Smarter_way_USA

METAVERSE – Ce este și în ce investim pentru a câștiga bani din această nouă realitate virtuală

30/10/2021 | Bursa & Investitii | 2,753 views

Va spusesem zilele trecute ca Facebook isi schimba numele companiei in META si anunta ca vor investi peste 10 miliarde de dolari in urmatorii ani in metavers, o serie de lumi virtuale interconectate și persistente care le permit oamenilor să interacționeze cu obiecte digitale și avatare. Ei bine, aceasta noua schimbare a celor de la Facebook, trebuie sa ne gandim ca nu vine asa din senin si ca sigur-sigur atrage de la sine si noi oportunitati investitionale.

Ce inseamna si la ce e bun Metavers-ul?

Conceptul „metaverse”, pentru dezvoltarea căruia Facebook a anunțat că angajează 10.000 de oameni, poate părea o versiune îmbunătățită a realității virtuale (VR), dar mulți oameni cred că acesta ar putea fi, de fapt, viitorul internetului, relatează BBC. De fapt, realitatea virtuală, față de metaverse, ar putea fi comparabilă cu primele telefoane mobile din anii 1980, față de actualele telefoane inteligente.

În loc să folosim un computer sau un smartphone, în metaverse vom putea folosi o cască pentru a intra într-o lume virtuală care conectează tot felul de medii digitale. Spre deosebire de realitatea virtuală din prezent, care este folosită în cea mai mare parte pentru jocuri, această lume virtuală ar putea fi utilizată practic pentru orice – muncă, joacă, concerte, excursii – sau doar pentru socializare. Mulți cred că vom avea un avatar 3D când vom folosi metaversul. Dar, pentru că este încă doar la stadiul de idee, nu există în acest moment o definiție unică a acestui concept.

Pe piață apar zvonuri despre lumile digitale și realitatea augmentată o dată la câțiva ani, dar, de obicei, entuziasmul dispare rapid. Cu toate acestea, în rândul investitorilor bogați și al marilor firme de tehnologie există un mare interes în privința metaversului, pentru că nimeni nu vrea să rămână în urmă dacă acesta se va dovedi a fi viitorul internetului. Există, de asemenea, sentimentul că, pentru prima dată, tehnologia este aproape de realizarea unui astfel de univers, având în vedere progresele din domeniul VR, apariția tot mai multor dispozitive care pot fi conectate la internet și viteza tot mai mare a acestuia.

In ce investim pentru a profita de inovatia Metaverse?

Asa cum aveti prezentat in imaginea de mai sus, sunt nenumarate companii listate pe bursele internationale, care au intr-o forma sau alta de a face cu realitatea virtuala, blockchain si metaverse. Personal, eu investesc in urmatoarele companii

De asemenea, fiind o tehnologie in care blockchain-ul are un cuvant important de spus, as mai recomanda cateva proiecte crypto pe care ar fi necesar sa le avem in portofoliu in perioada urmatoare:

Rolul Facebook in metaverse

Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorități. Compania a investit în realitatea virtuală prin căștile sale Oculus, făcându-le mai ieftine decât cele ale companiilor rivale – poate chiar cu pierderi, potrivit unor analiști.

De asemenea, construiește aplicații de realitate virtuală pentru socializare și pentru muncă, inclusiv unele care interacționează cu lumea reală. Deși și-a făcut un obicei din a cumpăra companiile rivale, Facebook susține că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” și a promis că va colabora cu alți dezvoltatori ai conceptului.

Recent, a investit 50 de milioane de dolari pentru finanțarea unor grupurilor non-profit, pentru a ajuta la „construirea responsabilă a metaversului”. Totuși, compania crede că pentru dezvoltarea metaversului va mai fi nevoie de încă 10-15 ani.

Alte companii interesate in care putem investi

  • Tim Sweeney, șeful Epic Games, care produce jocul Fortnite, a vorbit de mult despre aspirațiile sale legate de conceptul de metaverse. Jocurile multiplayer online au deja, de zeci de ani, lumi interactive partajate. Nu sunt metaversul, dar au câteva idei în comun.
  • Și alte jocuri se apropie de ideea de metavers. Roblox (RBLX), de exemplu, este o platformă pentru mii de jocuri individuale conectate la un ecosistem mai mare. Poate fi cel mai apropiat lucru de un metavers funcțional astăzi. Platforma are propria sa monedă digitală și permite utilizatorilor să socializeze și să aibă experiențe virtuale unice, cum ar fi un concert digital live susținut de Lil Nas X în 2020. CEO-ul David Baszucki chiar a numit echipa Roblox „păstorii metaversului” într-o prezentare anterioară pentru investitori. an. Metaversul poate oferi, de asemenea, o modalitate de a evita taxele de 30% pe care Apple Inc. (AAPL) le percepe dezvoltatorilor de aplicații terți, cum ar fi Roblox, pentru a vinde bunuri și servicii digitale pe dispozitivele Apple.
  • Între timp, Unity (U), o platformă de dezvoltare 3D, investește în „gemeni digitali” – copii digitale ale lumii reale. De fapt, 94 din cele mai mari 100 de studiouri de dezvoltare de jocuri folosesc motorul Unity, care le permite designerilor să personalizeze modul în care jucătorii de jocuri video se mișcă și interacționează în jocurile lor și cu alți jucători. Dacă metaversul este, de fapt, următoarea generație a internetului, Unity poate fi principala companie care ajută oamenii și companiile să-și construiască prezențe metavers unice – echivalentul site-urilor web sau al paginilor de rețele sociale de astăzi. De asemenea, Unity a construit deja un model virtual activ și funcțional al Aeroportului Internațional din Hong Kong, așa că există motive ample să considerăm Unity Software unul dintre cele mai importante acțiuni metaverse de pe piață.
  • Compania de grafică Nvidia (NVDA) își construiește „Omniversul”, pe care îl descrie ca o platformă pentru conectarea lumilor virtuale 3D. Metaversul va necesita cu siguranță o cantitate masivă de putere de procesare, iar cipurile Nvidia vor juca probabil un rol critic. „Metaversul vine”, a spus CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, anul trecut, menționând că construirea de jocuri precum
  • Dar metaversul nu se rezumă la jocuri. Facebook, de exemplu, a experimentat cu o aplicație de întâlniri VR numită Workplace și un spațiu social numit Horizons, ambele folosind sisteme cu avatar virtual. O altă aplicație de realitate virtuală, VRChat, este concentrată în întregime pe petrecerea timpului online împreună cu alți oameni. Se pare că viziunea metaversului lui Zuckerberg este, de asemenea, justificarea achiziției de către Facebook a companiei de tehnologie de realitate virtuală Oculus VR și a universului său Horizon VR anunțat recent.
  • Tilak Mandadi, directorul de tehnologie Walt Disney, a menționat în mod special viziunea pe termen lung a companiei de a construi un „metavers al parcului tematic” Disneyland. El spune că parcurile tematice ale viitorului ar putea să nu mai fie limitate de lumea fizică datorită tehnologiei. „Imaginați-vă o zi în care oaspeții pot explora alături de pirați, să se antreneze cu eroi, să danseze cu regalitatea și să viziteze o galaxie departe, departe, fără să părăsească vreodată casa lor”, a spus Mandadi anul trecut.

Lumile digitale mai avansate vor avea nevoie de o conectivitate mai bună, mai consistentă și mai mobilă – ceva ce ar putea fi rezolvat cu lansarea 5G. Deocamdată, însă, totul se află în stadii incipiente. Evoluția metaversului – dacă chiar va avea loc – va fi făcută printr-o competiție între giganții din domeniul tehnologiei în următorul deceniu – sau poate chiar mai mult.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile