Smarter_way_USA

Urmează raportările de la Nvidia! Care sunt estimările înainte de raportări

22/05/2024 | #earningsreport | 146 views

  • Nvidia raportează miercuri, 22 mai, după ședința de tranzacționare.
  • Analiștii iau în calcul venituri de 24,5 mld.$ în ultimul trimestru, o creștere de 234% față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Investitorii așteaptă vești legate de cipurile Blackwell și H200.

Nvidia (simbol bursier NVDA) iese la raport în 22 mai, după închiderea ședinței de tranzacționare. Investitorii urmăresc evoluția diviziei data center și dezvoltarea noilor cipuri ale companiei, care urmează să fie puse pe piață până la final de an. Consensul indică venituri ale segmentului data center de 21,17 mld.$, de la recordul de 18,4mld. $ din trimestrul precedent. Data center face 40% din veniturile Nvidia din 2023.

Venituri totale de 24,5 mld.$ arată estimările analiștilor. O creștere de 234% față de aceeași perioadă a anului precedent. Câștigurile pe acțiune sunt proiectate să ajungă la 5,17 $, comparativ cu doar 0,82 $ cu un an în urmă.

Analyst Estimates for Q1 FY25 Q4 FY24 Q1 FY24
Revenue $24.74 billion $22.1 billion $7.19 billion
Diluted Earnings Per Share $5.19 $4.93 $0.82
Net Income $12.91 billion $12.29 billion $2.04 billion
Ce contează pentru investitorii Nvidia la raportări?

Guidance-ul primează. Investitorii urmăresc proiecțiile companiei legate de trimestrul actual și de dinamica pe întreg anul. Mulți așteaptă o creștere susținută, pe baza investițiilor în creștere în infastructură A.I. Principalele companii pe care se bazează veniturile Nvidia sunt ginganții tech Meta, Microsoft, Google și Amazon.

O altă direcție importantă: când vor fi lansate și ce specificații au noile cipuri Nvidia. Blackwell și H200 vor fi lansate până la finalul anului.

Cine poate opri Nvidia? Rivalii de la AMD sau Intel, avertizează o parte dintre analiștii din piață. Cei doi rivali oferă variante tot mai puternice de cipuri care pot alimenta sistemele A.I. Și dificultățile de pe lanțurile de aprovizionare pot impacta negativ performanțele companiei.

Dar Wall Street rămâne, în mare măsură, optimist cu privire la perspectivele Nvidia. Ținta de preț e de 1.035$/acțiune, sau un potențial de creștere de 12% de la nivelul actual. Nvidia are un avans de peste 200% în ultimele 12 luni și de aproape 60% de la începutul anului.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile