Smarter_way_USA

Tesla urcă cu 10% după ce Morgan Stanley spune că supercomputerul Dojo ar putea adăuga 500 de miliarde de dolari la capitalizarea sa de piață

12/09/2023 | Bursa & Investitii | 765 views

Morgan Stanley a trecut la un rating Overweight pentru Tesla (TSLA), considerând că cel mai important factor de valoare în viitor sunt veniturile din software și servicii ale companiei. Analistul Adam Jonas a declarat că aceleași forțe care au determinat AWS al Amazon (AMZN) să ajungă la 70% din totalul EBIT al companiei pot funcționa pentru Tesla și o pot ajuta să deschidă noi piețe adresabile care se extind mult dincolo de vânzarea de vehicule la un preț fix.

O mare parte din teza optimistă a Morgan Stanley privind avantajul tehnologic al Tesla (TSLA) este legată de Dojo, care este supercomputerul special conceput în interiorul companiei Tesla pentru a antrena sistemul de autoconducere completă care se află în fiecare vehicul Tesla.

În mod crucial, conducerea Tesla (TSLA) a declarat că are nevoie de cât mai multă putere de calcul/clustere de GPU NVIDIA pe care poate pune mâna, dar nu poate asigura fizic cantitatea de cipuri necesară pentru a antrena mașinile. Jocul Dojo se bazează în parte pe raționamentul conform căruia compania poate dezvolta un sistem mai eficient pentru nevoile sale specifice, în timp ce nu finanțează marja brută de 60% a unui furnizor.

“Credem că Dojo poate adăuga până la 500 de miliarde de dolari la valoarea de piață Tesla, exprimată printr-o rată de adopție mai rapidă în domeniul Mobilității (robotaxi) și al Serviciilor de rețea.”

Morgan Stanley și-a majorat ținta de preț pentru Tesla (TSLA) la 400 de dolari, de la un PT anterior de 250 de dolari, și a numit acțiunea privind vehiculele electrice drept cea mai bună alegere din sector. Maximul ultimelor 52 de săptămâni pentru Tesla (TSLA) este de 313,80 dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile