Smarter_way_USA

TOP 200 CEO’s: “Mulțumirea acționarilor nu ar mai trebui să fie principala preocupare a conducerii companiilor!”

20/08/2019 | Antreprenoriat, Bursa & Investitii | 984 views

Grupul Business Roundtable (BRT), o asociaţie a managerilor principalelor companii din SUA, a anunţat luni revizuirea principiului administrării corporative, punându-se accent atât pe beneficiile acţionarilor, cât şi pe cele ale clienţilor, angajaţilor şi comunităţilor, scrie The New York Times.

“Confruntaţi cu amplificarea nemulţumirilor pe plan mondial din cauza schimbărilor climatice, a inegalităţilor veniturilor şi condiţiilor de lucru, o coaliţie de companii majore a pledat luni pentru revizuirea principiului guvernării corporative. Potrivit acestei coaliţii, acţionarii nu înseamnă totul. Directori generali din cadrul grupului Business Roundtable, inclusiv liderii Apple şi JPMorgan, argumentează că firmele trebuie să investească şi în angajaţi; în plus, trebuie să ofere valoare şi clienţilor”, comentează editorialiştii David Yaffe-Bellany şi David Gelles într-un articol publicat în cotidianul The New York Times.

Sursa și știrea pe larg aici: SmartBeta.ro

Absolut corect! Obsesia pentru multumirea actionarilor si depasirea continua a asteptarilor analistilor nu duce intotdeauna la bine ci dimpotriva, poate dauna din foarte multe puncte de vedere.

A se vedea motivarea lui Elon Musk cand a vrut sa delisteze compania Tesla de la bursa fiindca il scotea din minti presiunea actionarilor de a “mulge” compania limitandu-i astfel creativitatea si posibilitatea de inovare.

De asemenea, obsesia pentru multumirea actionarilor in detrimentrul concentrarii pe valoare pentru consumatori, angajati, mediu, etc, poate duce in foarte multe cazuri la supraevaluarea preturilor actiunilor si la o exagerare a asteptarilor actionarilor, asadar la o prima raportare proasta, pretul actiunilor vor scadea drastic fiindca actionarii vor vinde in panica!

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile