Smarter_way_USA

Ambasadorul SUA: România să vândă tot ce a rămas neprivatizat. Fi-mi-ar scârbă!

01/11/2020 | Lume nebuna | 844 views

Stiu ca multi imi vor spune ca sunt prea nationalist, prea patriot si alte chestii de genu pe care doar niste scursuri, fatalai sau ametite le-ar putea spune cand vine vorba de averea tarii lor, DAAAR vreau totusi sa imi intreb si eu comunitatea asta de pe feisbuci ce parere are despe declaratia ambasadorului SUA cu privie la companiile ramase in proprietatea statului roman.

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman: “Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat. România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă.” sursa:usembassy.gov

PS: Precizez faptul ca declaratia am luat-o de pe siteul usembassy.gov adica e treaba OFICIALA nu e doar ceva halucinant gasit pe vreun site de fake news!

PS2 Precizez si faptul ca declaratia asta HALUCINANTA pentru care acest INDIVID ar trebui acuzat AZI de tradare de tara (Romania, ca in America sa faca ce vrea din partea mea) si sa dispara INSTANT de pe orice functie publica si sa nu o mai aiba niciodata in aceasta viata !!! Atat el cat si 3 generatii de plozi dupa el, de azi inainte !!!!

De ce spun asta ? Poi haideti dracu sa discutam acest subiect oata pentru totdeauna fiindca eu personal nu mi pot sa aud atata bataie de joc la adresa acestei tari !

Am inteles, stiu replica aia pe care orice prost (in general hipster) cu mintea ingusta o ia de pe net si o repeta ca papagalu din auzite si anume

“Poi statul e cel mai prost administrator ! Daca lasi companiile in mana statului se va alege praful de ele si atunci mai bine le vinzi strainilor care au bani si management bun care sa le administreze si sa le dezvolte.”

Nu-i asa ca, parca, suna bine mizeri aasta ? Ei bine ca orice chestie care SUNA BINE, in marea majoritate a cazurilor trebuie sa va ganditi bine si de 2 ori pentru ca poate e un cretinism si se ascunde ceva spurcat la mijloc!

Haideti, pentru mintile mai inguste sa le luam pe rand pentru ca sa intelega tot prostu.

1. “Daca lasi companiile in mana statului ” – Cum adica ? Din start exprimarea da kix! E ceva rau ca statul sa detina companii, MAI ALES cele de siguranta nationala (gaz, apa, curent, minereuri, agricultura, petrol, etc) ?!? Dimpotriva e chiar OBLIGATIURI, trai-v-ar famila sa va traiasca, ca STATUL sa detina CONTROLUL companiilor de siguranta nationala si sa fie INTEZISA PRIN LEGE vanzarea lor!

2. “se va alege praful de ele” – in ce sens se alege praful de ele ? DaDa, stiu-stiu cazuri care au dat faliment, nasol intr-adevar, darasta inseamna ca TOATE vor da faliment ?

3. “si atunci mai bine le vinzi strainilor” dar de ce sa le vinzi strainilor ??? De ce nu romanilor ? DA, nebunilor, romanilor de ce sa nu le vinzi ? Aaaa, nu sunt bani ? am inteles poi atunci NU le vinzi! Si oricum, se poate lista la BURSA doar 10-15-25% din ea si din procentele alea pot cumpara si romanii si strainii si toata lumea! Dar evident, asa cum e si normal, nimeni nu va detine controlul decat STATUL, adica REPET, exact asa cum ar trebui sa fie!

4. “si management bun care sa le administreze si sa le dezvolte.” – sa inteleg ca in Romania nu exista management bun ? Sau nu poate aduce management strain ? Care e problema de fapt ???

AM INTELES, companiile de stat sunt administrare POLITIC si atunci interesul e mulgerea lor pentru bani publici ! Am inteles asta! Ei bine, asa e peste tot in lume, chiar daca la noi se mulge mai mult din ele prin scos dividende inp roportie de 90% din profit si foarte putin pentru investitii. Asta asa e. Dar problema asta se rezolva prin aducerea atat la conducerea companiilor cat si in politica, oameni CU COAIE, repet pentru pudibonzi si ametite ca e foarte important, CU COAIE care sa aiba coloana vertebrala, sa se se concentreze pe tara lor, pe interesele tarii lor si nu pe ale altora si astfel, devoltarea va veni de la sine.

Vedeti voi, toate mizerile astea de bataie de joc asupra Romaniei din partea proprilor cetateni, provine din frustrarea si proasta educatie plus atitudinea de sclavi si slugi a romanilor!

Va dau un exemplu, HIDROELECTRICA, companie detinuta majoritar (SLAVA DOMNULUI, vorba aia) de statul roman si administrata de statul roman, care acum cativa ani pierdea 1 MILIARDE DE LEI VECHI PE ZI !!!!! Aceasta companie de siguranta nationala, daca nu era pusa pe mana unui barbat cu coaie in pantaloni adica mult curaj, patriotism si coloana vertebrala, probabil ajungea sa fievanduta la pret 2 lei 3 lei strainilor.

Ei bine, Remus Borza, prin compania lui Euroinsol (daca bine tin minte) s-a ocupat de administrarea companiei in insolventa si de atunci a devenit incet-incet, una dintre cele mai profitabile companii din Romania !!!

Cum a facut asta ? Repet, cu COAIE a facut asta !!! Pentru ca Hidroelectrica nu avea cum sa nu produca bani daca nu era mulsain ultimul hal de catre baietii destepti care au fost inlaturati,si iata cum, o companie romanesca administrata de stat poate foace performanta in asa fel incat sa fie printre cele mai profitabile companii din Romania!

Pe final, vreau sa mai spun un lucru! Atata cat mai traiesc eu pe planeta asta, tot ce imi doresc e sa nu care cumva sa mai vad compaie de siguranta nationala ca e vanduta. Ba, macar cat traiesc eu sa se abtina astia sa fie fatalai infecti si tradatori de tara !

Aaaa si la fel mi-ar place sa vad acest lucru si de la antreprenorii romani ca nu isi mai vand companiile strainilor pe 2 lei 3 lei ! invatati sa tintiti mai sus decat Topul Firmelor Romanesti !!! Haideti ca se poate si regional daca nu chiar european sau mondial !

Acum ma duc sa imi fac un ceai de tei sa ma relaxez ca jur ca de vreo 2 ore imi vine sa sparg ceva dupa ce am citit pe siteul oficial al ambasadei declaratia aia !!! Mnezau lor inca !

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile