Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 14 martie 2019

14/03/2019 | #pescurt | 1,075 views

SIF Muntenia propune repartizarea unui dividend brut de 0.019 RON, echivalent a unui randament de 3.18%, raportat la pretul de inchidere de ieri. SIF4 va repartiza 67% din profitul net aferent rezultatelor financiare din 2018. De asemenea, compania propune un program de rascumparare de actiuni, reprezentand achizitionarea a aproximativ 4.59% din numarul de actiuni emise pe o perioada de 18 luni, la un pret intre 0.10 – 1.56 RON. (Sursa: comunicat companie)

Antibiotice S.A propune repartizarea unui dividend brut de aproape 0.01 RON, echivalent unui randament de 2.01% raportat la pretul de inchidere de ieri. (Sursa: BVB)

Michael Kon, manager de portofoliu in cadrul Golub Group LLC, a inceput sa cumpere actiuni General Electric in urma cu apro- ximativ un an si si-a marit detinerea in toamna anului 2018 dupa ce CEO-ul GE, Larry Culp, a declarat ca are in vedere reporni- rea unitatii defecte a centralei electrice. Pentru anul 2019, Wall Street-ul estimeaza un EPS de 0.70 USD si un flux de net de numerar de 1.9 mld. USD. (Sursa: Reuters)

Operatorul aerian Deutsche Lufthansa a raportat un profit net aferent anului 2018 de 2.16 mld. EUR, in scadere cu 7.69%, in timp ce indicatorul EBIT ajustat a inregistrat valori sub cele din 2017 ca urmare a majorarii costurilor cu combustibilul cu 850 mil. EUR si a cheltuielilor cu despagubirile privind zborurile anulate cu 18 mil. EUR. Cu toate acestea veniturile totale s-au majo- rat cu 6% pana la 8.95 mld. EUR, iar pentru anul 2019 compania estimeaza o evolutie pozitiva a rezultatelor financiare. (Sursa: Marketwatch)

Fiat Chrysler Automobiles NV (IT.FCA) va chema in service aproximativ 965,000 de vehicule pe benzina in SUA si Canada care nu indeplinesc standardele de emisii si le vor inlocui anumite piese. (Sursa: Reuters)

In cadrul AGA din 12 martie 2019, actionarul majoratiar, Ministerul Energiei, a respins aprobarea finatarii “Planului de Dezvol- tare a Sistemului National de Transport gaze naturale in perioada 2018 – 2027” sub motivul ca sunt necesare informatii supli- mentare legate de acest plan. (Sursa: ZF)

Consiliul de Administratie al Prefab S.A a propus acordarea unui dividend brut de 0.019 RON/actiune, echivalentul unui ran- dament al dividendului de 2% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: comunicat companie).

Consiliul de administratie al Artego SA a propus acordarea unui dividend brut de 0.4211 RON/actiune, echivalentul unui ran- dament al dividendului de 6.4% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: comunicat companie)

Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei a decis suspendarea tuturor zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX. Pana la aceas- ta decizie, deja un numar de 13 tari, printre care Germania, UK, Franta si Italia au inchis spatiul aerian pentru noile aeronave Boeing. In acest context, actiunile Boeing au inregistrat o a doua zi consecutiva de scaderi, marcand la finalul sedintei de tran- zactionare o scadere de 6.15%. (Sursa: 4Traders.com)

Volkswagen a anuntat ca va renunta la aproximativ 7,000 angajati, va crestere productivitatea si va inregistra economii anuale in valoare de 5.9 mld. EUR. Aceste masuri au drept scop principal cresterea marjei operationale pana la 6%. (Sursa: Reuters)

Bursa de Valori din Irlanda a admis listrea obligatiunilor senioare garantate emise de catre operatorul telecom Digi Communications. Emisiunea de obligatiuni este in valoare de 200 mil. EUR cu o dobanda anuala de 5% si scadenta in 2023. De asemenea, conducerea companiei a afirmat ca nu are in plan delistarea companiei chiar daca valoarea actiunilor nu se afla la nivelul dorit. (Sursa: comunicat companie, ZF)

Conform Directorului General Purcari Wineries, Victor Bostan, compania are planuri de achizitie de companii mari in urmatorii 3-4 ani, ce vor fi finantate prin intermediul bursei. De asemenea, Victor Bostan a afirmat ca tinta companiei pentru urmatorii ani este sa ajunga un lider regional pe piata de productie de vinuri si sa creasca pretul unei actiuni la 22 RON—23 RON, fata de pretul actual de 18.95. RON/actiune. (Sursa: ZF)

Bursa de Valori Bucuresti propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 1.1207 RON/actiune, echivalentul unui randament al dividendului de aproximativ 5% (calculate la ultimul pret de inchidere). (Sursa: comunicat companie)

Actiunile Boeing Co. (US.BA) au marcat ieri cea mai mare scadere intra-day din ultimii 17 ani (circa 13.5%) ca urmare a accidentului aviatic din Etiopia care pune semne de intrebare in privinta unuia dintre cele mai noi modele ale companiei. Autoritatile aviatice americane au impus companiei sa faca update-uri de software pana in luna aprilie iar China, Indonezia si Singapore au oprit zborurile cu acest tip de aparat. Actiunile US.BA au inchis ziua de ieri cu o scadere de circa 5.3%, inclu siv pe fondul stirii ca Boeing detine polite de asigurari pentru astfel de incidente. (Sursa: Reuters)

Apple Inc. (US.AAPL) a anuntat un eveniment pe data de 25 martie la care se asteapta sa lanseze un serviciu propriu de televiziune si continut video. Este de asteptat ca noul serviciu sa incerce sa ia cota de piata de la deja existentele Netlix, Hulu sau Prime Video si sa devina un pilon important al strategiei Apple de a deveni o companie de servicii mai degraba decat una de hardware. (Sursa: Reuters)

Ieri, Nvidia a confirmat ca va achiztiona producatorul Israelian de chipuri Mellanox Technologies pentru 6.8 mld. USD, de- vansand rivalul Intel in procesul de dezvoltare a segmentului de data center. Deal-ul a fost semnat in urma unui proces de lic- itatie, in cadrul caruia a participat si Intel. (Sursa: CNBC.com)

In sedinta din 8 martie 2019, CA al Santierul Naval Orsova SA a propus acordarea unui dividend brut de 0.22 RON/actiune, echivalentul unui randament al dividendului de 8.66% (raportat la pretul de inchidere de vineri). (Sursa: comunicat companie).

MedLife a anuntat finalizarea tranzactiei de cumparare a pachetului majoritar de 51% din grupul de companii Rozsakert Medical Center din Ungaria. Rozsakert Medical Center este in primii 10 operatori de servicii medicale private din Ungaria, trecandu-le anual pragul peste 40 000 pacienti. In anul 2017, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 4.2 mil. EUR. (Sursa: comunicat companie)

Consiliul de Administratie al Sphera Group ca in sedinta din 7 martie 2019 a fost aprobata numirea dlui. Valentin Ionut Bades in functia Director Financiar pe o perioada de 4 ani incepand cu data de 9 mai 2019. (Sursa: comunicat companie)

Consiliul de Administratie al Comelf propune repartizarea unui dividend brut de 0.0625 RON/actiune, echivalentul unui ran- dament al dividendului de 3% (raportat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: raport companie)

Black Sea Oil&Gas a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare a gazelor in sistemul national de transport de la Vadu, incepand cu 1 februarie 2021. (Sursa: Economica.net)

Tesla Inc. (US.TSLA) a anuntat ieri ca va creste pretul modelelor S si X cu 3% (in medie) si va pastra deschise mai multe puncte de desfacere decat se estima initial reducand estimarile privind reducerile de costuri din inchiderea acestor puncte la 50% f ata de apreciarile initiale ale companiei. (Sursa: Reuters)

Alibaba a anuntat preluarea a 14% din compania de curierat STO Express Co in schimbul a 693 mil. USD, fiind a patra cea mai mare investitie initiata de catre Grupul Alibaba intr-o companie chinezeasca de curierat. Conform oficialilor Alibaba, aceasta investitie este un pas inainte catre posibilitatea de livrare a comenzilor in 24 ore oriunde in China si in 72 ore oriunde in lume. (Sursa: Reuters.com)

Ca urmare a accidentului de ieri al unei aeronave Boeing 737 MAX 8 operata de Ethiopian Airlines care vine la numai cateva luni dupa alt accident, apar intrebari la adresa celui mai nou model din familia 737 produs de Boeing Co. (US.BA). Ambele aer- onave fiind noi este foarte posibil sa existe investigatii amanuntite ale autoritatilor de siguranta aviatica si exista riscul unor litigii. (Sursa: Reuters)

Actiunile DIGI au inregistrat in sedinta de tranzactionare de joi un pret minim de 24.75 RON/actiune, inregistrand un nou minim istoric. In prezent pretul actiunilor DIGI se afla cu aproximativ 40% sub pretul de listare de 41.2 RON/actiune. (Sursa: ZF.ro)

Comisia Europeana a decis sa trimita Romaniei o scrisoare pentru nepunerea corecta in aplicare a anumitor cerinte prevazute de Directiva privind gazele naturale si de Regulamentul privind siguranta furnizarii de gaze. In urma analizarii masurilor legislative adoptate de Romania in decembrie 2018, Comisia a constatat ca sistemul preturilor angro reglementate nou introduse pe piata gazelor din Romania este contrat cerintelor juridice ale UE. (Sursa: Economia.net)

American Airlines a anulat aproximativ 40 de zboruri dupa ce mai multe aeronave Boeing 737 au avut probleme cu inchiderea locurilor de depozitare situate deaspura pasagerilor. Compania se afla intr -o campanie de renovare a interiorului aeronavelor Boeing 737 ce presupune adugarea suplimentara de scaune, adaugarea unor spatii de depozitare mai mari si echiparea scaunelor cu echipamente digitale. (Sursa: CNBC.com)

Ieri, Tesla a anutat semnarea unui acord de finantare a noi fabrici Gigafactory din Shanghai cu mai multi creditori chinezi in valoare de 521 mil. USD pe o durata de 12 luni. Conform unui oficial chinez, noua fabrica in valoare de aproximativ 2 mld. USD, va fi finalizata in luna mai 2019. (Sursa: Reuters.com)

Directorii executivi ai Deutsche Bank si Commerzbank au reluat discutiile cu privire la o potentiala fuziune ale celor doua institutii financiare. Potrivit Focus Magazine, CEO-ul Deutsche Bank Christian Sewing si omologul din partea Commerzbank, Martin Zeilke, sunt in discutii intense de cateva zile. De asemenea, oficialii celor doua banci au refuzat sa comenteze aceste stiri. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile