Smarter_way_USA

Tot ce trebuie să ştii despre Ethereum şi cum poţi investi în cryptomoneda viitorului

07/01/2018 | #crypto | 2,777 views

Ethereum (ETH) este o platformă software deschisă, bazată pe tehnologia Blockchain, care permite dezvoltatorilor să construiască și să lanseze aplicații descentralizate. Este de fapt mult mai mult decât o criptomonedă, aceasta fiind doar o parte din oferta Ethereum.

Deci, este la fel ca Bitcoin? Ei bine, da și nu. Cele doua împărtășesc faptul că sunt construite folosind tehnologia rețelelor publice – cunoscută sub numele de blockchain – dar aici se termină asemănarea dintre ele.

Bitcoin oferă o singură aplicație, un sistem valutar electronic de tip peer-to-peer, care permite efectuarea de plăți online, adică cu alte cuvinte, este o monedă în cea mai pură formă a sa. În timp ce Bitcoin utilizează tehnologia blockchain pentru a identifica deținătorii de Bitcoins, Ethereum folosește un blockchain drept o platformă pentru a rula aproape orice aplicație descentralizată.

Bloomberg a descris-o ca fiind “un software care poate fi folosit de toți, dar este protejat împotriva falsificării”. Astfel, posibilitățile sunt cu adevărat nelimitate! În cazul în care nu ați aflat deja, acum aveți posibilitatea să tranzacționați moneda Ethereum, Ether (ETHUSD), pe un cont demo fără riscuri cu Admiral Markets! Faceți o încercare astăzi!

Platforme recomandate pentru tranzactionare:

Cum a aparut Ethereum și cine a inventat-o?

Ethereum a fost inițial creat de Vitalik Buterin, un programator și cercetător al criptovalutelor, care a lucrat anterior la Bitcoin, în anul 2013. Printr-o crowdsale online, desfășurată în 2014, s-a constituit partea esențială a finanțării pentru noua platformă. Sistemul s-a lansat pe 30 iulie 2015, populat cu 11,5 mil de monede pregătite pentru pre-vânzare.

Cum funcționează Ethereum?

În blockchain-ul Ethereum, în loc de “minarea” folosita de Bitcoin, utilizatorii lucrează pentru a câștiga “Ether”, un tip de criptomonedă care alimentează o rețea mai largă. Dincolo de faptul că această monedă digitală este una tranzacționabilă, Ether este folosit de asemenea și de dezvoltatori pentru a face plăți pentru serviciile din cadrul rețelei Ethereum.

Ce este tehnologia Blockchain?

Un blockchain este un registru public care ține evidența tuturor tranzacțiilor care au fost făcute vreodată într-o anumită rețea. Block-urile se adaugă în mod constant în ordine cronologică atunci când ele sunt “completate”. Fiecare calculator care este conectat la rețeaua specifică (de exemplu, Ethereum sau Bitcoin) primește o copie a block-ului, care este descărcată automat la intrarea în rețeaua respectivă.

Blockchain-ul oferă posibilitatea mai multor persoane să scrie „intrări” și o comunitate de utilizatori poate controla cum va fi modificată și actualizată înregistrarea informației. E un fel de Wikipedia, în acest sens. Fiecare intrare este încărcată și apoi editată, nicio persoană neavând controlul informațiilor cuprinse în el.

În ceea ce privește criptomoneda sistemului Ethereum, Etherul, block-ul funcționează asemenea unei baze de date care ține evidența tuturor inițiatorilor și a tranzacțiilor acestora operate în rețeaua Ethereum.

Unde poți sa folosești Ether?

Etherul este folosit din ce în ce mai mult pentru plățile anumitor bunuri și servicii online, în cadrul rețelei Ethereum.

Istoria prețurilor Etherului

Așa cum se poate vedea pe graficul de mai jos, încă de la începutul lui Ethereum în 2015, criptomoneda lui, Ether, a înregistrat progrese lente în primul său an de existență. Dar povestea s-a schimbat în anul 2017, atunci când Ether-ul a început anul la prețul de 9,76 dolari atingând valoarea maximă de 407,10 USD, ceea ce a reprezentat o creștere de peste 5000% .

De ce crește prețul eterului este atât de rapid?

Care este cauza acestei tendințe de ascensiune rapidă? Ei bine, răspunsul este simplu și complicat în egala măsură, fiind în strânsă legătură cu creșterea gradului de interes al investitorilor pentru această criptomonedă.

Pe măsură ce publicul devine din ce în ce mai informat despre aceste criptomonede ca Ether și Bitcoin, cu atât și interesul pe care îl generează este mai ridicat. Cazul Ether-ului este chiar mai interesant de atât, deoarece creșterea explozivă pe care a înregistrat-o s-a produs exclusiv pentru faptul că investitorii au observat asemănarea cu Bitcoin și aceștia au dorit să profite de prețurile scăzute. (la momentul redactării 1 Bitcoin era egal cu aproximativ 2660 $).

Este Ether-ul sigur? Care sunt riscurile tranzacționării Ether-ului?

Ca și în cazul altor instrumente financiare oferite de Admiral Markets, Etherul este perfect sigur, dar poate înregistra momente de volatilitate ridicată, care stârnesc cu siguranță entuziasmul traderilor.

Întotdeauna recomandăm clienților noștri să utilizeze setările de protecție împotriva volatilității, care pot contribui la minimizarea riscului în timpul tranzacționării. De asemenea, încurajăm traderii noștri să învețe cum să gestioneze eficient riscurile.

Știați că acum puteți tranzacționa criptomonedele cu Admiral Markets? Am lansat recent patru monede pentru tranzacționarea pe cont demo – ceea ce vă permite să vă perfecționați strategiile de tranzacționare cu aceste instrumente noi și dinamice. În afară de Ethereum, Admiral Markets vă oferă de asemenea Bitcoin, Litecoin și Ripple pentru tranzacționarea pe cont demo și puteți să tranzacționați toate cele patru instrumente și pe conturile live!

Fiți cu ochii pe următoarele webinarii și urmăriți paginile dedicate analizei criptomonedelor realizate de experții noștri!

Referințe pentru redactarea articolului:

  1. Bloomberg
  2. CNBC
  3. Coinbase
  4. World Coin Index

Past performance is not an indication of future results. Also, leveraged products can carry a high degree of risk. eToro offers protective measures to manage risk effectively, but in rare occasions it is possible to lose more money than invested. This content is for information and educational purposes only and should not be considered investment advice nor portfolio management.

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile