Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 4 martie 2020

04/03/2020 | #pescurt | 906 views

  • In cadrul AGOA OMV Petrom S.A. s-a hotarat revocarea doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei si numirea domnului Niculae Havrilet ca nou membru al Consiliului de Supraveghere. Astfel, du- rata mandatului noului membru a fost stabilita pana la data de 28 aprilie 2021. (Sursa: comunicat companie)
  • Nuclearelectrica a obtinut in instanta suspendarea executarii Ordinului ANRE nr. 216 din 11 decembrie 2019 ce prevede men- tinerea la un nivel relativ constant a preturilor reglementate aplicate clientilor casnici pe tot parcursul anului curent. Totodata, compania a demarat in luna ianuare a acestui an o actiuni in instanta pentru anularea acestui ordin. (Sursa: ZF.ro)
  • Consiliul de Administratie al societatii Santierul Naval Orsova a hotarat sa propuna AGOA, ce se va desfasura pe 10 aprilie 2020, ca profitul net realizat in anul 2019 in suma de cca. 3 mil. RON sa fie repartizat in proportie de 90% (2.7 mil. RON) catre dis- tribuirea de dividende, ceea ce inseamna 0.24 RON/actiune, iar restul de 264,8 mii RON sa fie folositi ca sursa proprie de finan- tare. Calculat la pretul de inchidere din 3.03.2020, randamentul dividendului potential acordat ar fi de 7.23%. (Sursa: comuni- cat companie)
  • In cadrul primei sedinte de tranzactionare al actiunilor NRF, s-a inregistrat un volum de 90,442, la o valoare de aproape 1.1 mil. RON. In prima zi, cotatia actiunilor NRF a fluctuat in intervalul 11.90-13.90, inchizand sedinta la un pret de 12 RON. De ase- menea, ieri, Norofert a publicat rezultatele preliminare aferente anului 2019, inregistrand la nivel de grup o cifra de afaceri de 14.8 mil. RON (+59% fata de 2018) si un profit net de 4.5 mil. RON (+3%). (Sursa: ZF.ro, comunicat companie, BVB)
  • CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a anuntat ca va acorda Organizatiei Mondiale de Sanatate reclame gratis pentru a putea publica informatii privind coronavirus si va inlatura de pe platforma de socializare anunturile false privind virusul. De asemenea, vor bloca conturile persoanelor care vor publica informatii false. (Sursa: CNBC.com)
  • Managementul General Motors urmeaza sa tina o prezentare privind strategia GM in domeniul automobilelor electrice. GM este cel mai mare producator de automobile, in timp ce pe segmentul de masini electrice, liderul este Tesla, care a vandut in 2019 la nivel global 367,500 automobile, dintre care 223,000 doar in SUA. In SUA, anul trecut, GM a vandut doar 16,400 de modele electrice Chevrolet Bolt si 60,000 de modele Baojun E-Series in China in parteneriat cu SAIC Motor. (Sursa: Reuters.com)
  • FCF a raportat rezultate trimestriale sub asteptari, in acelasi timp anuntand pentru anul 2020 un flux de numerar FCF intre 1.6—1.8 mld. USD, in scadere fata de estimarile initiale de 1.9-2.1 mld. USD, motivand ca aceasta scadere este datorata de efectele coronavirusului asupra furnizorilor sai. In T1 fiscal, veniturile de 6.9 mld. USD, au fost in scadere cu 8% fata de aceeai perioada a anului anterior, sub asteptarile de 7.21 mld. USD, scaderea vanzarilor fiind influentata de problemele intampinate cu furnizorii. Profitul net trimestrial de 575 mil. USD, a fost in scadere fata de cel de 590 mil. USD inregistrat anul trecut. (Sursa: Reuters.com)
  • Actiunile unuia dintre cei mai importanti producatori romani de inputuri agricole ecologice, Norofert, au intrat astazi, 3 martie, la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT), piata AeRO. Pretul de deschidere in prima sesiune de tranzactionare a fost de 13.9 RON. Compania are un capital social de 802,394 RON impartit in 2,005,985 actiuni cu o valoare nominala de 0.4 RON/actiune. Astfel, Norofert devine prima companie care se listeaza in 2020 la Bursa de Valori Bucuresti, plasamentul privat fiind derulat in cursul anului precedent. (Sursa: comunicat BVB)
  • Fondul Proprietatea evalueaza la 4.9 mld. RON detinerea de 20% pe care o are in Hidroelectrica, in crestere cu 742.5 mil. RON fata de luna noiembrie a anului 2019, conform datelor ZF. Astfel, compania producatoare de hidroenergie este evaluata de catre Fondul Proprietatea la 24.4 mld. RON, in urcare cu 3.7 mld. RON ca urmare a rezultatelor financiare solide obtinute si a abrogarii a mare parte din prevederile OUG 114/2018. (Sursa: ZF.ro)
  • Cotatia actiunilor Cemacon a inregistrat un avans de peste 6% la inchiderea sedintei de tranzactionare pe seama unui volum al tranzactiilor peste media inregistrata de la inceputul anului. Compania a raportat, vineri, un profit net preliminar de 33.07 mil. RON, mai mare cu {etoroCFDrisk}% fata de valoarea inregistrata in anul 2018. Cifra de afaceri s-a majorat cu 40%, ajungand la 143.6 mil. RON, fapt ce a condus catre un profit operational de 50.38 mil. RON, in crestere cu 55% fata de anul precedent. (Sursa: raport companie)
  • Compania Visa a anuntat ca se asteapta la venituri mai mici cu 2.5-3.5% fata de limita inferioara a intervalului anuntat initial in ianuarie pentru trimestrul care se termina la 30 martie, desi au anuntat ca cifrele se pot schimba pana la sfarsitul trimestrului. Compania a declarat ca ratele de crestere pentru tranzactiile transfrontaliere se deterioreaza de la o saptamana la alta din cauza accelerarii epidemiei coronavirusului in China. (Sursa: FT.com)
  • Tencent a anuntat ca va extinde garantia cu 6 luni pentru Nintendo Switches achizitionate in China prin canalele oficiale inainte de 31 martie. De asemenea, Tencent a anuntat ca epidemia coronavirusului a afectat vanzarile, logistica, promotiile si experienta utilizatorilor privind Nintendo Switch, acest produs incepand a fi comercializat in China incepand cu luna decembrie 2019. (Sursa: Reuters.com)
  • Xerox a lansat oferta de achizitionare a actiunilor HP Inc. la un pret de 24 USD/actiune, dintre care 18.40 USD vor fi sub forma cash, restul reprezentand 0.149 actiuni XRX pentru fiecare actiune HPQ. Oferta destinata tuturor actiunilor HP va expira pe 21 aprilie si este evaluata la 35 mld. USD. Compania HP Inc. a anuntat ca analizeaza oferta competitorului sau si isi va anunta pozitia in termen de 10 zile lucratoare. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • Wells Fargo a anuntat ca nu va mai finanta proiectele de petrol din zona de nord a statului Alaska, alaturandu-se bancilor Goldman Sachs si JPMorgan Chase ce au anuntat retragerea din proiect in decembrie, respectiv saptamana trecuta. (Sursa: SeekingAlpha.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile