Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 6 septembrie 2021

06/09/2021 | Bursa & Investitii | 1,043 views

  • Consiliul de Administratie al SIF1 convoaca AGA, pentru data de 11/12 octombrie. Pe ordinea de zi a AGEA, printre altele, este cuprins punctul care solicita actionarilor sa aprobe un program de rascumparare a propriilor actiuni (“Programul 4”) de catre SIF1. Societatea va rascumpara actiuni proprii in vederea implementarii unui stock option plan (SOP), ce are drept scop fidelizarea si recompensarea membrilor conducerii Societatii. Actiunile rascumparate urmeaza a fi acordate acestora cu titlu gratuit, sub rezerva aprobarii SOP de catre actionari. Programul 4 are urmatoarele caracteristici principale, printre altele: numarul maxim de actiuni ce pot fi rascumparate este de cel mult 880 mii actiuni, la un pret de rascumparare cuprins intre 0.1 – 6.1042 RON, durata programului fiind de 18 luni de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial. (Sursa: convocator SIF)
  • SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4, informeaza ca, pe 01.09.2021, Consiliul de Administratie a aprobat prelungirea man- datului de Director General al lui Nicusor Marian Buica pentru patru ani, incepand cu data de 22.12.2021. (Sursa: comunicat SIF)
  • iHunt a anuntat lansarea unui nou produs Smart Home sub brand propriu – un aspirator automat cu mapare laser si mop, iHunt Vacuum Laser PRO WIFI, totul fiind controlabil din aplicatia iHunt Home. Expedierea primelor unitati se va face incepand de astazi. (Sursa: comunicat societate)
  • Patria Bank a anuntat despre rascumpararea partiala de actiuni ca urmare a retragerii actionarilor care nu au votat in favoarea aprobarii proiectului de fuziune a Bancii Comerciale Carpatica si Patria Bank din data de 01.05.2017. Printr-o solicitare depusa la BNR, Patria Bank a obtinut acordul in rascumpararea a 7.3 mil. actiuni proprii, cu o valoare totala de aproximativ 1 mil. RON. (Sursa: comunicat banca)
  • Holde Agri Invest a anuntat semnarea mai multor contracte semnificative din care 3 contracte de vanzare cumparare, 3 con- tracte de leasing financiar si 6 contracte de credit. Valoarea totala a contractelor de vanzare-cumparare este de aproximativ 2.8 mil. RON (fara TVA), avand ca obiect vanzarea a 1,937 tone de cereale. Contractele de leasing financiar, cu o valoare totala de 481 mii EUR (fara TVA) au fost semnate cu Deutsche Leasing Romania IFN in scopul retehnologizarii cu utilaje agricole si im- plementarii unui sistem de irigatii la ferma Agromixt, iar contractele de credit, in suma de aproximativ 600 mii EUR (fara TVA), au fost incheiate cu BCR Leasing IFN si au drept obiectiv retehnologizarea cu utilaje agricole a fermei Agromixt. (Sursa: comuni- cat societate)
  • Banca Transilvania a anuntat ca, la data de 01.09.2021, detinerile cumulate in capitalul social al bancii ale NN Group NV, Fondul de Pensii Facultative NN Activ, Fondul de Pensii Facultative NN Optim, Fondul de Pensii Administrat Privat NN precum si NN Investment Partners BV au fost de 9.99%, scazand sub pragul de 10%. (Sursa: comunicat banca)
  • Comisarul irlandez pentru confidentialitatea datelor a amendat Facebook Inc. cu 225 mil. EUR pentru incalcarea transparentei utilizarii datelor. Este cea mai mare amenda din Irlanda, in conformitate cu regulamentul general privind protectia datelor si a doua ca marime din Uniunea Europeana. Amenda este destinata serviciului de mesagerie WhatsApp al Facebook si include “informatii furnizate persoanelor vizate despre prelucrarea informatiilor intre WhatsApp si alte companii Facebook”, conform declaratiilor autoritatii de reglementare. (Sursa: Seekingalpha.com)
  • Walmart Inc le-a oferit celor 565,000 de angajati din magazinele SUA, ieri, o majorare a salariului pe ora cu 1 USD, ce evidentia- za competitivitatea din industrie, inainte sa inceapa sezonul de cumparaturi din perioada sarbatorilor. Comerciantii angajeaza zeci de mii de lucratori temporari in toata tara pentru a tine pasul cu multimea de oameni din magazine si online, platind salarii competitive si beneficii. (Sursa: Reuters.com)
  • Alibaba se angajeaza sa investeasca echivalentul a 15.5 mld. USD pe parcursul a cinci ani in directia “prosperitatii comune” a Beijingului. Cele 100 de mld. de yuani ar urma sa fie repartizate pe 10 initiative, inclusiv inovarea tehnologica, sprijinirea crest- erii economice in regiunile mai putin dezvoltate din China si sprijinirea lucratorilor si a tinerilor antreprenori, potrivit presei de stat Zhejiang News. O cincime din investitie ar contribui la dezvoltarea provinciei de origine a Alibaba, Zhejiang, care este con- siderata o regiune comuna a prosperitatii de catre guvernul presedintelui Xi Jinping. (Sursa: Reuters.com)
  • General Motors Co va reduce productia la majoritatea uzinelor de asamblare din America de Nord, in aceasta luna, din cauza lipsei de cipuri cu semiconductori, fiind afectate camionetele si productia de SUV-uri. Cel mai mare producator de automobile din SUA va opri productia saptamana viitoare la uzina Fort Wayne din Indiana si fabrica Silao din Mexic, ambele construind camionete In total, GM va reduce productia la opt fabrici de asamblare din America de Nord. (Sursa: Reuters.com)
  • Actiunile Appraisal & Valuation, detinatorul brandului NAI Romania, cu activitati pe piata de evaluari, debuteaza la tranzaction are astazi, pe segmentul SMT al BVB, sub simbolul APP. Capitalizarea burisera anticipata a societatii este 14.8 mil. RON. Recent, Appraisal & Valuation a preluat Simad Contex, o companie de audit si contabilitate cu peste 150 de clienti activi. Achizitia este in acord cu strategia de dezvoltare pe orizontala a APP, completandu-si astfel gama de servicii de evaluari din portofoliul com paniei. Achizitia vine la scurt timp dupa ce societatea a anuntat achizitia platformei evaluari-arta.ro, ce ofera servicii de eval uare online a operelor de arta si a obiectelor de colectie. (Surse: Memorandum societate, bvb.ro, ZF.ro)
  • Administratorul SIF Muntenia, SAI Muntenia Invest, transmite ca, pe 31 august, a fost informata de catre Madadi Behboud, cel mai mare actionar persoana fizica al SIF4, ca a depus la ASF, pe 30 august, o oferta concurenta la oferta publica de cumparare actiuni initiata de catre SIF4, prin care intentioneaza sa cumpere 55 mil. actiuni SIF4. (Sursa: comunicat SIF)
  • Impact Developer a anuntat publicarea planului de dezvoltare pe termen mediu al societatii, care tinteste construirea de car tiere rezidentiale din segmentul mediu-accesibil, cu o suprafata totala de 1.25 mil. metri patrati si o valoare de piata estimata la 1.4 mld. EUR. (Sursa: comunicat societate)
  • Holde Agri Invest, prin companiile afiliate, a semnat mai multe contracte semnificative cu Agricover S.A., din care 2 sunt de tipul linie de credit, iar alte 2 sunt de tipul leasing. Valoarea cumulata a contractelor tip linie de credit este de 8.03 mil. RON (TVA inclus), avand ca obiect finantarea capitalului de lucru, durata acestor contracte fiind pana la 31.07.2022, respectiv 31.08.2022. Contractele tip leasing au o valoare cumulata de 133.9 mii EUR (fara TVA), ambele avand durata pana la 31.10.2024, obiectul acestora constand in imbunatatirea utilajelor agricole. (Sursa: comunicat societate)
  • Google se apropie de lansarea propriilor procesoare pentru laptopurile sale Chromebook, potrivit unui raport de la Nikkei Asia. Gigantul tehnologic din SUA intentioneaza sa-si foloseasca procesoarele in laptopurile si tabletele ce vor rula pe sistemul de operare Chrome, incepand cu anul 2023. In prezent, Google foloseste procesoare realizate de Intel si AMD pentru a alimenta laptopurile Chromebook. (Sursa: Reuters.com, Nikkei Asia)
  • Amazon intentioneaza sa angajeze 55,000 de persoane in urmatoarele luni, pe sectoarele corporate si tehnologie, la nivel glob al, potrivit declaratiilor directorului executiv al companiei, Andy Jassy. Anuntul vine inainte de evenimentul “Ziua carierei” de pe 15 septembrie si pe fondul unui control intens al practicilor de la locul de munca. Angajarile ar reprezenta o crestere de 20% fata de numarul actual de 275,000 de angajati la nivel global. (Sursa: Seekingalpha)
  • Administratia Federala a Aviatiei SUA a declarat, ieri, ca investigheaza o abatere in aterizarea rachetei Virgin Galactic, ce l-a transportat pe miliardarul britanic Richard Branson la marginea spatiului pe 11 iulie. Virgin Galactic a recunoscut, intr-o declaratie adresata catre Reuters, ca “traiectoria finala a zborului s-a abatut de la planul initial”, dar a adaugat ca “nu a zburat in afara limitelor spatiului aerian protejat”. (Sursa: Reuters.com)
  • Arctic Stream, integratorul de infrastructura si securitate IT pe piata din Romania, a raportat rezultate financiare in acord cu previziunile bugetare pentru prima jumatate a acestui an. Profitul net, de 924.3 mii RON, a fost cu 77.8% mai mic decat profitul net raportat la S1 2020, care a reprezentat un exercitiu financiar deosebit. Veniturile din exploatare, in suma de 11.9 mil. RON, au fost cu 54.6% sub nivelul celor raportate in perioada similara a anului anterior. In perioada de 6 luni incheiata la 30 iunie 2021, Arctic Stream si-a majorat detinerile de numerar cu 70%, fata de inceputul acestui an, pana la 10.94 mil. RON, acestea fiind generate din exploatare. (Sursa: raport societate)
  • In exercitiul financiar incheiat la 30 iunie 2021, SIF1 a raportat un profit net individual de 216.9 mil. RON, spre deosebire de o pierdere neta de 46.1 mil. RON, inregistrata in S1 2020, intrucat castigul din activele financiare evaluate la valoarea justa prin profit sau pierdere a fost de 207 mil. RON, spre deosebire de o pierdere de 80.7 mil. RON, raportata in S1 2020. Principalele venituri ale SIF1, reprezentand veniturile din dividende, s-au diminuat cu 15.6% fata de S1 2020, insumand 29.2 mil. RON. (Sursa: raport SIF)
  • Dupa primele 6 luni ale acestui an, Promateris a raportat un profit net consolidat de 9.4 mil. RON, de 3.1 ori peste nivelul profitului net raportat in S1 2020. Veniturile din vanzarile in afara Grupului Promateris au insumat 84.7 mil. RON (+60% vs. S1 2020). EBITDA, reprezentand profitul neafectat de elementele nemonetare, politica de finantare si de regimul fiscal, a fost in suma de 14.2 mil. RON, de aproape 2.1 ori mai mare fata de EBITDA raportata in S1 2020. (Sursa: raport societate)
  • Grupul Vrancart a raportat, in S1 2021, un profit net de 8.8 mil. RON (+96.7% vs. S1 2020). Cifra de afaceri aferenta S1 2021 a atins un nou record, depasind pragul de 200 mil. RON, fiind in suma de 201.9 mil. RON (+20.9% vs. S1 2020). Potrivit raportului Vrancart, dinamica cifrei de afaceri s-a datorat cresterii productiei obtinute si a vanzarilor. EBITDA a totalizat 28.8 mil. RON (+18.5% vs. S1 2020). Detinerile de numerar s-au majorat cu 11.6 mil. RON, pana la 17.1 mil. RON, din activitatea de exploatare generandu-se 17 mil. RON. (Sursa: raport societate)
  • La 30 iunie 2021, Ropharma a raportat un profit net de 1.46 mil. RON (-4.7% vs. S1 2020). Cifra de afaceri a urmat aceeasi dinamica, scazand cu 5.4%, din S1 2020 in S1 2021, pana la aprox. 219 mil. RON. EBITDA a fost de 9.1 mil. RON (-7.9% vs. S1 2020). (Sursa: raport societate)
  • Grupul Cemacon, care produce si comercializeaza caramizi pentru constructii, a incheiat prima jumatate a acestui an raportand un profit net de 21 mil. RON, de aproape 2.2 ori mai mare fata de profitul net consolidat obtinut in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri s-a majorat cu 46.1%, pana la nivelul record de 83.9 mil. RON, pe fondul unei cereri peste asteptari pentru materialele de zidarie, precum si datorita majorarii pretului de vanzare al produselor societatii. EBITDA a fost in cuantum de 29.4 mil. RON (+73.3% vs. S1 2020). (Sursa: raport societate)
    Nota: Multiplii calculati pe baza celor mai recente date financiare si preturi de inchidere. Variatii preluate din piata de baza. Preturi exprimate in RON si valute.
  • Consiliul de Administratie al Transgaz l-a desemnat pe Ion Petru Vaduva in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, pentru o perioada de patru luni, incepand de la data de 10.09.2021 si pana la data de 09.01.2022. (Sursa: comunicat societate)
  • Volkswagen a cerut, ieri, Curtii Supreme din SUA sa anuleze hotararea judecatoareasca din Ohio care permite ca statul sa avanseze cu un proces privind scandalul emisiilor de motorina si manipularea sistemelor de control al emisiilor. Producatorul german a precizat ca afirmatiile aduse de judecatorii din Ohio „ar putea totaliza 350 mil. USD pe zi, sau mai mult de 127 mld. USD pe an, pe o perioada de mai multi ani”. (Sursa: Reuters.com)
  • Royal Dutch Shell a anuntat, astazi, planuri de extindere a retelei sale de puncte de incarcare pentru vehiculelor electrice din Marea Britanie, avand un obiectiv de a instala 50,000 de posturi pana in 2025. Potrivit unui raport recent al guvernului din Marea Britanie, intre 280,000 si 480,000 de puncte de incarcare vor fi necesare pana in 2030, comparativ cu cele 25,000 la nivelul actual. (Sursa: Reuters.com)
  • Parlamentul Coreei de Sud a aprobat, ieri, un proiect de lege care interzice operatorilor majori de magazine online de aplicatii, cum ar fi Google prin Google Pay, sa forteze dezvoltatorii de software sa foloseasca sistemele lor de plata, oprind astfel perceperea comisioanelor din achizitiile efectuate in aplicatie. O astfel de decizie afecteaza si magazinul online de aplicatii al lui Apple, App Store. (Sursa: Reuters.com)
  • Walmart intentioneaza sa angajeze 20,000 de persoane pentru a contribui la mentinerea ritmului inainte de perioada cumparaturilor de sarbatori. Locurile de munca vor fi atat cu norma intreaga, cat si cu jumatate de norma, insa vor fi pozitii permanente, mai ales in lantul de aprovizionare. Compania a declarat ca salariul mediul pe ora, in cadrul lantului de aprovizionare, este de 20.37 USD. (Sursa: Seekingalpha.com, CNBC.com)
  • La 30 iunie 2021, Fondul Proprietatea a raportat un profit net de 1.8 mld. RON, in contrast cu pierderea neta de 848.6 mil. RON, aferenta primei jumatati a anului 2020. Veniturile din activitatea operationala au insumat 1.86 mld. RON, spre deosebire de pierderea de 798.9 mil. RON, raportata in S1 2020. Dintre acestea, castigurile nete aferente participatiilor la valoarea justa prin profit sau pierdere au avut cea mai mare influenta asupra rezultatului net, intrucat valoarea acestora a fost de 1.2 mld. RON, spre deosebire de pierderea neta de 1.96 mld. RON, de la 30 iunie 2020. In S1 2021, veniturile din dividende s-au redus cu 43.1%, fata de S1 2020, ajungand pana la 655.1 mil. RON. (Sursa: raport fond)
  • Grupul Sphera a incheiat primul semestru al acestui an raportand un profit net consolidat de 85 mii RON (incluzand impactul adoptarii IFRS-16), fata de pierderea neta consolidata de 26.3 mil. RON, raportata in S1 2020. Vanzarile din restaurante ale Gru- pului au totalizat 444.5 mil. RON (+46% vs. S1 2020). EBITDA normalizata, reprezentand profitul neafectat de politica de finan- tare, investitii si de regimul fiscal, excluzand cheltuielile nerecurente, a fost de 59.3 mil. RON, de peste 2 ori mai mare fata de valoarea aceluiasi indicator, aferenta perioadei similare a anului anterior. (Sursa: raport societate)
  • In primul semestru al anului, Mambricolaj a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 24.9 mil. RON (+47.76% vs S1 2020). Re- zultatul din exploatare a totalizat aproximativ 614 mii RON (-75.51% vs S1 2020), iar profitul net a atins un nivel de 504 mii RON, in scadere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Marja neta in S1 2021 a fost de 2.02%. (Sursa: raport socie- tate)
  • Romcarbon a raportat, in S1 2021 un profit net de aproximativ 3.2 mil. RON, fata de pierderea neta de aproximativ 36 mii RON in S1 2020. Cifra de afaceri a totalizat 123.2 mil. RON, in crestere cu 38.4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar EBITDA a atins nivelul de 11.4 mil. RON, fiind in crestere de 1.2 ori fata de S1 2020. (Sursa: raport societate)
  • IAR a raportat, in S1 2021 o cifra de afaceri neta de aproximativ 167.4 mil. RON (+5.48% vs S1 2020). Rezultatul din exploatare a totalizat 19.5 mil. RON, in crestere cu 0.41% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar profitul net a atins un nivel de 19.7 mil. RON (+4.13 vs S1 2020). Astfel, marja neta a fost de aproximativ 11.82% in S1 2021. (Sursa: raport societate)
  • In cadrul AGEA de pe 28 august, actionarii Ascendia au aprobat majorarea capitalului social al societatii, prin emisiunea unui numar de 361,111 actiuni noi, cu valoarea nominala unitara de 0.1 RON. Majorarea capitalului social se va realiza in doua etape: intai, actiunile vor fi subscrise de catre detinatorii de drepturi de preferinta, urmand ca, in a doua etapa, actiunile noi, ramase nesubscrise in prima etapa, sa fie oferite intr-un plasament privat. In etapa 1, pentru subscrierea unei actiuni noi sunt necesare 4 drepturi de preferinta. Acestea vor fi platite pe 22 septembrie, catre actionarii ASC de la data de 21 septembrie (ex- date: 20 septembrie). Totodata, actionarii ASC au aprobat emiterea de obligatiuni neconvertibile, autorizand Administatorul Unic sa decida una sau mai multe emisiuni de obligatiuni denominate in RON, in valoare maxima totala de 5 mil. RON, fiecare obligatiune avand valoarea nominala de 100 RON, scadenta intre 3-5 ani si o rata a cuponului de cel mult 10%/an. (Sursa: co- municat societate)
  • Actionarii Oil Terminal, intruniti la AGOA de ieri, au luat act de informarea privind prelungirea liniei de credit in suma de 10 mil. RON pentru o perioada de 12 luni. Totodata, actionarii au aprobat revocarea lui Radu Cristian Pop din functia de administrator al societatii Oil Terminal si numirea, ca membru provizoriu al Consiliului de Administratie, a lui Micu Ionut Stelian. (Sursa: co- municat societate)
  • Unele restaurante fast-food din SUA inchid spatiile interioare sau limiteaza orele de functionare din cauza raspandirii variantei Delta. McDonald’s a inchis temporar spatiile interioare in aproape toate locatiile SUA la inceputul anului 2020, dar a redeschis 70% pana luna trecuta. In conferinta telefonica, directorii McDonald’s au recomandat francizantilor sa ia in considerare inchiderea spatiilor interioare in zonele unde cazurile COVID depasesc 250 de cazuri la media ultimelor trei saptamani pentru 100,000 de persoane. (Sursa: Reuters.com)
  • Zoom Video Communications a raportat un profit net pe actiune (GAAP) de 1.04 USD, cu 0.24 USD peste asteptarile analistilor, in T2 2021. Veniturile au fost pentru prima oara peste 1 mld. USD, ajungand la o valoare de 1.02 mld. USD si cu 29.73 mil. peste asteptari. Numarul consumatorilor care contribuie cu peste 100,000 USD in ultimele 12 luni a crescut cu 13%. Marja opera- tionala a fost de 28.8%. Pentru trimestrul urmator, compania estimeaza venituri intre 1.015 si 1.020 mld. USD, iar veniturile pentru anul fiscal intre 4 si 4.02 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Administratia Federala a Aviatiei (FAA) a declarat luni ca avioanele Boeing 777-200 echipate cu motoare Pratt & Whitney sunt inca sub revizuire. Un purtator de cuvand de la Boeing a declarat ieri ca “ lucreaza indeaproape cu FAA, cu Pratt & Whitney si clientii pentru a returna in siguranta avioanele 777 cu propulsie PW4000-112”. United Airlines este singurul operator american cu 52 de aeronave 777 echipate cu motoarele mentionate mai sus. (Sursa: Reuters.com)
  • Cotatia actiunilor PayPal Holdings Inc a crescut ieri, dupa publicarea unui raport in care compania a precizat ca planifica sa ofere clientilor sai din SUA modalitati de tranzactionare a actiunilor, pe platforma sa. Compania de plati l-a angajat pe Rich Ha- gen, co-fondatorul si fostul presedinte al firmei de brokeraj, Ally Invest, pe postul de director executiv la departamentul de investii. Intr-o prezentare din februarie, PayPal a declarat ca piata totala, incluzand tranzactiile de plata a facturilor, platile guvernamentale si tranzactionarea activelor, inclusiv criptomonede, a fost de 110 trilioane USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Uber Technologies Inc a propus, ieri, un plan pentru un fond de beneficii pentru toti soferii ce folosesc aplicatia sa in Canada, in cadrul caruia toti cei care folosesc aplicatia de transport trebuie sa impartaseasca datele despre orele de munca si venituri. Soferii se vor califica pentru beneficii daca implinesc un prag, pe care Uber nu l-a dezvaluit. (Sursa: Reuters.com)
  • La 30 iunie 2021, One United Properties a raportat un profit net consolidat de 147.5 mil. RON, de 3.67 ori mai mare fata de profitul net aferent S1 2020. Cifra de afaceri consolidata a crescut cu 96%, fata de S1 2020, pana la 433.9 mil. RON. EBITDA, reprezentand profitul neafectat de politica de investitii, finantare si regimul fiscal, a fost de 189.4 mil. RON, de 3.23 ori peste nivelul EBITDA din S1 2020. Prima jumatate a acestui an a reprezentat cea mai buna prima jumatate a anului din istoria pietei imobiliare din Romania, astfel ca, pentru a doua jumatate, ONE are perspective excelente pentru continuarea dezvoltarilor. Totodata, in iulie si august 2021, societatea a vandut 160 de apartamente in One Cotroceni Park, cel mai mare proiect de dez- voltare rezidentiala al acesteia, peste estimarile de 50 de apartamente. Totodata, ONE identifica un potential de includere in indicii BET si FTSE Russell, sub rezerva indeplinirii criteriilor de lichiditate a actiunilor. (Sursa: raport societate)
  • Safetech a primit, in data de 26 august, atestatul de Auditor de Securitate Cibernetica pentru entitatile esentiale, de la CERT- RO, autoritatea competenta la nivel national pentru securitatea retelelor si sistemelor informatice. Atestatul este valabil pana pe 25 august 2024. Ca urmare a primirii atestatului, conducerea estimeaza o puternica crestere a veniturilor pe linia de busi- ness la audit si evaluari de risc privind securitatea informatiei. (Sursa: comunicat societate)
  • Grupul Bittnet a raportat un profit net consolidat de 1.58 mil. RON (+64.8% vs. S1 2020). In contrast, veniturile din contractele cu clientii au scazut cu 15.3%, fata de S1 2020, pana la 48.2 mil. RON. EBITDA a totalizat 2.05 mil. RON, fiind de doar 13% din nivelul previzionat pentru prima jumatate a acestui an. Astfel, cresterea profitului net a fost sustinuta inclusiv de majorarea veniturilor financiare, care au totalizat 2.61 mil. RON, fiind de 8 ori mai mari fata de nivelul acestora raportat la 30 iunie 2020. (Sursa: raport societate)
  • Turbomecanica a raportat, in S1 2021 o cifra de afaceri neta de aproximativ 52.2 mil. RON (-4.{etoroCFDrisk}% vs S1 2020). Rezultatul din exploatare a fost in suma de aproximativ 2.3 mil. RON, cu 81.0% mai mic decat in aceeasi perioada a anului precedent, iar profitul net a totalizat 863 mii RON (-91.44% vs S1 2020). Astfel, marja neta a fost de aproximativ 1.65% in S1 2021. (Sursa: raport societate)
  • Turism, hoteluri, restaurante Marea Neagra a obtinut, in S1 2021 o pierdere neta de aproximativ 10.9 mil. RON, fata de profitul de 3 mil. RON obtinut in S1 2020. Cifra de afaceri a totalizat aproximativ 5.7 mil. RON (+277.43% vs S1 2020), iar EBITDA a atins un nivel de -6.4 mil. RON, comparativ cu valoarea de 8.8 mil. RON inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: raport societate)
  • Deutsche Lufthansa AG (LHA) Pret curent 43.89 (+0.89%) MCap 20.68 mld P/E – P/BV 1.68 P/S 0.47
    Compania aeriana Lufthansa isi propune sa recastige calatoriile din sectorul business prin cresterea numarului de zboruri si imbunatatirea serviciilor de catering, a declarant, duminica, un membru executiv al consiliului. Lufthansa transporta aproxima- tiv 50% din pasagerii pe care ii avea inainte de criza COVID-19 si zboara catre 88% din destinatiile pre-pandemice. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Walt Disney Co cauta sa-si licentieze marca ESPN pentru marile companii de pariuri sportive pentru cel putin 3 mld. USD pe parcursul mai multor ani, pentru a profita de industria de pariuri online in plina expansiune, a raportat Wall Street Journal. Pentru companiile de jocuri video este inca neclar daca ar dori sa plateasca pentru ESPN, in timp ce ele investesc deja in bran- durile proprii. (Sursa: Reuters.com, WSJ.com)
  • Nvidia va solicita aprobarea antitrust de la UE pentru preluare de 54 mld. USD a producatorului britanic ARM, la inceputul lunii viitoare. Autoritatile de reglementare asteapta sa lanseze o investigatie la scara larga dupa o revizuire preliminara, au declarat sursele Reuters. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul de vehicule electrice finantat de Amazon.com, Rivian, a declarat ca a depus in mod confidential documentele la autoritatea de reglementare pentru o oferta publica initila. Rivian, ce are ca principali investitori pe BlackRock, Soros Fund Management si Amazon.com, se asteapta la o evaluare de aproximativ 70-80 mld. USD la momentul ofertei sale publice. Compania este una dintre cele mai bine finantate startup-uri din SUA. A strans 10.5 mld. USD de la inceputul anului 2019, inclusiv 2.5 mld. USD in iulie, intr-o runda de finantare condusa de Amazon si Ford Motor Co. (Sursa: Reuters.com)
  • Cercetatorii care au descoperit un defect masiv in bazele de date principale pe platforma cloud Microsoft Azure au indemnat, sambata, toti utilizatorii sa isi schimbe cheile digitale de acces, nu doar pe cele 3,300 notificate saptamana trecuta. Dupa cum a raportat prima data Reuters, cercetatorii companiei de securitate cloud Wiz au descoperit luna aceasta ca ar fi putut obtine acces la cheile digitale pentru majoritatea utilizatorilor. (Sursa: Reuters.com)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile