Smarter_way_USA

Părerea mea despre bullying, efecte şi prevenție. Clar, direct şi fără ipocrizie! (VIDEO)

07/09/2020 | Lume nebuna | 2,249 views

Personal in copilarie am avut si eu parte de un astfel de bullying si foaaamne cat sunt de MANDRU ca am fost si eu victima la asa ceva :) DA! Sunt foarte mandru si le multumesc din tot sufletul celor ce mi-au dat capace la vremea aia 😂 Si spun asta pentru ca sunt de parere ca fiecare FIINTA de pe planeta asta trebuie sa invete sa se descurce SINGURA in viata in absolut orice conditii! Acum sa va explic la ce ma refer, de fapt!

Intr-adevar, pentru un copil e groaznic de urat sa i se intampla asa ceva. Si asta fiindca atunci cand esti copil, in functie de confortul pe care il ai acasa, sunt mari sanse sa fi PREA RASFATAT si sa ajungi sa crezi ca tot pamantul se invarte in jurul tau si ca fiecare om de pe planeta are responsabilitatea de a te ridica in slavi si de a se ocupa de tine sa iti fie tie buna si confortabila viata. Ei bine, nu e asa! :) TU esti responsabil de absolut ORICE in viata iar asta o vei invata, intr-o forma sau alta pe pielea ta!

Tin minte cand eram mic, ca eu eram genu ala de copil care in timp ce imi luam cate un capac de la diversi copii, plecam capul si imi spuneam in gand cele mai scarboase, hidoase si penibile chestii din lume precum “lasa ca il bate Dumnezeu!” … Da, atat de cretin eram! Mi-e si scarba, dar na, eram si eu doar un copil si … atat s-a putut, vorba aia!

Totul s-a terminat intr-un moment in care am realizat si eu, ca Mos Craciun e un basm frumos, ca prietenii imaginari (sfinti, dumnezei, ingeri, zei) sunt doar niste simpli prieteni imaginari inventati pentru a controla oamenii si ca in principiu, pe planeta asta, fiecare e cu piz** ma-sii si trebuie sa tina capu sus, stegu’ sus si sa-si respecte propria persoana, pentru ca daca noi nu ne respectam si nu avem grija de noi, nu ne va respecta nici dracu.

Ei bine, in acel moment cand am realizat ca in viata e penibil si imi merit soarta daca sunt o victima, am invatat sa fac pe stomatologul cu cei ce voiau “sa-mi păteze fâşu”. Adica practic invatam de la EI cum se face treaba, doar ca eu ma straduiam sa vin cu replica de 10 ori mai contondenta si ma ocupam frumos de maselute, dintisori si chestii de genu. Banuiesc ca se intelege ce am vrut sa spun. Foarte urat, stiu, dar credeti-ma ca a fost REVELATIA vietii mele cand am vazut ca “Ba, pot si eu sa-mi rezolv problemele si chiar sa fiu eu Dumnezeu pe Pamant!” Ia-o p-asta! :) Si stiti ce se intampla ? Deveneam chiar prieteni cu acei copii dupa ce-si invatau lectia 69 adica “ce dai, aia primesti” sau cum ar spune BUG MAFIA: “Vrei ceva? Ia ceva!” :)

Precizez faptul ca provin din orasul Reghin, unde, o maaare parte din populatie e de o culoare foarte bine cunoscuta ce vesnic aveau nevoie de cate ceva de prin buzunarul meu (telefon, bani, etc). Si la fel si pe la scoala, tot ceva de genu era situatia.

Tine-ti minte proverbul romanesc cu “Capul plecat sabia nu-l taie ?” Da … foarte scarbos!

Dar pe cel turc cu “Capul plecat, merita taiat” il stiti ? Ei bine, pe asta ar trebui sa il stiti!

Precizez (pentru cretini doar) ca aceasta postare NU este sub nici o forma o instigare la violenta (banuiesc ca doar pentru cretini trebuie sa precizez asta)! DETEST violenta! Dar in acelasi timp, in acel moment, am invatat sa imi respect viata in asa fel incat ORICE ii dauneaza, sa am grija sa fac sa se aleaga praful si pulberea. (Daca as reusi sa fac asta si cu tigarile as fi chiar cel mai tare, in fine!)

Acest mesaj l-am postat fiindca cea mai trista parte la violentele dintre copii, e ca le poate afecta viitorul si pentru treaba asta sunt vinovati inclusiv parintii. Pentru ca parintii celor agresivi probabil putrezesc in fotoliu toata ziua dupa ce se bat prin casa in fata copiilor iar parintii celor ce sunt victime ale bullingului probabil sunt fix genu ala ce sunt de parere ca “Capul plecat, sabia nu-l taie!” adica obedientii de serviciu si sclavii societatii.

Cand va intrebati de ce tara asta tolereaza tot felul de nasoale (politic, administrativ, social, economic), sa stiti ca TOLERANTA asta, va transforma si noile generatii in niste generatii de sclavi si de INCASATORI profesionisti (adica genu ala #rezist daca va aduceti aminte de fatalaii aia cu “Uniti Salvam” ce se plimbau pe la proteste cu bebelusii in brate si strigau “Jandarmeria, apara hotia” da, la genu ala de #rezistenti si #flowerpower ma refer).

Acum, fiindca vorba multa, saracia omului, dragi copii, daca sunteti victimele unor astfel de violente si imi cititi acest mesaj, va roaga fratele vostru sa incercati sa va rezolvati SINGURI problemele, iar in cazul in care va este teama, va rog eu mult, vorbiti cu parintii vostrii deschis despre acest lucru.

PS: A se retine ORDINEA in care am spus-o ! PRIMA DATA incerci sa rezolvi SINGUR problema si abia daca, nu poti nicicum rezolva singur, apelezi la parinti! NU INVERS fiindca daca parintii iti rezolva tot timpul problemele, vezi un sclav/a, un fatalau/ametita si o victima a societatii ce vesnic vei astepta pe ALTCINEVA sa itk rezolve problemele.

Sa revenim! Drago copii, daca tolerati astfel de violente, veti ajunge sa va pierdeti increderea in proprii parinti, va veti pierde stima de sine (ceea ce FOARTE GRAV) iar pe viitor riscati sa ajungeti niste sclavi ai societatii!

Inca odata, va roaga fratele vostru sa respectati faptul ca sunteti in viata, ca parintio vostrii v-au adus pe lume, si sa va invatati cu ideea ca NIMENI, insemnand ABSOLUT NIMENI nu are dreptul sa va umileasca!

Daca ati trecut prin asa ceva, este si o parte buna a lucrurilor! :) Partea buna a lucrurilor este ca va veti ridica de foarte jos, iar cand va ridicati de foarte jos, FIECARE PAS pe care il faceti este ORGASMIC dupa ce va luati viata in proprile maini! Credeti-ma pe cuvant ca ORGASME MULTIPLE veti avea cand va ridicati de foarte jos. :)

Dragi parinti, care aveti odrasle ce sunt victime la asa ceva, puneti mana si imbarbatati-va copiii sa isi rezolve SINGURI problemele !!! Nu ii cresteti ca pe niste fatalai si ametite fiindca peste cativa ani va va parea rau cand veti vedea ca ati crescut niste victime, noste ipocriti, niste ipocrite, niste sclavi si niste obedienti ai societatii.

In cazul in care nu isi pot rezolva ei singuri problemele, abia atunci puteti interveni voi, sa apelati la politie, scoala, etc. Dar REPET, asta doar ca ULTIMA solutie si sa aveti grija ca copilul sa nu ramana cu ideea ca voi (parintii) i-ati rezolvat problema si sa creada ca vesnic voi veti fi la dispozitie sa o faceti. Asta daca nu vreti sa cresteti niste scursuri/victime.

Pe final, chiar daca, REPET, chiar daca nu sunt de parere, nici in cel mai oligofren si naiv vis pe care l-as putea avea, ca politia ar rezolva VREODATA astfel de lucruri, sper totusi ca MACAR sa se sesizeze cand se intampla astfel de violente si sa intervina cat mai serios cu putinta.

PS: Imaginile astea sunt din Targu Jiu din cate am inteles.
PS2: Nu postez acest video crezand ca politia romana ar putea rezolva problema asta! Dimpotriva, nu Politia trebuie sa rezvolve asta. Astfel de situatii se previn prin EDUCATIE!

Asadar si prin urmare, voi cum credeti ca ar trebui rezolvate problemele acestea ? Care credeti ca ar fi solutia ?

Sa ne bazam pe rezolvarea problemei de catre politie, sa ne bazam pe schimbarea legislatiei adica prin frica sau prin imbarbatarea copiilor sa se respecte, sa isi creasca stima de sine si sa ii invatam sa isi ia viata in proprile maini din ce in ce mai mult pentru a se descurca si singuri in viata.

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile