Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business alei zilei 9 ianuarie 2018

09/01/2019 | #pescurt | 1,524 views

 • SIF Moldova si-a vandut pachetul de 16.72% din UPSS Botosani, specializat in producerea de pompe pentru 664 mii RON. (Sursa: Bursa)
 • Banca Transilvania va derula in perioada 3-25 ianuarie un program de rascumparare de pana la 10 mil. de actiuni proprii. Acestea fac parte dintr-un total de 35 mil. actiuni aprobate pentru a fi rascumparate in AGA din aprilie 2018. (Sursa: ZF)
 • In cadrul AGA Nuclearelectrica din 4 ianuarie s-a decis majorarea capitalul social cu 0.41 mil. RON. Majorarea se va efectua prin aportul in natura al unui teren din Cernavoda detinut de statul roman. (Sursa: ZF)
 • Electrica va vota pe 7 ianuarie in cadrul AGA noul consiliu de administrare al companiei, printre propuneri se numara Niculae Havrilet fost presedinte ANRE si Lucian Isar. (Sursa: Economica)
 • Conform unui raport al auditorilor interni, ar fi mai multe indicii ca anumiti manageri ar fi discutat riscurile reputationale ale Deutsche Bank (DBK) in implicarea unei scheme de tranzactionare privind reduceri fiscale pentru clientii bancii. Rapoartele d e audit privind o investigatie interna sunt in legatura cu tranzactii din 2006-2011. (Sursa: Reuters)
 • Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ca va incepe livrarea masinilor Model 3 in China incepand cu luna martie. Compania americana doreste accelerarea vanzarilor masinilor in China, acestea fiind afectate de tensiunile privind razboiul comercial dintre SUA si China. (Sursa: Reuters)
 • Ford (US.F) a anuntat ca peste 953,000 de masini la nivel global trebuie duse la service, 782,000 din acestea sunt in SUA fiind unul dintre cele mai solicitari de rechemari in istoria SUA. Printre acestea sunt incluse si modelele Forde Edge si Lincoln din 2010, Ford Ranger 2011 carora le trebuie schimbate piese de la airbag-ul pasagerului model Takata. (Sursa: Reuters)
 • Turism Baile Felix a cumparat 555,000 actiuni SIF Oltenia la pretul de 2.1155/actiune in 31 decembrie 2018, tranzactie in valoa- re de 1.2 mil. RON. (Sursa: ZF)
 • MedLife a achizitionat aproape 15 mii de actiuni proprii in valoare de 0.4 mil RON in perioada 31 decembrie – 4 ianuarie. Achizi- tiile fac parte din programul de rascumparare a 868,000 de actiuni aprobat de actionari pe 8 octombrie. (Sursa: ZF)
 • Valoarea actiunilor Oltchim a crescut cu peste 30% in ultimele 2 sedinte de tranzactionare, dupa ce actiunile au inregistrat o scadere de aproape 90% din valoare la sfarsitul anului 2018. (Sursa: ZF)
 • Daimler (DAI) va investi 500 milioane de EUR in urmatorii ani pentru a dezvolta camioane autonome, astfel avand posibilitatea sa creeze mai mult de 200 de noi locuri de munca. Nivelul 4 de autonomie permite vehiculelor sa conduca fara asistenta in ma- joritatea cazurilor, dar nu in toate conditiile. (Sursa: Reuters)
 • Eli Lilly (US.LLY) a anuntat ieri ca va achizitiona compania Loxo Oncology Inc pentru 8 mld. USD, specializata in domeniul tratarii cancerului. Eli Lilly ofera 235 USD/actiune in cash, reprezentand o prima de 68% fata de inchiderea de vineri a companiei ach- zitionate. (Sursa: Reuters)
 • Ford Motor Co (US.F) a anuntat ieri ca planuieste sa lanseze o noua tehnologie numita C-V2X pentru vehiculele din SUA ce va permite comunicarea directa intre device-urile conectate, incepand cu 2022. (Sursa: Reuters)
 • Amazon.com Inc. (US.AMZN) devine cea mai valoroasa companie listata americana, depasind capitalizarea de piata a Microsoft Corp. Actiunile Amazon.com au crescut cu peste 3% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri, in timp ce actiunile Microsoft doar cu +0.13%. (Sursa: MarketWatch)
 • Mercedes-Benz (DAI) a vandut 2.31 milioane de masini pentru pasageri in 2018, ajungand in topul celor mai bine vandute bran- duri premium de masini. Luand in considerare si vanzarile brandului Smart, compania germana a inregistrat vanzari de 2.44 milioane de masini anul trecut. Producatorul german BMW a anuntat ca a inregistrat vanzari record de 2.49 milioane de masini BMW, Mini si Rolls-Royce in 2018. (Sursa: Reuters)
 • Verizon Communications Inc (US.VZ) a depasit asteptarile pietei anuntand un numar de 650,000 noi utilizatori lunari, peste asteptarile de 355,600. Compania a investit masiv in tehnologia 5G, lucrand cu firme precum Samsung Electronics Co Ltd. Veri- zon urmeaza sa raporteze rezultatele aferente T4 2018 pe 29 ianuarie. (Sursa: Reuters)
 • Boeing Co (US.BA) a anuntat un numar record de 806 aeronave livrate in 2018, mentinand titlul de cel mai mare producator de aeronave pentru al saptelea an consecutiv, in crestere fata de cele 763 avioane din anul precedent. Competitorul companiei americane, Airbus SE a anuntat ca si-a atins tinta de 800 de avioane de pasageri in 2018. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile