Smarter_way_USA

#bursapescurt – Știrile business ale zilei 21 iunie 2019

21/06/2019 | #pescurt | 973 views

  • Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea 120/2019, ce are un rol esential in consolidarea si extinderea infrastructurii de transport a energiei electrice pe teritoriul Romaniei. Legea elimina o serie de obstacole care au stat in calea proiectelor de investitii si va avea un efect, in special asupra proiectelor de constructile a liniilor electrice aeriene, ce erau ingreunate pana acum de procesele birocratice si procesul greoi de autorizare a proiectelor. (Sursa: Economica.net)
  • Actionarii SIF Banat-Crisana au respins, in AGA de ieri, punctele introduse pe ordinea de zi la solicitarea grupului format din SIF Oltenia si alti actionari ai SIF1. Au fost respinse propunerea de demitere a conducerii SIF1 si propunerea de distribuire sub for- ma de dividende a sumei de 77.62 mil. RON din profitul anului 2016, repartizat la capitolul “Alte rezerve” si neutilizat conform destinatiei. (Sursa: Bursa.ro)
  • Produsele vegetale substituente ale celor din carne au invadat piata de fast-food. Mai multe lanturi de restaurant fast-food si- au exprimat interesul fata de produsele pe baza de susbstituenti vegetali ai carnii produse de catre companii precum Beyond Meat sau Impossible Foods. Acest trend se datoreaza interesului in crestere al consumatorilor cu privire la alternativele vegeta- le ale carnurilor ce pot oferi cantitati similare sau chiar mai ridicate de proteine. (Sursa: CNBC.com)
  • In ciuda razboiului comercial intre SUA si China ce pune presiune asupra vanzarilor Caterpillar, Directorul General al companiei, Jim Umpleby si-a exprimat increderea cu privire la strategia si perspectivele companiei afirmand ca modelul de afaceri continua sa fie unul solid. Vanzarile in China ale companiei se situeaza intre 5% si 10% din totalul cifrei de afaceri. (Sursa: CNBC.com)
  • Actiunile Slack Technologies au inchis prima zi de tranzactionare la 38.62 USD/actiune, in crestere cu 48.5% fata de pretul de IPO. Valoarea de piata a companiei este de peste 23 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Din randul constituentilor indicelui BET, Alro Slatina este singura companie ale carei actiuni se tranzactioneaza in declin de la inceputul anului curent. Actiunile ALR au inregistrat un declin de 31.8% in acest an. Luand in considerare randamentul dividen- delor acordate de companie declinul inregistrat este de 17%, spre deosebire de indicele BET-TR care a inregistrat o crestere de 26%. (Sursa: ZF.ro)
  • Conform publicatiei the New York Times, Autoritatile Federale ale SUA investigheaza daca Deutsche Bank a respectat legile menite sa opreasca spalarea banilor si alte infractiuni. Inainte de deshiderea sedintei europene de tranzactionare, actiunile Deutsche Bank au scazut cu 2.2%. (Sursa: Reuters.com)
  • T-Mobile pregateste o solutie alternativa in cazul in care negocierie de vanzare a filialei ce ofera servicii de internet wireless, Boost Mobile, catre Dish Network Corp esueaza. Conform unor surse Reuters, banca de investitii Goldman Sachs ce a sfatuit compania T-Mobile sa vanda divizia Boost Mobile pentru a primi aprobrea achizitiei Sprint Corp., este pregatita sa trimita pros- pecte catre potentiali investitori care ulterior vor putea participa la licitatie de preluare a companiei ce ofera servicii de inter- net. (Sursa: Reuters.com)
  • In cadrul summit-ului aviatic din Paris, Airbus a reusit sa semneze acorduri de vanzare a noilor aeronave A321neo catre opera- tori aerieni importanti. Printre cei mai importante jucatori din industria operatorilor de zbor care au fost interesati de aerona- vele Airbus se enumera compania de private equity Indigo Partners si American Airlinies. Cele doua companii au semnat fiecare un memorandum prin intermediul caruia se angajeaza sa cumpere 50 de aeronave A321neo si A321XLR. (Sursa: Reuters.com)
  • Tudor Ciurezu, presedinte CA si director general al SIF5 a achizitionat, in data de 14 iunie, 200,000 de actiuni SIF5 la un pret mediu de 2.0999 RON/actiune. Tranzactiile in valoare de circa 420,000 RON au asigurat 94% din lichiditatea zilnica a SIF5 in sedinta de tranzactionare de vineri, 14 iunie. (Sursa: ZF.ro)
  • Boeing a primit un vot de incredere din partea British Airways in cadrul expozitiei de la Paris. Operatorul englez a semnat o scrisoare de intentie pentru achizitia a 200 de modele Boeing 737 MAX, modele ce au fost implicate in cele doua catastrofe aviatice, ce au condus la decizia de pastrare la sol a acestor aeronave din martie 2019 si pana in prezent. De asemenea, tot in cadrul expozitiei de la Paris, Korean Air Lines a anuntat ca va achizitia 20 de aeronave Boeing 787-10s si 10 aeronave Boeing 787-9s. (Sursa: Reuters.com)
  • Gigantul Google a anuntat ca va investi 1 mld. USD pentru a rezolva problema de lipsa a locuintelor in aproprierea principalelor sedii din San Francisco. Conform companiei, aproximativ 750 mil. USD vor fi investiti in terenuri si 250 mil. USD vor fi sub forma de finantare, pentru a stimula in urmatorea decada dezvoltatorii din zona orasului San Francisco sa construiasca aproximativ 20 mii de case si sa le reabiliteze pe cele existente. (Sursa: Reuters.com)
  • Conform Reuters, producatorul petrolier din Peninsula Iberica, Repsol, are in plan reducere cu 30% a personalului ce activeaza in Canada, aceasta fiind o masura ce face parte din programul global al companiei de restructurare. La sfarsitul anului 2018, compania inregistra pe teritoriul Canadei aproximativ 700 de angajati. Odata cu implementarea acestei masuri, Repsol, ar fi printre primele companii care anunta ca vor sa reduca activitatile sau sa paraseasca zacamintele petroliere din Canada pentru a investi in alta zona. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul suedez de automobile, AB Volvo a anuntat ca va colabora cu Nvidia pentru a dezvolta sisteme de inteligenta arti- ficiala ce urmeaza sa fie introduse pe camionetele autonome. Conform anuntului de ieri, colaborarea dintre cele doua compa- nii vizeaza un parteneriat pe o perioada lunga de timp, iar activitatea de cercetare si dezvoltare va incepe paralel in California si Gothenburg. (Sursa: Reuters.com)
  • Facebook s-a asociat cu alte 27 de organizatii din toata lumea pentru infiintarea asociatiei non-profit Libra si crearea unei mo- nede virtuale noi numita tot Libra. Misiunea Libra este de a crea o infrastructura financiara globala simpla pentru miliarde de oameni din intreaga lume. (Sursa: Reuters.com)
  • Presedintele ANRE cere dublarea capacitatii de inmagazinare a gazelor din Romania. Acesta a declarat ca pentru a avea o piata functionala si pentru a avea mai multa siguranta in aprovizionare iarna, capacitatea de stocare a gazelor in depozitele subtera- ne din Romania ar trebui dublata. (Sursa: Economica.net)
  • Grupul Alibaba a propus catre votul actionarilor din 15 iulie 2019 divizarea unei actiuni detinuta in 8 actiuni noi (1:8), inainte ca gigantul IT sa demerareze procedura de listare la bursa din Honq Konq prin intermediul careia isi propune sa atraga 20 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • In aceasta saptamana Departamentul de Justitie al SUA va decide daca sa aprobe sau nu, fuziunea in valoare de 26.5 mld. USD dintre T-Mobile si Sprint Corp. (Sursa: Reuters.com)
  • In cadrul expozitiei aviatice de la Paris, principalul furnizor de motoare jet al companiei Boeing, General Electric Aviation, a de- clarat ca a descoperit o uzura neasteptata a unei componente din cadrul motoarelor jet GE9X construite pentru noile aeronave Boeing 777X. Avand aceste aspect in vedere, GE Aviation a declarat ca va avea nevoie de cateva luni pentru a reproiecta si tes- ta component afectata, ceea ce va conduce la amanarea lansarii noilor aeronave Boieng. De asemenea, oficialii Administratiei Aeronautice SUA au declarat ca vor actualiza regulile de testare a aeronavelor astfel incat sa permita testarea unei eventuale aeronave supersonice civila. In luna februarie 2019, Boeing a declarat ca a facut o investitie semnificativa, de peste 120 mil. USD in producatorul de motoare supersonice Aerion. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile