Smarter_way_USA

Salt Bank, prima bancă 100% digitală concepută în România, se lansează joi. Planul este ca banca în 3 ani să atingă 1.000.000 de clienţi

03/04/2024 | Imi place | 1,858 views

Planul este ca în 3 ani Salt Bank să atingă 1.000.000 de clienţi, după cum spunea în martie Gabriela Nistor, director general al Salt Bank, în cadrul emisiunii ZF Live.

Salt Bank, prima bancă româ­neas­că 100% digitală, entitate nou creată ca urmare a achiziţionării Idea Bank de către Banca Transilvania, se lansează în această săptămână, joi. Această bancă va intra în compe­tiţie atât cu băncile tradiţionale, cât şi cu fintechurile.

Descarca aplicatia SaltBank: https://bit.ly/cont-saltbank

Y4RH3A este codul meu de recomandare de la Salt Bank. Hai să fii și tu fondator la primul neobank 100% românesc!

Salt Bank se va îndrepta la înce­put doar către persoanele fizice, ur­mând să se extindă la persoanele fizi­ce auto­rizate, iar ulterior posibil şi la microcom­panii. Pentru strategia şi dez­voltarea băncii pachetul de inves­ti­ţii se ridică la 80-100 mil. euro, cu po­si­bilitatea de a se extinde, după cum spunea în luna martie Gabriela Nistor, director general al Salt Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ea a mai menţionat că, în ceea ce priveşte produsele care vor fi disponi­bile la început, odată cu lansarea, disponibilitatea fiecărui produs are o logică care se uită la nevoile clienţilor, iar planul este ca în trei ani Salt Bank să atingă 1 milion de clienţi.

Salt Bank, fosta Idea Bank, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a majorat în decembrie 2023 capitalul social cu 165 mil. lei prin aport în numerar de la Banca Transilvania (163 mil. lei) şi BT Investments (2 mil. lei).

Ca urmare a majorării, capitalul social al Salt Bank ajunsese la 417 mil. lei, integral subscris şi vărsat, împărţit în 4.169.760.000 acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei fiecare.

În anul 2022 s-a finalizat integra­rea Idea Bank, redenumită Salt Bank, în Grupul Banca Transilvania, această bancă rămânând ca o entitate de sine stătătoare.

Descarca aplicatia SaltBank: https://bit.ly/cont-saltbank

Y4RH3A este codul meu de recomandare de la Salt Bank. Hai să fii și tu fondator la primul neobank 100% românesc!

Iar Gabriela Nistor devenise în 2022 CEO la Idea Bank, redenumită Salt Bank, după aproape trei decenii la Banca Transilvania, din care 10 ani pe pozi?ia de director general adjunct retail.

Misiunea Salt Bank este să ofere segmentului-ţintă de clienţi o ofertă de produse şi servicii bancare ce pot fi accesate online 100%, în condiţii de siguranţă, potrivit Băncii Transilvania.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2024

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile