Smarter_way_USA

Cum ne pregătim portofoliul investițional de următoarea criză financiară

17/08/2019 | Bursa & Investitii | 3,364 views

M-am tot gandit sa postez un articol despre pregatirea pentru o eventuala recesiune/criza financiara si m-am gandit sa va intreb si pe voi … Cum va protejati investitiile de o eventuala recesiune/criza financiara ?

Dacă sunteți îngrijorat de o posibilă recesiune, puteți face unele mișcări financiare pentru a vă ajuta să vă protejați. Trebuie să fiți pregătit pentru orice criză a pieței așadar concentrează-te și nu intră în panică fiindcă o recesiune/criză nu este sfârșitul lumii.

Citeste si: Pachetul Traderului – Ghidul tău complet de tranzacționare pe piețele financiare

Majoritatea oamenilor nu știu că suntem într-o recesiune până nu este prea târziu. În acest sens, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a fi pregătit în cazul în care o recesiune se află la orizont. Ceea ce ar trebui să faceți este să vă asigurați că aveți toleranța la risc și orizontul de timp pentru a elimina volatilitatea, a spus el.

De asemenea, intreaba-te ce părere ai despre meseria ta? Te simți în siguranță? Care este riscul în viața ta chiar acum? Esti sanatos? Cât de mult trebuie să economisiți lunar pentru a vă pensiona mai repede si a avea libertate financiară? Dacă nu credeți că munca dvs. este în siguranță, atunci asigurați-vă că CV-ul dvs. este actualizat.

Priviți întreaga situație financiară în contextul obiectivelor voastre, urmăriți acele obiective și analizați cum ajungeți la atingerea acestor obiective și aflați ce este nevoie pentru a ajunge acolo.

Pentru investitorii mai tineri, ce au timpul de partea lor, vă recomand să aveți un orizont de investiții pe termen lung, ceea ce înseamnă că recesiunile, crizele financiare și corecțiile ar trebui luate în considerare în strategia de investiții fiindca se vor întâmpla, și cu siguranță veți avea parte de ele.

Gândește-te la cheltuielile tale si la câștigurile tale. Există cheltuieli care ți-au scăpat de sub control doar pentru că te-ai descurcat o perioada mai bine din punct de vedere financiar? Ai putea face ceva în acest sens să reduci cheltuielile lunare ?

Citeste si: Ce sunt ETF-urile? Ghid GRATUIT de tranzacționare ETF-uri internaționale și brokeri recomandați

O recesiune, în funcție de cum o definiți, este de obicei o economie încetinită. Poate dura trei luni sau șase luni sau o anumită perioadă de timp. Dar nu este sfârșitul lumii. De fapt, sistemul bancar este încă puternic iar tu și companiile ve-ți continua să câștigați bani.

Așadar, concret, cum procedăm ?

Daca ma intrebati pe mine, eu momentan sunt diversificat atat pe actiuni (unde inca am o parte mare din portofoliu, aproximativ 70%) cat si in ETF-uri (unu S&P500, altul pe MSCI World, si celalalt pe metale pretioase) plus depozitul bancar cu ceva bnuti pentru zile grele.

Daca ma intrebati cum ma voi proteja eu si ce va recomand si voua pentru a trece linistiti prin aceasta perioada, este sa va uitati si peste All Weather Portfolio al lui Ray Dalio.

Componentele și ponderile acestei strategii sunt următoarele:

  • 30% în actiuni din SUA
  • 40% în obligațiuni de trezorerie pe termen lung din SUA
  • 15% în obligațiuni de trezorerie pe termen mediu din SUA
  • 7,50% în aur
  • 7,50% într-un coș mărfuri

Portofoliul Ray Dalio All Weather poate fi reprodus cu următoarele ETF-uri:

Citește si: 10 reguli de bază privind investițiile la bursă pentru începători (VIDEO)

Voi cum procedati ?

Aveti portofoliul diversificat pe mai multe clase de active (actiuni, obligatiuni, ETF-uri, aur, crypto, imobiliare) sau mergeti cu incredere inca 100% pe actiuni si depozite bancare.

Intreb fiindca foarte multa lume incepe sa se teama de o eventuala criza si prefera ori sa stea departe de investitii, ori mearg orbeste pe un portofoliu nediversificat.

Foarte multi dintre cei cu care am discutat despre acest subiect si-au limitat detinerea in actiuni si au crescut detinerea pe aur/obligatiuni sau fonduri diversificate. Ceea ce mi se pare o idee destul de buna!

Astept raspunsurile voastre pentru a le discuta impreuna. Cu siguranta vor avea cu totii de invatat din aceste raspunsuri.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile