In aceasta seara, cand am venit de la cumparaturile de weekend (de-ale gurii, nu altceva) mi-a fost dat sa vad si sa aud declaratia uneia dintre cele mai insalubre personaje din PSD, nu chiar asa de mizerabila precum Dragnea si Firea dar in top 5 e cu siguranta, declaratie in care am auzit niste monstruozitati demne de diagnostic medical.
Ascultati va rog declaratiile din acest video, dupa care va invit sa cititi analiza pe text-ul interviului acordat de insalubra fosta ministra a educatiei:
Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Cum vedeți aceste proteste din această seară?
Ecaterina Andronescu: Nu sunt din categoria celor care ar aplauda sau ar susține, sau nu s-ar bate cu toate resursele de care dispune împotriva celor corupți. Avem instituții în statul acesta. Vom avea în continuare legi care nu îi vor împiedica pe cei din aceste instituții să îi ancheteze pe bază pe probe pe corupți.
Haideti sa dam o privire peste poza pe care am ales-o pentru acest articol si am o intrebare pentru duduie si anume, lupta si impotriva ei ? #stiicezic?
Iar referitor la institutii, duduia ne spune ”Avem institutii in statul acesta”, de aici ce ar trebui sa intelegem, ca institutiile stautului sunt de incredere, nu ? Si atunci cum se explica ca, fiind prezenta intr-o emisiune, unde era dezbatut modul de actiune al politiei romane in cazul celebrului pedofil din bucuresti, punea dumneai sub semnul intrebarii increderea pe care ar trebui sa o aiba cetatenii in politia romana. Ar trebui sa ii aducem aminte ca PSD-ul, partid din care doamna face parte, este la guvernare si deci ei au raspunderea de eficienta sau ineficienta institutiilor statului, indiferent despre care ar fi vorba.
Concluzia ar fi ca institutiile statului sub demne sau nu de incredere dupa interesele lor.
Ecaterina Andronescu: Ce mă îngrijorează în aceste demonstrații nu e faptul că oamenii au ieșit în stradă. E dreptul lor de a protesta față de lucruile care îi nemulțumesc. Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă.
Aici am sa va dau un articol de la EURONEWS (trust de presa de renume) care ne arata imaginea Romaniei in strainatate DEJA CREATA de … ati ghicit, PSD!
Ma intreb, oare doamna Andronescu & co, cand au creat aceasta situatie, s-au gandit ca ar putea crea imaginea unei tari instabile si neguvernabile ? Nu de alta dar … protestele sunt una (sunt peste tot in lume, asta nu ar fi cel mai grav lucru de pe pamant, si nu afecteaza imaginea in fata unor investitori deoarece protestele sunt o dovada a existentei DEMOCRATIEI), dar un PRIM-MINISTRU sa nu aiba rabdare inca o zi sau 2 sa isi dea demisia, ca sa poata primi un PRIM-MINISTRU japonez, Japonia fiind unul dintre cei mai mari exportatori ai lumii si una dintre cele mai mari fucking puteri ale lumii ? Eu cred ca nu era un foarte mare efort, insa, era o dovada de responsabilitate fata de tara si respect fata de cetatenii pe care nu ii vrea in strada.
Ecaterina Andronescu: De ce fac această precizare? Pentru că pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari, vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman, au plătit transportul celor care au ieșit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemultțumiți este dreptul lor constituțional și trebuie să îi respectăm. Dacă cineva vrea să arate că România este o țară neguvernabilă, trebuie să își asume responsalibitatea.
Deci, stati putin sa ma adun, doamna Andronescu, pentru numele lui dumnezo` sfantu, deci vreti sa spuneti ca protestatarii sunt trimisi de opozitie sau ca noi, cetatenii suntem niste simple marionete controlate de catre niste papusari ? Adica considerati ca cei iesiti in strada nu au iesit din motive legitime ? Chiar toti suntem niste cretini ? of … am sa va adresez la finalul analizei pe text cateva cuvinte.
Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Oamenii sunt nemulțumiți de modificarea legilor Justiției.
Ecaterina Andronescu, senator PSD: Codurile penale nu au fost modificate. În ce privește cele trei legi care au trecut prin Parlament, sunt departe de a fi intrat în vigoare. Sunt pe masa CCR și dacă Curtea va decide că anumite articole sunt neconstituționale, acele articole trebuie modificate urgent. Îmi doresc o justiție independentă. Nu am văzut care ar fi articolele care afectează independența Justiției, pentru că eu cred că într-un stat de drept Justiția trebuie să fie independentă.
O invit pe doamna Andronescu sa faca diferenta intre legile justitiei si independenta justitiei. Deocamdata, motiv de protest pentru noi, sunt modificarile ce se doresc a fi aduse legilor justitiei, si avem aici de partea noastra una dintre cele mai pertinente pareri, cea a lui Radu Gavris, seful serviciului omoruri Bucuresti, care a simtit nevoia sa se revolte in fata propunerilor legislative.
Oare nici el nu stie despre ce vorbeste, care lucreaza DIRECT cu aceste legi si stie ce ar reprezenta aceste modificari, in practica, in cadrul unei anchete penale … intreb si eu, ca na …. daca noi restul suntem prosti. Cred ca argumentul cu zeci de mii de oameni iesiti in strada, din nestiinta e deja de domeniul fantasticului.
Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: De ce ies oamenii în stradă și spun că legile nu sunt bune?
Ecaterina Andronescu, senator PSD: Cred că cei care spun lucrul acesta trebuie să le citească. Să aibă răbdare ca CCR să își spună cuvântul.
Istoria ne arata ca multe legi au fost declarate neconstitutionale de catre CCR si decizia a venit dupa adoptare si dupa ce au fost aplicate o perioada de timp. Cine isi asuma raspunderea pentru legile aplicate care ulterior sunt declarate neconstitutionale. Va invit sa va uitati in codul penal si sa observati cate articole au nota de neconstitutionalitate, ceea ce presupune ca ele au fost puse in aplicare, pana la decizia CCR.
Doamna Andronescu, noi nu mai avem rabdare ca CCR sa isi spuna cuvantul din moment ce rezultatul este foarte previzibil si anume NECONSTITUTIONALITATE!
Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Ce credeți că se va întâmpla cu aceste legi în urma protestelor de stradă?
Ecaterina Andronescu, senator PSD: Protestele din aceasta seară nu ar trebui să influențeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune asupra Curții. Vom respecta ce spune curtea.
Nici o minte rationala din tara din tara asta, nu-si doreste ca un judecator, fie el de la CCR sau de la orice alta instanta, sa ia o decizie in urma presiunii publice, desigur, justitia trebuie sa fie independenta, insa, modul de adoptare a legilor in Romania zilelor noastre nu este cel adecvat! Poate nu am iesi in strada daca, legile ce urmeaza sa fie adoptate ar trece intai pe la CCR si nu invers !
Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: Sunt totuși 60 de mii de oameni în București. Care credeți că vor fi impresiile în presa internațională?
Ecaterina Andronescu, senator PSD: Dacă aceste demonstrații acreditează ideea că România este instabilă, că e o țară neguvernabilă, toată lumea pierde. Cred că niciun român nu se poate bucura de o imagine nefericită care pleacă din țară spre în afară. Avem obligația să respectăm imaginea țării și să nu dăm senzația că suntem o țară neguvernabilă.
Uite ca suntem cativa oameni in tara asta care nu suntem adeptii ascunderii mizeriei sub covor, si care ne dorim sa luptam pentru a crea o Romanie curata, frumoasa si puternica, imagine care sa se reflecte la un moment dat si in spatiul extern. Nu este deloc dovada de democratie sa nu luam atitudine de teama ca am putea fi priviti ca o tara neguvernabila. Deocamdata nu traim in comunism ca sa ne fie teama, zic si eu …
Doveziile de democratie nu au cum sa discrediteze Romania, in schimb o Romanie silentioasa care aproba un partid care isi da jos guvern dupa guvern, neavand incredere el singur in proprii oameni, asta E discreditare. V-am privit suficient cum v-ati sabotat proprii membri de partid, pentru a le pune in carca tot felul de ordonante date impotriva poporului roman
Andrei Tomescu, jurnalist Digi24: De ce credeți că protestele din această seară dau această senzație în exterior?
Ecaterina Andronescu, senator PSD: Și dumnavoastră aveți dreptate și nici eu nu am spus altceva. Nu este o imagine pozitivă la adresa României și de această imagine, dacă se transformă într-un mesaj de instabilitate, toată lumea are de pierdut.
Cu siguranta, Romania nu ar da dovada de stabilitate daca nu s-ar protesta si externul sa vada doar cum partidul aflat la guvernare nu are o mana de oameni capabili care sa poata asigura aceasta guvernare, oferind ceea ce Romania are nevoie pentru a da dovada ca este un partener stabil si de incredere, si anume: predictibilitate economica si politica.
Inca ceva ca era sa uit: Fi-mi-ar scarba!
Tags: CCR, Ecaterina Andronescu, guvern, legile justitiei, proteste, PSD, rezist