Smarter_way_USA

BREAKING: Changpeng “CZ” Zhao, CEO al Binance va demisiona din funcția de CEO

21/11/2023 | #crypto | 283 views

Changpeng “CZ” Zhao, fondatorul Binance, demisionează din funcția de CEO ca parte a unui acord semnificativ de 4 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiție (DOJ) și Comisia de tranzacționare a contractelor futures pe mărfuri (CFTC). Această decontare nu implică Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC).

În această înțelegere, Zhao își va recunoaște vinovăția la acuzațiile de combatere a spălării banilor aduse de DOJ. Pledoaria sa de vinovăție urmează să fie prezentată marți după-amiază într-un tribunal federal din Seattle, după cum a raportat Wall Street Journal.

La momentul acestui raport, nu a existat niciun comentariu din partea Binance, DOJ, CFTC sau SEC.

Anterior, în iunie, SEC a acuzat Binance și Zhao că au condus un schimb neînregistrat și au indus în eroare investitorii. Acest lucru a fost realizat prin intermediul Sigma Chain, un fond cu sediul în Elveția, deținut tot de Zhao, folosit pentru a crește artificial volumul de tranzacționare pe platforma americană a Binance. Președintele SEC, Gary Gensler, a descris aceste acțiuni ca fiind o rețea complexă de înșelăciune și eludare a legii.

Acuzațiile SEC au venit după ce CFTC a acuzat Binance că oferă derivate pe criptomonede, cum ar fi contracte futures sau opțiuni, cetățenilor americani fără înregistrarea necesară.

Bloomberg a raportat recent că Binance este aproape de finalizarea unei înțelegeri de 4 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiție, încheind o investigație care a început în 2018. Reuters a adăugat că, la sfârșitul anului 2020, procurorii federali au cerut Binance să prezinte fișiere și comunicări referitoare la clienții săi din SUA.

În septembrie anul trecut, Binance a anunțat crearea unui consiliu consultativ global, condus de Max Baucus, fost senator și ambasador al SUA în China. Consiliul de administrație îi include pe David Plouffe, fost manager de campanie al președintelui Barack Obama, și Bruno Bézard, fostul șef al Trezoreriei franceze.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile