Smarter_way_USA

Concluzia mea după emisiunea dintre Tuca și Arafat: Jurnalist cu temele “făcute” vs. medic bun dar “masochist”

09/08/2020 | Diverse | 4,222 views

De 2 -3 zile e plin facebook-ul de postari cum ca Arafat ar fi fost pus la zid de catre jurnalistul Marius Tuca. De felul meu cand vad toata lumea spunand o chestie e clar ca ceva e putred acolo asadar am decis sa ma uit si eu la emisiune sa vad CUM a fost pus la zid un MEDIC de catre un JURNALIST … nu ca ar fi ceva ciudat in ziua de azi cand orice boschetar isi da cu parerea despre medicina si orice.

Inainte de toate vreau sa spun din start ca pe ambii ii apreciez foarte mult. pe Marius Tuca fiindca e un JURNALIST exceptional, stie foarte bine sa isi faca meseria (am sa descriu mai jos cum anume) iar pe Raed Arafat pentru pasiunea cu care isi face meseria si perseverenta de care a dat dovada in tot acesti ani de cand a infiintat SMURD.

Asadar, am sa analizez foarte scurt concluzia trasa de mine dupa vizionarea emisiunii dupa care va dau mai jos replica domnului Arafat in care a postat un comentariu al lui Dr. Tatu Gabriel dat dupa emisiune.

Marius Tuca fiind un jurnalist foarte bun, si-a facut temele inainte, a stiut modul lui Raed Arafat de a face dialog si l-a invitat pentru a face o emisiune, in care, ATENTIE, nu neaparat sa il puna la zid pe Raed Arafat, ci pentru ca a scoate raspunsurile pe care si le dorea.

Raed Arafat in schimb, mai ales ca nici nu vorbeste atat de natural limba romana, fiind si mai clam si incercand sa fie mai profi in dialog, nu s-a adaptat corespunzator pentru un dialog cu un jurnalist cu temele facute care voia sa scoata ANUMITE raspunsuri, si daca va uitati atent la emisiune Arafat practic nu a apucat, rectific, nu a fost lasat sa dea nici macar un raspuns complet ci oprit exact la raspunsurile perfecte pentru presa.

Vedeti de exemplu cand l-a intrebat Marius Tuca daca e de acord sa fie internat in caz ca e asimtomatic. Arafat a inceput raspunsul spunand ca nu ar trebui sa fie obligat fiindca s-ar interna singur dar Marius Tuca il tot oprea la aia cu “Deci ati spus ca nu ati vrea” adica exact replica perfecta pentru presa de prostit pe prosti. Marius Tuca nu avea nevoie de continuare deci l-a oprit de vreo doua ori pana a trecut la alt subiect :))

Asadar, SINGURA, repet, SINGURA concluzie de tras de dupa aceasta emisiune e ca Marius Tuca e un jurnalist foarte bun, ce stie sa scoata ce vrea de la un interlocutor si ATAT. Nimic altceva decat ca Raed Arafat nu se pricepe sa discute cu un jurnalist care vrea sa scoata subiect de presa :)))) DAAAR, pentru orice om sanatos la cap, adica, care nu e cretin, ar fi evident faptul ca un MEDIC are cu ttul si cu totul alta treaba pe planeta asta decat sa stie sa dea raspunsuri la un jurnalist care vrea sa scoata ce vrea, nu ce trebuie, de la interlocutor.

DAAAR, fiindca intotdeauna exista un dar, as vrea sa ii fac o recomandare domnului Arafat si anume:

Domnule Arafat, data viitoare cand sunteti invitat intr-o emisiune, va rog eu mult, pregatiti doua lucruri: Studierea jurnalistului ce v-a facut invitatia si incercati cumva, ORICUM dar faceti-o, sa va cresteti testosteronul sau sa va luati niste coaie de pe undeva. Fiindca altfel, orice prost (si aici NU ma refer la Marius Tuca) documentat “dă pă net” va face praf si pulbere, indiferent, repet, INDIFERENT cat de harbarnist ar fi pe un subiect daca stie sa conduca o conversatie si sa scoata ce trebuie de la interlocutor.

Cel mai bun lucru pe care putea sa il faca Arafat, ca sa faca fata dialogului ar fi fost ca la fiecare INTRERUPERE sa ii spuna jurnalistului ca el nu a venit ca sa faca subiect de presa ci sa raspunda la intrebari asadar daca tot i se pune o intrebare sa fie lasat sa i se raspunda pana la capat si sa ii repete asta pana pricepea jurnalistul ca nu socotelile de acasa nu’s la fel ca alea din targ, iar daca jurnalistul tot nu pricepea se putea ridica si sa plece, nu inainte sa nu-i spuna jurnalistului ca il asteapta cu tot respectul sa practice meserie alturi de el cativa ani si abia dupa sa vorbeasca cu el despre subiectul asta si pana atunci, inainte sa intre intr-o discutie cu el, sa se dascalte, sa se spele pe picioare, sa se parfumeze, sa spuna “Buna ziua, dl. Arafat” si dupa sa intrebe nu sa dea raspunsuri ca altfel nu vad de ce ar mai avea invitati daca el ar stii toate raspunsurile.

PS: Am vazut niste comentarii pe net cum ca unii ar vrea ca Arafat sa candideze la presedentie :)))) Ma oameni buni, si asa incepe sa aiba multi cretini care sa il denigreze fiindca na … sunt fatalai ce nu suporta realitatea si ideea ca nu pot sa se inghiolbeze prin turme si atunci spun ca Arafat ne minte si ca oculta mondiala vrea sa omoare oamenii si alte cretinisme de genu.

Niciodata nu bagati un om bun la ceva in altceva fiindca din respectul pe care il are pe acel ceva va ajunge ultimu prost (ca imagine) daca nu are si coaie pe langa experienta bogata in domeniul lui si alte invataturi dobandite de-a lungul vietii. Si e pacat!


Las mai jos pentru ghiolbanii ce au avut orgasme dupa prestatia de JURNALIST a lui Marius Tuca, comentariul doctorului Tatu Gabriel, un comentariu foarte bine documentat despre emisiunea dintre Marius Tuca si Arafat.

IN LEGĂTURA CU MARIUS TUCĂ SHOW
A ajuns si la mine, pe filiera negationist-conspirativista, inregistrarea atasata.
În esență:
– Dl. Tucă nu are încredere în OMS. Motive: 1. inițial OMS a spus ca masca să o poarte doar asimptomaticii iar acum recomandă purtarea măștii de către toți. 2. Inițial OMS a spus ca asimptomaticii nu transmit boala
– Nu crede în studiile OMS
– Nu ar exista raportări de cazuri de transmitere a virusului în cinematografe, restaurante, avioane, alte mijloace de transport sau riscul ar fi foarte redus (pentru mijloacele de transport)
– Izolarea a fost și este o prostie
Comentariu personal:
1. OMS nu emite recomandări cu de la sine putere ci pe baza rezultatelor studiilor publicate de echipe de cercetători la care se adaugă studii proprii. Recomandările OMS se pot modifica în funcție de datele publicate de cercetători. In acest fel anumite rezultate anterioare pot fi confirmate saui infirmate de studii noi. Aproape toate studiile legate de SARS-Cov-2 au fost publicate in reviste medicale de prestigiu si NU sunt studii OMS. Recomandările inițiale au fost făcute pe baza experienței cu alte epidemii anterioare. Despre COVID-19 nu se stia nimic in Ianuarie 2020 cu atât mai mult cu cât China fie nu a furnizat date complete fie le-a modificat. De aici o primă perioadă de confuzie. Pe măsură ce s-au acumulat datele REALE din țări altele decât China s-a înțeles mai bine contagiozitatea foarte mare a SARS-Cov-2 și transmiterea acestuia . Astfel au apărut studiile științifice care au arătat eficiența măștii și au identificat distanța optimă necesară pentru evitarea contaminării. Aceste studii le-am prezentat și eu pe această pagină. Pe baza lor recomandările OMS s-au modificat și pe aceeași bază ele au fost preluate de mai toate țările

2. Domnul Tucă i-a solicitat Dr. Arafat să enunțe trei măsuri bune ale OMS (sugerând că OMS nu a avut nici o astfel de măsură). Pot oferi 5 astfel de măsuri pozitive::
– Modificarea recomandărilor pentru purtarea măștilor
– Limita de distanțare care evită răspândirea virusului (inițial 1,5 m apoi 2m)
– Oprirea studiilor legate de utilitatea Hidroxiclorochinei in momentul in care au fost publicate datele despre ineficiența ei
– Recomandarea Remdesivirului pe baza studiilor pozitive
– Recomandarea Dexametazonei la pacientii COVID-19 severi, tot pe baza studiilor publicate.
3. Domnul Tucă a sugerat că nu ar exista dovezi (cel puțin pentru România) care să ateste că virusul se transmite în restaurante, mijloace de transport –spre exemplu în avioane -, cinematografe, etc. Exemplele oferite din USA de Dr. Arafat nu au fost considerate relevante într-un mod care nu poate să nu stârnească zâmbete … Dl Tucă a sugerat să lăsăm USA la o parte întrebând dacă există astfel de exemple în România. Răspuns: nu, pentru simplul motiv că restaurantele sunt închise în România. Deci nu ai unde să faci studiul. În schimb:
– există semnalări legate de rata de transmitere a virusului în spațiile închise, inclusiv restaurante, inclusiv legate de riscul transmiterii prin aerosolii vehiculați de sistemul de aer condiționat. Pe această bază 239 de oameni de de știință din 32 de țări a trimis o scrisoare OMS-ului cerându-i să NU minimalizeze acest risc

Alte surse de informare spre aceeași concluzie:

Sau de transmiterea SARS-Cov-2 la reuniuni familiare:

Sigur că “restaurantele de acum sunt altele decât în urmă cu două luni” (referire la faptul că se practică distanțarea socială de 2 m și masca) dar… să ne închipuim că stăm într-un astfel de restaurant, in interior, distanțați la 2 m…și aerul condiționat ventilează aerosoli cu SARS-Cov-2. Ce facem? Ne punem măștile? și le dăm jos când ducem paharul, lingura sau furculița la gură? Ca să forțez și mai mult comicul reamintesc că virusul se transmite și prin contact cu ochii. Ce facem acum? Ne punem și viziere?
Recent in Los Angeles au fost re-inchise restaurantele si barurile. Oare de ce ?
Legat de posibilitatea transmiterii virusului in călătoriile cu avionul – un exemplu vine chiar din România: ancheta epidemiologică efectuată pe unele dintre primele cazuri de la Timișoara a dovedit că persoanele contractaseră virusul de la un COVID pozitiv pe avionul care îi aducea din Italia în plină epidemie din Lombardia.
Riscul de transmitere a virusului într-un mijloc de transport variază mult în funcție de locul în care stai în raport cu o persoană bolnavă și timpul petrecut în acel mijloc de transport. Astfel, 3,5% dintre cei care au stat lângă un COVID pozitiv au contractat boala, Rata de infectare a fost de 1,5% pentru cei care au stat pe același rând cu bolnavul. Riscul de infectare a crescut cu 0,15% pentru fiecare oră oetrecută la bord. De notat că nu s-a făcut diferențiere între cei care au purtat sau nu măști. Problema: cum stim că cei din jurul nostru, asimptomatici fiind, sunt pozitivi? Si câti sunt? Si unde sunt pozitionati?

Alte date in legătura cu rata de transmitere a SARS-Cov-2 in comunitati:.
– Un studiu publicat in China a raportat o rată de infectare de 17% printre cei care locuiau la aceeași adresă

-44% dintre tinerii care au stat o noapte într-o tabără din statul Georgia au devenit Sars-Cov-2 pozitivi

– 38% dintre participanții la servicii religioase din Arkansas au devenit SARS-Cov-2 pozitivi

– 53% dintre membri unui cor din Washington au devenit SARS-Cov-2 pozitivi
Apropos de deschidere școlilor
– la 10 zile de la deschiderea școlilor rata de infecție SARS-Cov-2 într-un liceu din Israel a crescut la 13%

Legat de faptul că izolarea ar fi o prostie: foarte recent izolarea a fost prelungită de la 7 la 10 zile în UK (oare de ce au făcut ei asta?) asa cum a anuntat si Daily Mirror, ziar citat de Dl Tucă în argumentarea riscului redus de contaminare în mijloacele de transport.

Cresterea numarului de cazuri in Romania a avut drept consecinta includerea tarii noastre pe lista rosie in alte tari. Faptul ca românii care intră in aceste tari trebuie sa urmeze o politica de izolare/carantina NU se datoreaza incapacitatii de negociere a autoritatilor române, asa cum sugerează Dl Tucă ci propriei decizii a țărilor respective fapt dovedit de includerea si a altor tari pe acesta lista.
In concluzie:
1. in urma cu 6 luni nu stiam mai nimic despre SARS-Cov-2 si boala COVID-19 pe care o provoacă. Intre timp au fost făcute mari eforturi pentru intelegerea modului de acțiune si a transmiterii acestei boli precum si a masurilor de preventie. Care s-au dovedit a fi, științific, masca, distanțarea socială, evitarea aglomerațiilor, izolarea.
2. Sigur, putem si trebuie sa gandim cu capetele noastre (asa cum se sugera in discutia amintita) dar asta nu inseamna aprioric ca altii sunt mai prosti decat noi.

https://www.youtube.com/watch?v=b5INzwVSXKY

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile