Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 12 martie 2018

12/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,788 views

  • SIF Transilvania propune actionarilor aprobarea unui dividend brut de 0.01 RON/actiune, echivalentul unui randament 4.1% calculat la pretul de inchidere de vineri, 9 martie 2018. De asemenea, pe agenda Adunarii Generale a Actionarilor se afla aprobarea consolidarii valorii nominale a unei actiuni SIF3 de la 0.10 RON/actiune la 5.00 RON/actiune, concomitent cu reducerea numarului de actiuni. (Sursa: comunicat companie)
  • E.ON va achizitiona activele de retea electrtica ale Innogy, companie desprinsa din rivala germana RWE. Aceasta din urma va primi in schimb activele de generare energie regenerabila ale E.ON si celelalte active ale Innogy. Surse din piata spun ca afacerea va fi mai avantajoasa pentru E.ON deoarece RWE nu a reusit sa ajunga la un acord pentru vanzarea Innogy cu alte companii europene, in ciuda incercarilor repetate. (Sursa: Reuters)
  • BRD propune spre aprobarea actionarilor, acordarea unui dividend brut de 1.64 RON/actiune, cel mai mare din istoria bancii, echivalent cu un randament de 11.6%, calculat la pretul de inchidere de vineri, 9 martie 2018. (Sursa: ZF)
  • In incercarea de a castiga cota de piata, American Express Co. a anuntat ca va face cea mai mare reducere de comisioane pentru comercianti din ultimii 20 de ani, ceea ce ar reduce cu 50-70% profiturile sale la acelasi nivel de cifra de afaceri, conform propriilor estimari. (Sursa: Financial Times)
  • Romgaz aduce primele piese pentru centrala pe gaze de la Iernut, investitie ce se ridica la peste 268 milioane euro. Centrala de la Iernut are o importanta strategica deoarece va putea echilibra sistemul in zona de nord a Romaniei, zona deficitara din punct de vedere al productiei de gaze si este primul proiect ca va folosi gazul din Marea Neagra. (Sursa: ZF)
  • Deutsche Bank AG a anuntat ieri ca va oferi bonusuri personalului pentru anul 2017 de peste 2 mld. EUR desi a inresgistrat pentru acel an a treia pierdere anuala consecutiva. Motivatia oferita public este de a retine angajatii valorosi. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile