#pescurt – Stirile business ale zilei 23 octombrie 2018

23/10/2018 | #pescurt | 259 views

Bittnet Systems urmeaza sa supuna la vot mutarea de pe piata secundara AeRo dupa 3 ani de la listare, catre piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. (Sursa: ZF)

Astazi, comisiile de specialitate din Camera Deputatilor dezbat proiectul legii offshore. Dezbaterea este reluata dupa ce in urma cu trei saptamani cele trei comisii au adoptat un raport pe aceasta temna insa a fost retrimis comisiilor din plenul Camerei Deputatilor pentru a fi redezbatut. (Sursa: economica.net)

Fiat Chrysler (US.FCAU) a anuntat ca isi va vinde divizia Magneti Marelli pentru 6.2 mld. EUR companiei japoneze Calsonic Kansei, detinuta de catre fondul american KKR. Tranzactia va rezulta in formarea celui de-al saptelea cel mai mare producator independent de componente auto, cu venituri de 15.2 mld. EUR. (Sursa: Reuters)

Netflix Inc (US.NFLX) a anuntat ieri ca planuieste o noua emisiune de obligatiuni pentru a doua oara in acest an, dorind sa stranga inca 2 mld. USD de la investitori. Cu banii obtinuti, compania planuieste sa isi finanteze diverse operatiuni, precum producerea si achizitionarea noului continut. (Sursa: Reuters)

Grupurile industriale de gaze Praxair si Linde (DE.LIN) au primit ieri aprobarea din partea autoritatilor antitrust din SUA pentru fuziunea in valoare de 86 mld. USD. Din fuziunea dintre cele doua grupuri va rezulta un lider de industrie denumit Linde plc. cu venituri de aproximativ 27 mld. USD (dupa cifrele din 2017) si 80,000 de angajati din peste 100 de tari. (Sursa: Reuters)

Ford Motor Co (US.F) a anuntat ca trendul ascendent al pretului aluminiului si a otelului va reduce nivelul profitului, dar se prezinta optimist cu privire la evitarea unor noi tensiuni intre SUA si China. Reprezentanti ai companiei au declarat ca aceste costuri au crescut peste valorile inregistrate anul trecut si sunt mai mari decat se asteptau initial. (Sursa: Reuters)

MedLife anunta ca pe 9 noiembrie va incepe un program de rascumparare a maximum 898 mii actiuni, echivalentul a 3.91% din capital. Actiunile urmeaza a fi oferite salariatilor si managementului, plus angajatilor. (Sursa: ZF)

Actiunile Sphera au atins un nou minim istoric atingand pretul de 22.8 lei, in scadere cu 43.98% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: ZF)

Prezentarea in showroom a primului model electric SUV Audi (DE.NSU) va fi amanata pentru 4 saptamani din cauza unei probleme de software. Din cauza unei modificari de software, compania are nevoie de noi aprobari din partea autoritatilor de reglementare. (Sursa: Reuters)

Alphabet Inc (US.GOOG) ar putea cere pana la 40 USD pe device companiilor pentru a putea utiliza aplicatiile sale, astfel dezvoltand noul sistem de licentiere ce il va inlocui pe cel de dinainte considerat necompetitiv de catre autoritatile UE. Noua taxa va intra in vigoare de la 29 octombrie pentru toate noile telefoane sau tablete lansate in zona UE care vor utiliza sistemul de operare Android. Taxa va incepe de la 2.50 USD, iar majoritatea producatorilor vor plati in jur de 20 USD, aceasta depinzand de tara si de marimea device-ului. (Sursa: Reuters)

Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ca va introduce o noua versiune in valoare de 45,000 USD a modelui 3 sedan. Compania doreste lansarea masini inainte de a scadea beneficiile fiscale din SUA pentru masinile Tesla. (Sursa: Reuters)

Facebook Inc (US.FB) l-a angajat pe fostul vice prim-ministru britanic Nick Clegg ca directorul de afaceri globale si de comunicatie, decizie luata ca urmare a ultimilor scandaluri implicand acuzatii precum stirile false, incalcarea a intimitatii sau influentarea alegerilor. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa


Magazine recomandate pentru shopping online:


Elefant.ro FashionDays EvoMag.ro CEL.ro Answear Aoro Carturesti logo QuickMobile dEpurtat PC Garage