Smarter_way_USA

Top cele mai profitabile companii din lume: Gigantul petrolier Saudi Aramco rămâne pe primul loc

26/09/2023 | Diverse | 330 views

Potrivit Forbes Global 2000, compania petrolieră de stat Saudi Aramco este din nou cea mai profitabilă companie din lume, de data aceasta cu un avans mare față de Apple, aflată pe locul al doilea, în condițiile în care prețurile la petrol și gaze au crescut vertiginos ca parte a crizei energetice mondiale în urma invaziei rusești în Ucraina.

Există acum trei giganți din domeniul petrolului și gazelor în topul celor mai profitabile 8 companii din lume – față de doar una în 2019.

Aici puteti investi in aceste companii: https://bit.ly/2TKvVa0

Saudi Aramco fusese deja prezentată ca fiind cea mai profitabilă companie din lume înainte de a se lista la bursă la sfârșitul anului 2019. Anterior, Apple fusese cea mai profitabilă întreprindere comercială din lume, dar a fost retrogradată pe locul 3 în acel an de către Berkshire Hathaway, ocupanta locului al doilea.

Apple și Microsoft au urcat din nou pe locurile 2 și 3 în 2020, deoarece companiile au beneficiat în mare măsură de pe urma oamenilor care lucrau și socializau online în primele etape ale pandemiei – unde rămân și în 2022.

Deoarece profiturile sunt cunoscute doar pentru companiile listate la bursă sau pentru cele care intenționează să fie listate la bursă, câștigurile unui număr mare de companii din întreaga lume, în special cele de stat, rămân necunoscute și nu sunt incluse în listă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile