Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 22 august 2018

22/08/2018 | Bursa & Investitii | 1,353 views

  • Banca Transilvania a depasit BCR in prima jumatate a acestui an si a devenit cel mai mare grup bancar din Romania, dar si cel mai profitabil. La finalul lunii iunie a acestui an, Grupul TLV controla active in valoare de 75.3 mld. RON, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 5.1 mil. RON mai mult decat BCR. (Sursa: ZF)
  • Dupa ce compania a raportat o pierdere semestriala de 1 mil. RON, OIL Terminal a anuntat ieri ca suspenda contractele de munca ale celor aproximativ 950 de angajati pentru o perioada de 10 zile, masura vizand reducerea cheltuielilor. (Sursa: ZF)
  • Transgaz va investi 360 mil. RON pentru realizarea conductei Tuzla-Podisor, conducta ce va prelua gazele din Marea Neagra si le va transporta spre conductele de export. Lungimea conductei va fi de 308.3 km si va face legatura dintre resursele din Marea Neagra, conducta BRUA si conducta international actuala Tranzit 1. De asemenea, ieri, Lukoil si Romgaz au anuntat ca incep campania de explorare a gazelor din Marea Neagra. Totodata ministrul economiei de peste Prut, Chiril Gaburici a declarat ca Republica Moldova nu va negocia un nou acord cu Gazprom, ci se va concentra asupra finalizarii gazoductului Chisinau-Ungheni si asupra conectarii la sistemul de gazoducte din Romania (Sursa: Economica.net)
  • La trei ani de la descoperirea rezervelor de gaze de pe platoul continental al Marii Negre, Romgaz si Lukoil incep a doua etapa a proiectului, ce vizeaza o campanie de foraj a mai multor sonde. Conform rezultatelor preliminare, zacamintele de gaze din acest perimetru pot depasi 30 mld. metri cubi de gaze, cantitate ce ar asigura consumul Romaniei pe 3 ani. (Sursa: Economica.net)
  • PepsiCo Inc. (US.PEP) a declarat ca va achizitiona SodaStream International Ltd. pentru 3.2 mld. USD, o companie din Israel producatoare de bauturi sanatoase. Aceasta achizitie ar putea fi ultima de aceasta marime sub conducerea CEO-ului actual Indra Nooyi inainte de terminarea mandatului sau in octombrie. Faptul ca PepsiCo va plati 144 USD/act in numerar, cu aproape 11% mai mult ca pretul de inchidere de vineri a influentat cresterea actiunilor SodaStream cu +9.44% ajungand la 142.11 la inchiderea pietei. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen (DE.VOW) va rechema in fabrica in jur de 700,000 vehicule modelele Tiguan si Touran datorita unei posibile defectiuni a sistemului de lumini. Dintre acestea, doar 52,500 din vehiculele afectate sunt in Germania. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Tesla Inc (US.TSLA) au scazut la 293.12 USD intraday (-4% fata de inchiderea de vineri), in timp ce JPMorgan Chase a anunat un nou pret tinta de 195 USD, cu 113 USD mai mic decat cel din 8 august (de 308 USD). Analistii de la JPMorgan motiveaza scaderea pretului tinta datorita evenimentelor din ultimele saptamani, acestia neconsiderand asigurata finantarea pentru privatizarea companiei. Conform Reuters, pretul mediu tinta dat de catre analisti pentru Tesla este de 336 USD. (Sursa: Reuters)
  • Grupul industrial german Linde (DE.LIN) si competitorul sau american Praxair au primit acordul autoritatilor antitrust din UE pentru fuziunea de 82 mld. USD, dar asteapta in continuarea aprobarea autoritatilor americane. Acordul dintre cele doua companii a fost anuntat anul trecut in iunie, iar acestea ar putea depasi competitorul francez Air Liquide in segmentul de distributie de gaze. (Sursa: Reuters)
  • Sky (UK.SKY) a declarat ieri ca se asteapta sa cheltuiasca in jur de 123.7 mil. USD pentru consultanta financiara, de brokeraj, legislativa, de contabilitate si PR in cazul in care va avea loc achizita sa de catre Twenty-First Century Fox. De asemenea, Fox deja detine 39% din Sky si concureaza cu Comcast pentru a achizitiona restul de companie. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile