de particule, care trebuie să reţină o valoare de peste 98٪ mare din particulele mai mari de 0,03 microni. Puteţi vedea capacitatea de filtrare HEPA în manualul de utilizare al purificatorului de aer.

● Volumul de aer purificat pe oră

Aici depinde foarte mult de câte camere aveţi în locuinţă. Gândiţi-vă la cum v-aţi ales aparatul de aer condiţionat, respectiv la cât de mare aveţi suprafaţa în care trebuie să fie racoare. În cazul purificatoarelor, nu vorbim despre răcorirea casei, ci de purificarea calităţii aerului.

● Nivelul de zgomot

Această caracteristică vă poate condiţiona în alegerea unui purificator de aer. Multe persoane au nevoie de cât mai puţine zgomote în jur, pentru a dormi. Există şi purificatoare de aer mai silenţioase, însă va trebui să fii dispus să scoţi din buzunar o sumă mai mare de bani.

● Consumabilele

La fel ca la aparatele de aer condiţionat, un purificator de aer va avea nevoie igienizarea şi de schimbarea filtrelor. Este bine să vă informaţi dinainte care este intervalul de timp la care filtrele ar trebui să fie schimbate. Există şi purificatoare de aer care nu au nevoie de consumabile. La purificatoarele de aer care nu au nevoie de consumabile, trebuie să fiţi atenţi la capacitatea de curăţare a filtrelor. Unele modele de purificatoare de aer te pot avertiza în momentul în care este necesară schimbarea filtrului.

● Senzorii

Un aparat de purificat aerul poate funcţiona şi poate da randament bun şi fără măsurarea calităţii aerului din încăperea în care este pus să lucreze. Însă cele mai multe persoane optează pentru această funcţie.

● Funcţia Smart

Această funcţie permite controlul prin intermediul WiFi, cu ajutorul unei aplicaţii mobile. La fel şi aici, acest lucru îl întâlnim şi la aparatele de aer condiţionat. De asemenea, în aplicaţie puteţi vedea nu doar parametrii aerului la momentul respectiv, dar şi un istoric al alte zile.

● Consumul de energie

Un aspect de care trebuie să ţii cont este faptul că un purificator de aer va sta mult timp în priză, ceea ce îţi poate aduce o factură mai mare la furnizorul de energie electrică. Majoritatea modelelor de purificatoare de aer au un consum cuprins între 25 şi 50 Waţi, însă nu este o regulă. Verifică care este consumul de energie al unui purificator, înainte de a-l cumpăra.

Multe persoane se întreabă dacă nu cumva un purificator de aer va face aerul din încăpere să fie uscat. Aerul nu va fi uscat, întrucât un purificator de aer are un mecanism simplu de acţionare. Purificatorul se va comporta ca un ventilator care trece aerul printr-un filtru, filtru ce are capacitatea de a prinde şi totodată de a capta particulele din aer.

Un purificator de aer are mai multe trepte pentru a seta viteza, astfel încât nivelul zgomotului produs se poate diminua cu o simplă schimbare a vitezei. Dacă eşti genul care preferă liniştea, treapta cea mai joasă a vitezei îţi va păstra un nivel optim de linişte.

Vezi oferta de purificatoare de aer de la:
emag.ro, alecoair.ro, flanco.ro, evomag.ro

Important de reţinut este faptul că la fel ca şi în cazul aparatelor de aer condiţionat, un filtru de aer nu poate da un randament mare dacă deschidem uşile sau ferestrele din încăpere, acest lucru conducând la un aer mai puţin filtrat.

Un purificator de aer bun putem numi acel purificator nu extrem de extravagant şi plin de accesorii de ultimă generaţie, ci un purificator care are o funcţie de purificare extrem de bună. În zadar ar fi toate accesoriile unui purificator, dacă filtrarea aerului se face la un nivel redus.

Prin purificare bună întelegem cât de bine filtrează aerul un purificator de aer, dar se întelege şi cât de bine elimină acesta mirosurile neplăcute.

Acum ai aflat şi motivele pe care noi le considerăm utile în decizia achiziţionării unui aparat de purificat aerul. Sperăm să te ajute şi de ce nu, să îţi răspundă la întrebările pe care le aveai. Cântăreşte bine toate variantele pe care le ai la dispoziţie, întrucât piaţa oferă multe variante de purificatoare de aer. Indiferent de ce model de purificator de aer ai decis că ţi se potriveşte, te asigurăm că sănătatea ta îţi va mulţumi.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile