Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 22 februarie 2018

22/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,961 views

  • MedLife isi continua demersurile de extindere si dezvoltare a companiei, anuntand achizitia a 90% din compania Ghencea Medical Center (pentru o suma ramasa confidentiala), clinica ce ofera servicii medicale pentru o gama de peste 25 de specialitati, inregistrand in anul 2017 o cfira de afaceri de 9 milioane lei. (Sursa: ZF)
  • SAP SE a anuntat ca isi va creste rata de alocare a dividendului de la 35% la 40% in timp ce dividnedul platit in 2018 va fi de 1.4 EUR/actiune (aprox. 1.65% raportat la pretul de inchidere de ieri), respectiv o crestere de 12% fata de anul anterior. (Sursa: Reuters)
  • General Electric Co. a anuntat ieri ca nu va recurge la emisiuni suplimentare de actiuni si nu va renunta la controlul asupra companiei de servicii petroliere Baker Hughes. In schimb, conglomeratul american isi propune sa vanda relativ curand active in valoare de 4 mld. USD ca parte a planului mai larg de vanzare a unor detineri de 20 mld. USD. (Sursa: Financial Times)
  • Orange SA a raportat o crestere de 1.2% a veniturilor grupulii in 2017, cu o parte a cresterii datorata primului avans al cifrei de afaceri in Franta din ultimii 9 ani. (Sursa: Financial Times)
  • Volkswagen a ajuns la o intelegere cu forta sa de munca din Germania dupa o confruntare care a condus la primele greve ale muncitorilkor grupului in aceasta tara din 2004. VOW va acorda o crestere salariala de 4.3%, un bonus de 100 EUR, imbunatatirea planului de pensii private si da dreptul unora dintre angajati sa aleaga intre mai multi bani si mai mult timp liber. Compania a obitinut, totusi, concesia, de a putea creste orele lucrate la anumite proiecte avand in vedere ca in prezent se confrunta cu un surplus de comenzi. (Sursa: Reuters)
  • Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney: pietele financiare estimeaza in mod corect o probabilitate de peste 50% pentru o noua majorare a dobanzii cheie din Marea Britanie in mai (Sursa: FT)
  • Date si evenimente importante astazi: estimarea IFO privind increderea in conditiile economice din Germania – februarie (ora 11:00), PIB-ul Marii Britanii – a doua serie de cifre preliminare pentru trimestrul 4 (ora 11:30), stenograma celei mai recente sedinte de politica monetara a Bancii Centrale Europene din 24 – 25 ianuarie (ora 14:30), vanzarile cu amanuntul din Canada – decembrie (ora 15:30), stocurile de petrol din SUA – saptamana trecuta (ora 18:00), vanzarile cu amanuntul din Noua Zeelanda – trimestrul 4 (ora 23:45) (Sursa: DailyFX.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile