Smarter_way_USA

Ai de trimis/primit bani din strainatate si te supara comisioanele? Iti recomand sa incerci TransferWise si Transfergo!

13/10/2017 | Imi place, Recomandari | 3,132 views

Astazi am avut nevoie sa fac o plata la cineva din Barcelona (Spania) si ca sa platesc comisioane aiurea, mi s-a recomandat sa folosesc TransferWise. Practic nu platesti comisioane la fel ca la PayPal sau ca la transferurile bancare internationale care te ard de niste bani destul de multi.

Astfel, daca transferi in Spania de exemplu, tu depui bani intr-un cont din Romania (detinut de ei la Raiffeisen Bank) dupa care ei transfera in contul beneficiarului din Spania din contul lor bancar din tara respectiva asadar, practic se platesc comisioane nationale si nu internationale.

PS: folositi acest link si veti beneficia de COMISION 0 (zero) la primul transfer.

De ce este convenabil sa trimiti bani cu TransferWise?

  • Comision minim la transferul de bani in si din Romania
  • Poti trimite bani in Romania online
  • Trimiti sume mari de bani cu comision mic

In primul rand comisionul incasat de catre serviciul TransferWise este o fractiune din cele practicate de banci sau servicii ca Western Union sau Moneygram. Nu trebuie sa te deplasezi la oficiul postal ca sa trimiti bani. Tot ce trebuie este sa ai un calculator sau tableta conectata la Internet si un card bancar. Simplu, nu? Te inregistrezi si apoi poti trimite banii sigur si avantajos din confortul propriei case. TransferWise te va tine la curent cu transferul de bani si cand acestia au ajuns in contul destinatarului.

Unul dintre avantajele transferului de bani cu TransferWise este si aceea ca poti transfera sigur si cu comision minim sume mari de bani in Romania. Ai nevoie sa cumperi o locuinta si vrei sa transferi cateva zeci de mii de lire sterline intr-un cont bancar din Romania? nimic mai simplu. Comisioanele TransferWise sunt exceptional de mici spre deosebire de transferurile bancare.

Ce trebuie sa stii inainte de a trimite bani prin TransferWise

Pe scurt, cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa initieizi un transfer de bani catre Romania:

  • Poti trimite bani numai catre o persoana care are un cont bancar in Romania
  • Foloseste numele real
  • Foloseste detalii de contact corecte
  • Nu poti sa trimiti bani cash

Spre deosebire de MoneyGram TransferWise poate face un transfer numai catre un cont bancar si cu un comision mic. Numele contultui bancar din care faci transferul trebuie sa fie identic cu cel folosit cand te inregistrezi pe TransferWise.

Cand te inregistrezi pe TransferWise vei fi intrebat de adresa de email si cea adresa postala precum si un numar de telefon. Foloseste numele real pentru ca in caz ca ceva nu merge cum trebuie si trebuie sa dovedesti identitatea va fi dificil daca nu folosesti numele propriu.

Daca ai o suma de bani in numerar nu o poti trimite prin TransferWise in Romania decat daca faci intai un depozit intr-un cont bancar. TransferWise poate face transferul de bani dintr-un cont bancar in altul.

Ce trebuie sa stii inainte de a trimite bani prin TransferGo

TransferGo este un serviciu similar cu TransferWise, serviciu cu care poti sa trimiti bani in Romania si nu numai. Comisionul este mai mic decat la MoneyGram si e comparabil cu cel de la TransferWise.

Am fost curios cum functioneaza TransferGo si este cam acelasi proces ca si la TransferWise: te inregistrezi online si trimiti bani prin bank transfer sau card payment (platesti cu cardul).

Am urmat pasii necesari si am trimis £100 cuiva in Romania. Banii au fost acceptati si apoi mi s-a cerut sa imi confirm identitatea! Ceee? Sa confirm identitatea? Ce este asta?

De aici lucrurile au devenit un pic enervante. Cu TransferWise nu mi s-a cerut sa imi confirm idenitatea. In fond, identitatea se verifica cand faci transferul pentru ca transferul este un transfer de bani “sigur/secure” dintr-un cont bancar.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile