Smarter_way_USA

Este oficial. România are o bancă 100% digitală. Salt Bank s-a lansat oficial astăzi. Ce planuri are?

04/04/2024 | Diverse | 143 views

Salt Bank, prima bancă româ­neas­că 100% digitală, entitate nou creată ca urmare a achiziţionării Idea Bank de către Banca Transilvania, s-a lansat astăzi. Această bancă va intra în compe­tiţie atât cu băncile tradiţionale, cât şi cu fintechurile.

“Acum un an si ceva s-a scris prima linie de cod pentru aceasta banca. Da, reprezentam un salt in tehnologie, un salt in banking. Dar, vrem sa ramanem modesti, cu picioarele pe pamant. Aducem primul neobank facut 100% in Romania”, a declarat astazi Gabriela Nistor, CEO al Salt Bank, la inceputul conferintei de lansare a Salt Bank.

Descarca aplicatia SaltBank: https://bit.ly/cont-saltbank

Y4RH3A este codul meu de recomandare de la Salt Bank. Hai să fii și tu fondator la primul neobank 100% românesc!

Salt Bank se va îndrepta la înce­put doar către persoanele fizice, ur­mând să se extindă la persoanele fizi­ce auto­rizate, iar ulterior posibil şi la microcompanii.

Pentru strategia şi dez­voltarea băncii pachetul de inves­ti­ţii se ridică la 80-100 mil. euro, cu po­si­bilitatea de a se extinde. Ea a mai menţionat că, în ceea ce priveşte produsele care vor fi disponi­bile la început, odată cu lansarea, disponibilitatea fiecărui produs are o logică care se uită la nevoile clienţilor, iar planul este ca în trei ani Salt Bank să atingă 1 milion de clienţi.

Salt Bank, fosta Idea Bank, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a majorat în decembrie 2023 capitalul social cu 165 mil. lei prin aport în numerar de la Banca Transilvania (163 mil. lei) şi BT Investments (2 mil. lei).

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile