Smarter_way_USA

TOP 20 – Cele mai mari companii din lume după capitalizarea bursieră în 1989 și 2019

26/08/2019 | Bursa & Investitii | 1,974 views

Vremurile se schimba. Acest TOP de mai jos arată primele 20 de companii listate la nivel mondial dupa capitalizarea bursieră în 1989 și respectiv 2019. Diferența de timp este astfel de 30 de ani între cele două și puteți vedea că lista companiilor s-a schimbat dramatic în această perioadă.

În 1989, Japonia era încă într-o economie de tip bull market și, la acea vreme, mulți oameni credeau că piața bursieră și prețurile terenurilor vor continua să crească pentru totdeauna.

Guvernul japonez și multe bănci japoneze nu au avut nicio îndoială în convingerile lor însă, in această perioadă economia japoneză a cunoscut așa-numitul Lost Decade și multe companii din Japonia și-au pierdut competitivitatea în afaceri.

În 2019, 4 din primele 5 companii din TOP pentru anul 2019 sunt în industria IT. Datorită extinderii IT-ului în lume, companiile au crescut mai rapid decât majoritatea altor companii.

Există unele companii chineze în acest TOP 20, dar cele mai multe companii au sediul în Statele Unite. Nu există companii japoneze rămase în primele 20 de companii listate după capitalizare bursieră.

Pentru referință, datele din 1989 sunt extrase inițial din revista Business Week 1989/7/17, iar datele din 2019 sunt din revista Diamond Online.

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand aceste doua platforme de tranzactionare: https://bit.ly/2TKvVa0 si https://bit.ly/inregistrare-xtb

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile